Keystone logo
Purdue University Fort Wayne

Purdue University Fort Wayne

Purdue University Fort Wayne

pengenalan

Purdue University Fort Wayne terletak di bandar kedua terbesar di Indiana dan menawarkan pengalaman kampus tradisional dalam suasana metropolitan yang berkembang pesat. Sebagai sebahagian daripada sistem Universiti Purdue yang terhormat, pelajar memperoleh ijazah sarjana dan siswazah dari salah satu jenama yang paling dipercayai dan berprestij dalam pendidikan tinggi.

Terdiri daripada hampir 600 ekar yang indah di tebing Sungai St. Joseph, universiti ini mempunyai kehadiran yang signifikan di rantau ini dan mempunyai kampus moden yang merangkumi bilik darjah yang lengkap, makmal penyelidikan yang mengagumkan, perumahan pelajar kelas satu, restoran dan runcit popular , dan mengundang ruang berkumpul. Kampus ini berfungsi sebagai pusat budaya dan hiburan di rantau ini dan menyampaikan beribu-ribu ceramah, persembahan muzik, produksi teater, pameran seni, dan acara sukan setiap tahun.

Dengan lebih daripada 8,000 pelajar dan lebih dari 300 ahli fakulti sepenuh masa, Purdue Fort Wayne bersaiz sempurna untuk menawarkan kelas kecil dan perhatian secara individu, namun cukup besar untuk memiliki semua sifat universiti penyelidikan utama. Pelajar berpeluang untuk bekerja di samping fakulti untuk menangani cabaran dunia nyata melalui penyelidikan yang canggih, untuk membuat biasiswa baru yang menarik, dan untuk meneroka aspek ekspresi kreatif yang baru.

Pelajar datang dari seluruh negara - dan, semakin banyak, dari seluruh dunia - untuk memilih jurusan di Kolej Seni dan Sains; Kolej Kejuruteraan, Teknologi, dan Sains Komputer; Kolej Seni Visual dan Persembahan; Kolej Pengajian Profesional; Pusat Perniagaan Doermer; Sekolah Muzik; Pusat Pengajian; dan Sekolah Politeknik. Universiti ini mempunyai 14 Pusat Kecemerlangan, termasuk Pusat Matematik dan Statistik Gunaan, Pusat Kecemerlangan dalam Kejuruteraan Sistem, dan Pusat Sumber Alam Sekitar.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

 • Fort Wayne

  East Coliseum Boulevard,2101, 46805, Fort Wayne

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan