Keystone logo
POLI.design

POLI.design

POLI.design

pengenalan

Kedudukan lima teratas, unik bagi mereka yang pernah menghadirinya.7 kawasan latihan, 5 Laluan Inovasi, 80 projek latihan dengan lebih daripada 25 Sarjana dan lebih 25 Kursus Latihan Lanjutan.

POLI.design ialah sebuah syarikat konsortium bukan untung yang diasaskan oleh Politecnico di Milano dan melaluinya mengakses kumpulan besar kemahiran pelbagai disiplin yang terdapat di universiti teknikal Itali yang pertama dan paling penting.

Tradisi dan inovasi, kualiti dan keupayaan untuk berhubung dengan dunia profesional adalah asas yang telah menjadikan POLI.design sejak 1999 sebagai salah satu syarikat rujukan di peringkat antarabangsa untuk latihan pasca siswazah.

Bersama dengan Sekolah Reka Bentuk Politecnico di Milano dan Jabatan Reka Bentuk, POLI.design membentuk Sistem Reka Bentuk Politecnico, agregat sumber, kemahiran, struktur dan makmal, antara yang paling penting di dunia.

POLI.design ialah sekolah pasca siswazah dalam Reka Bentuk Politecnico di Milano yang menyokong dan melengkapkan laluan kurikulum Sekolah Reka Bentuk, yang bertujuan untuk latihan profesional dan sisipan yang berkesan dalam banyak bidang kerja di mana pereka beroperasi hari ini.

Ia memainkan peranan penting antara universiti, perniagaan, organisasi dan institusi, dan dunia profesional, beroperasi dalam perspektif pengantarabangsaan dan mewujudkan perkongsian dengan universiti, sekolah, organisasi, institusi, syarikat dan syarikat dari semasa ke semasa.

Visi kami

Dalam dunia yang kompleks dan saling berkait rapat seperti yang kita diami hari ini, Reka Bentuk mewakili sumber yang boleh membimbing masyarakat dan sistem pengeluaran ke arah model pembangunan baharu; ia juga merupakan sumber yang penting pada masa kini untuk menghadapi persaingan global dari segi identiti dan kepelbagaian.

Reka bentuk ialah daya penggerak di sebalik pertumbuhan yang boleh membimbing pilihan individu dan kolektif melalui aliran budaya, cita rasa, tingkah laku, gaya hidup dan gaya penggunaan. Ia mempunyai banyak dan sangat pelbagai aplikasi: daripada penyelidikan dan aplikasi yang berkaitan dengan pengenalan teknologi baharu kepada mereka bentuk produk dan perkhidmatan baharu, daripada kajian antara muka komunikasi kepada pengurusan kualiti ergonomik dan persekitaran, daripada menentukan ruang bandar dan badan sendiri kepada proses yang mentadbir berkaitan dengan dasar kemampanan alam sekitar dan sosial.

Dalam konteks ini, POLI.design mencadangkan untuk:

 • menyatukan budaya akademik dan perniagaan dan dunia profesional pengetahuan;
 • menggalakkan dan membangunkan reka bentuk sebagai satu disiplin dan sistem profesion;
 • memupuk hubungan murni antara universiti, institusi, pengilang dan profesional;
 • menyokong pembangunan perusahaan kreatif.

5 cara inovasi

Pembelajaran Aktif Akulturasi Reka Bentuk Rakan kongsi dalam Pendidikan
Mengaktifkan pengetahuan reka bentuk dengan menjana nilai untuk syarikat dan institusi adalah matlamat laluan ini. Latihan dan penyelidikan gunaan berorientasikan ke arah memahami pasaran baharu dan permintaan pengguna, untuk mencipta inovasi. Budaya akademik kami dan cabaran pasaran anda bertemu dalam laluan inovasi di mana POLI.design menjadikan pengetahuan disiplin dan pengalaman pengajaran aktif tersedia kepada syarikat, persatuan dan institusi. Budaya reka bentuk berkembang dengan cantuman: di kalangan akademia, persatuan, syarikat, profesional. Perkongsian yang ditawarkan melalui laluan pendidikan yang akan kami promosikan bersama, dengan cara yang memenuhi matlamat anda.
Pengalaman Internship Peraduan & Acara
Reka bentuk mempunyai banyak wajah, seperti pelajar kami: budaya, bahasa, pengalaman, pengkhususan yang mencairkan. Dan hanya satu sifat biasa: pendidikan akademik yang kukuh seperti dahulu dan cair seperti yang diperlukan oleh zaman kita. Reka bentuk ialah enjin pertumbuhan, orientasi budaya, evolusi rasa, transformasi gaya hidup dan penggunaan. Kami menguruskan perkara ini di POLI.design , dan mengenai isu ini, kami boleh membangunkan pertandingan dan acara kebudayaan bersama-sama.

Sistem Reka Bentuk Politecnico

Bersama-sama dengan Politecnico Design School dan Jabatan Reka Bentuk, POLI.design membentuk Sistem Reka Bentuk Politecnico di Milano, sebuah pusat penyelidikan, pendidikan dan promosi yang unik dalam bidangnya di dunia. POLI.design juga sangat berkaitan dengan Sistem Reka Bentuk Itali, terima kasih kepada hubungan dengan Persatuan Reka Bentuk, seperti:

 • ADI Associazione per il Disegno Industriale
 • AIPi Associazione Italiana Progettisti d'Interni
 • AIAP Associazione Italiana Design della Comunicazione Visiva
 • Federlegno Arredo

Jabatan Reka Bentuk

Menegaskan kepentingan hubungan yang kukuh antara penyelidikan dan latihan, jabatan membangunkan dan memupuk kemahiran mengajar dalam bidang reka bentuk dan disiplin berkaitan.

Sekolah Reka Bentuk

Hari ini universiti antarabangsa terbesar untuk latihan pereka produk, komunikasi, dalaman dan fesyen, kedua-duanya oleh sebilangan pelajar dan tenaga pengajar.

POLI.design di seluruh dunia

POLI.design ialah rangkaian pengetahuan antarabangsa, dihubungkan dengan dinamik tempatan di seluruh dunia. Sentiasa terbuka kepada kerjasama baharu dan sentiasa berorientasikan untuk membina hubungan yang stabil dengan mereka di dunia yang berfikir, menghasilkan, mengajar, mengkaji reka bentuk.

Melepasi sempadan, ke arah keunikan

Kami percaya pada reka bentuk yang tahu cara berfikir melangkaui sempadan lama, membina budaya reka bentuk baharu, mencipta nilai. Untuk orang ramai, komuniti, perniagaan, di seluruh dunia.

Kami berusaha untuk mempromosikan dan menyebarkan budaya reka bentuk yang inklusif dan mampan, mempertingkat dan mempergiatkan hubungan antarabangsa.

Kami telah membina hubungan yang kukuh dengan syarikat dan institusi di seluruh dunia, menawarkan program latihan untuk pelajar antarabangsa, profesional dan syarikat serta menganjurkan kursus latihan yang dibuat khusus dan projek khusus tapak.

Kami beroperasi sebagai jambatan antara dunia akademik dan konteks profesional, melalui aktiviti eksperimen yang melibatkan pelajar dan profesional dalam semua bidang reka bentuk. Kami mengalu-alukan pelajar dari lebih 80 negara di seluruh dunia setiap tahun.

POLI.design rangkaian antarabangsa

POLI.design beroperasi dalam rangkaian antarabangsa, yang terus berkembang berkat pengalaman dan kerjasama yang luas dalam dimensi yang semakin saling berkaitan dan global. Objektif kami adalah untuk mempromosikan dan menyebarkan budaya reka bentuk, melalui meningkatkan dan mempergiatkan hubungan antarabangsa kami.

POLI.design telah membina hubungan yang kukuh dengan syarikat dan institusi di seluruh dunia dengan menawarkan program latihan untuk pelajar antarabangsa, profesional dan syarikat, dan dengan menganjurkan kursus latihan yang disesuaikan dan projek khusus tapak.

Matlamat POLI.design adalah untuk mempromosikan pertukaran, akses dan mobiliti dalam dunia reka bentuk, mengukuhkan dan mempergiatkan hubungan, dalam perspektif menyebarkan budaya reka bentuk.

POLI.design melibatkan setiap tahun pelajar antarabangsa yang datang dari 88 negara di seluruh dunia, seperti Colombia, Brasil, Peru, Mexico, Chile, Ecuador, China, Costa Rica, Turki, Rusia, India, Uruguay, Greece, Lubnan, Switzerland, Denmark, Korea, Thailand, Maghribi, Mauritius, Qatar, Uganda, dll.

Ciri-ciri Kampus

Campus Bovisa - Politecnico di Milano, Hab Reka Bentuk terbesar di Itali

Sistem Reka Bentuk POLIMI yang dibuat oleh Jabatan Reka Bentuk, Sekolah Reka Bentuk dan POLI.design , terletak di daerah Bovisa, utara bandar Milan, tidak jauh dari pusat bandar, di tempat simbolik Milan industri masa lalu. Kejiranan kini sedang mengalami proses transformasi bandar yang luas, yang ditakdirkan untuk menjadi kutub pendidikan tinggi, penyelidikan dan inovasi.

Politecnico di Milano memulakan sejarahnya di Bovisa dengan menetap hampir dua puluh tahun lalu di tempat yang kini menjadi ibu pejabat melalui Durando, di kilang yang disesuaikan semula bekas Ceretti & Tanfani, di mana pada masa lalu kabel untuk kereta kabel telah dikeluarkan.

Kemudahan & makmal

Sistem Reka Bentuk POLIMI mempunyai salah satu sistem makmal yang paling diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Ia menduduki kawasan seluas kira-kira 10,000 meter persegi dalam bangunan yang menempatkan Sekolah Reka Bentuk dan aktiviti pengajaran POLI.design .

  Kemasukan

  Bagaimana untuk menghantar permohonan kemasukan untuk menyertai Sarjana Pengkhususan

  Jika anda seorang calon dengan kelayakan yang diperolehi di Itali, untuk memohon kemasukan ke Sarjana Pengkhususan anda akan dikehendaki menyediakan pejabat kami dengan dokumen berikut:

  • permintaan kemasukan;
  • curriculum vitae;
  • imbasan kelayakan;
  • salinan dokumen pengenalan diri;
  • sebarang dokumen lain yang mungkin diperlukan oleh Sarjana tertentu (iaitu: portfolio, sijil pengetahuan bahasa, dsb.).

  Sekiranya anda seorang calon yang mempunyai kelayakan yang diperolehi di luar negara, anda dikehendaki menyediakan pejabat kami dengan dokumen berikut:

  • permohonan kemasukan;
  • curriculum vitae;
  • imbasan diploma ijazah yang diperolehi;
  • terjemahan Diploma Ijazah ke dalam bahasa Itali, Inggeris, Perancis atau Sepanyol;
  • imbasan sijil dengan peperiksaan yang diambil;
  • terjemahan sijil dengan peperiksaan yang diambil dalam bahasa Itali, Inggeris, Perancis atau Sepanyol;
  • salinan pasport atau salinan dokumen pengenalan diri;
  • sebarang dokumen lain yang mungkin diperlukan oleh Sarjana tertentu (iaitu: portfolio, sijil pengetahuan bahasa, dsb.).

  Hanya selepas pemberitahuan penerimaan boleh pelajar memulakan prosedur permohonan visa dan sebarang dokumentasi yang diperlukan untuk pendaftaran di Politecnico di Milano.

  Cara mengemukakan permohonan kemasukan menyertai Kursus Pengajian Tinggi

  Untuk memohon kemasukan ke kursus pengajian tinggi, dokumen berikut hendaklah dihantar:

  • permintaan kemasukan;
  • curriculum vitae;
  • salinan dokumen pengenalan diri;
  • salinan kod cukai;
  • sebarang dokumen lain yang mungkin diperlukan oleh Kursus tunggal (iaitu: portfolio, sijil pengetahuan bahasa, dsb.);
  • salinan visa masuk dan permit kediaman (bukan pelajar EU sahaja), jika diperlukan.

  Hasil permintaan

  Setelah ujian kemasukan untuk kedua-dua Kursus Sarjana dan Pengajian Tinggi telah lulus, POLI.design akan memberitahu anda tentang keputusan penilaian.

  Anda kemudian akan dapat mengakses kawasan peribadi anda, di mana anda akan menemui pengesahan kemasukan bersama-sama dengan arahan yang perlu diikuti untuk mengesahkan pendaftaran anda.

  POLI.design akan mengesahkan dokumen pendaftaran yang dimuat naik dan resit pembayaran relatif.

  Sentiasa dalam kawasan peribadi anda, anda akan dimaklumkan tentang kemajuan permintaan anda.

  Untuk pelajar di luar negara

  aa

  Keperluan Visa

  Selepas anda telah melengkapkan pendaftaran anda dalam Sarjana Pengkhususan, jika anda bukan warganegara EU anda harus memohon visa belajar jangka panjang.

  Untuk permohonan itu, anda perlu mendaftar di laman web Universitaly dan kemudian Politecnico di Milano akan mengesahkan pendaftaran anda dalam sistem dan semua data yang diperlukan supaya anda boleh melengkapkan permohonan anda.

  Sila hubungi POLI.design Pejabat Pendidikan untuk mendapatkan beberapa petua yang mungkin berguna dalam aplikasi.

  Permit kediaman untuk pelajar EU

  Jika anda warganegara Eropah atau Norway, Iceland, Liechtenstein, Switzerland, anda tidak perlu memohon permit kediaman. Walau bagaimanapun, untuk tinggal di Itali untuk tempoh melebihi tiga bulan, adalah perlu untuk mendaftar dengan pejabat pendaftaran perbandaran kediaman, memilih salah satu kaedah berikut:

  A. Pelajar yang tidak bercadang untuk berpindah tempat tinggal mereka ke Itali:

  Untuk mendapatkan kediaman sementara di Itali, anda mesti pergi terus ke pejabat pendaftaran pilihan anda dengan mengemukakan dokumen berikut:

  • salinan dan asal pasport/kad pengenalan yang sah;
  • salinan dan asal kod cukai;
  • salinan sijil pendaftaran dalam kursus pengajian, dalam bahasa Itali;
  • salinan dan kad kesihatan Eropah asal (EHIC) keadaan kepunyaan semasa;
  • bukti sumber ekonomi yang mencukupi (minimum € 5,825) yang disediakan melalui borang Euro1 (isi titik “” B “” hanya jika ada ahli keluarga yang menjadi tanggungan). Pada borang, di bahagian yang dikhaskan untuk data peribadi, nyatakan tempat kediaman (merujuk kepada negara tempat tinggal anda) dan alamat domisil di Milan.

  Pendaftaran dalam pendaftaran sementara adalah sah selama satu tahun dari hari dikeluarkan.

  Pejabat pendaftaran pusat: Municipio 1 – Kawasan Perkhidmatan Warganegara – Pejabat atau Kaunter Warga Asing (ambil tiket “C”), melalui Larga 12, 20122 Milan – Waktu buka: diteruskan dari Isnin hingga Jumaat, dari 8:30 hingga 15:30

  B. Pelajar yang berhasrat untuk memindahkan kediaman mereka ke Itali:

  Sila semak dahulu jika terdapat sebarang implikasi pemindahan kediaman anda secara kekal. Untuk meneruskan, anda mesti mendaftar dengan pejabat Pendaftaran dengan menghantar e-mel, melampirkan dokumen berikut:

  • salinan dokumen pengenalan diri;
  • salinan kod cukai;
  • sijil pendaftaran universiti;
  • insurans kesihatan (kad kesihatan Eropah/modul S1/insurans kesihatan persendirian dengan sah laku 1 tahun pendaftaran/pendaftaran sukarela dengan perkhidmatan kesihatan negara);
  • bukti sumber kewangan yang mencukupi (minimum €5825), disediakan melalui borang Euro1;
  • pengisytiharan pemastautin yang disediakan melalui perakuan kendiri Perisytiharan Kediaman.

  Permit kediaman untuk pelajar bukan EU

  Jika anda bukan warganegara EU dalam tempoh 8 hari bekerja selepas ketibaan anda di Itali, anda perlu memulakan prosedur untuk mengeluarkan permit kediaman. Prosedur ini memerlukan kompilasi kit yang boleh anda temui sendiri di pejabat pos di "Sportello Amico".

  Kit mesti dilengkapkan dan disertakan dengan salinan dokumen berikut:

  • salinan halaman visa dan pasport dengan data peribadi;
  • salinan slip pembayaran insurans kesihatan; dalam kes insurans yang dibeli di luar negara, ini mesti disahkan oleh kedutaan Itali di negara anda dan diterjemahkan ke dalam bahasa Itali (jika tidak dikeluarkan dalam bahasa Inggeris);
  • salinan pensijilan yang memperakui kursus pengajian yang perlu diikuti, disahkan oleh Perwakilan Diplomatik / Konsular Itali semasa mengeluarkan visa masuk.

  Senarai terkini dokumen yang diperlukan tersedia di Portal Imigresen.

  Di pejabat pos, anda akan diberikan resit yang mengesahkan permohonan anda untuk permit kediaman. Anda boleh menyemak status permintaan anda di laman web Polis atau di portal imigresen. Anda juga akan dimaklumkan melalui SMS tentang hari, masa dan tempat pengeluaran permit kediaman anda. Pelajar antarabangsa dengan permit kediaman biasa diberi kuasa untuk bekerja selama maksimum 20 jam seminggu dan 1,040 jam setahun.

  Kedudukan

  • pertama di Itali
  • ke- 3 di Eropah
  • ke- 5 di Dunia

  Politecnico di Milano - Kedudukan QS 2022 dalam kategori Seni&Reka Bentuk

  Lokasi

  • Milan

   POLI.Design, 38/A, via Durando, 20158, Milan

  Soalan