Keystone logo
Purdue University College of Science

Purdue University College of Science

Purdue University College of Science

pengenalan

Purdue University's College of Science komited untuk menuntut ilmu matematik dan saintifik yang berterusan yang menjadi asas inovasi. Hampir 350 tenaga pengajar menjalankan penyelidikan yang mengubah dunia dan memberikan pendidikan transformatif kepada lebih daripada 1200 pelajar siswazah dan 4300 pelajar sarjana. Kami adalah komuniti pelajar yang mengembangkan penyelesaian praktikal untuk cabaran paling sukar hari ini dengan program ijazah dalam sains kehidupan, sains fizikal, sains komputasi, matematik, dan sains data.

Purdue University's College of Science merangkumi sains fizikal, sains hayat, sains komputasi, matematik dan sains data. Kami adalah komuniti pendidik, pelajar dan pemimpin dalam usaha berterusan pengetahuan saintifik dan matematik yang membawa kepada inovasi.

Saintis Purdue telah membuat perbezaan dalam sejarah penemuan dan penemuan. Sudah seperti itu sejak tahun 1875 ketika ijazah pertama yang dianugerahkan oleh Universiti Purdue adalah ijazah sarjana muda - dalam bidang kimia.

Hari ini, ruang lingkup sains yang luas di Purdue adalah kekuatan kita. Fakulti dan pelajar kami berusaha untuk meningkatkan penjagaan kesihatan melalui diagnostik yang diperbaiki dan perubatan individu, mencari bahan gelap, menyempurnakan kaedah kecerdasan buatan, mendorong sempadan penjelajahan Marikh dan mencari jalan menuju kesinambungan dalam persekitaran yang berubah dengan pantas.

Kepimpinan para sarjana dan penyelidik terkenal kami telah mewujudkan budaya penemuan dan inovasi di kolej. Terdapat jangkaan bahawa pengetahuan akan dikongsi dan bahawa pelajar, baik sarjana dan siswazah, akan terlibat dalam penyelidikan.

Rumah bagi Jabatan Sains Komputer pertama di AS (1962), kolej ini terus menerajui ilmu sains data, keselamatan maklumat, pengaturcaraan, rangkaian, pangkalan data dan kejuruteraan perisian.

Kolej ini menyediakan pengajaran sains dan matematik asas kepada pelajar Purdue dari semua jurusan. Semua pelajar mengembangkan pemahaman penting mengenai sains dan kemahiran berfikir kritis yang akan memberitahu keputusan mereka sepanjang hidup mereka.

Lokasi

Lokasi
  • West Lafayette

    North University Street,150, 47907, West Lafayette

    Soalan