Keystone logo
Pan Africa Christian University

Pan Africa Christian University

Pan Africa Christian University

pengenalan

University PAC

PAC University adalah Leadership University of Choice, disewa oleh Suruhanjaya untuk Pendidikan University di Kenya.

Ia adalah sebuah institusi kosmopolitan pengajian tinggi dengan pelajar, kakitangan dan fakulti daripada bangsa-bangsa di seluruh Afrika dan dunia. kepelbagaian kami menawarkan platform yang unik dengan pandangan dunia berkembang melalui interaksi sosial yang sihat.

PAC University menawarkan persekitaran pengajaran dan pembelajaran yang kondusif yang membuat belajar menyeronokkan dan interaktif dan mencipta sebuah rumah yang jauh dari rumah untuk pelajar-pelajar kita.

tenaga pengajar kami terdiri daripada kedua-dua fakulti tempatan dan antarabangsa, yang terlatih dari institusi terkemuka di seluruh dunia. Melalui kerja keras mereka dan perhatian peribadi, mereka akan membimbing anda ke dalam menjadi pemimpin Tuhan untuk anda untuk menjadi.

PAC University adalah lebih daripada sebuah institusi akademik. Setiap pengalaman telah sengaja direka untuk menawarkan pendekatan yang menyeluruh untuk pembangunan kepimpinan.

Pengalaman akademik bertemu dengan pengalaman rohani dan ko-kurikulum untuk membuat gabungan yang sempurna yang merupakan persekitaran yang memperkayakan PAC Universiti.

VISI KAMI:

Untuk menjadi sebuah universiti Kristian bertaraf dunia, ciri-ciri berkualiti tinggi, pendidikan transformatif dan berasaskan nilai.

Misi kita:

Untuk membangunkan pemimpin Kristian ketuhanan transformatif melalui latihan, penyelidikan dan inovasi untuk perkhidmatan kepada Allah dalam Gereja dan masyarakat.

NILAI-NILAI TERAS KAMI

  1. Mengejar kebenaran dan moral integriti 2. Menekankan kepentingan orang 3. saling menghormati dan kerjasama untuk pelbagai komuniti PAC 4. Keutamaan dan tumpuan kepada Alkitab dan rohani pembentukan 5. Relevan latihan dalam kandungan, struktur dan proses 6. Kecemerlangan dalam kerja, berjalan rohani dan perkhidmatan di kalangan pelajar, fakulti dan kakitangan 7. Menerapkan nilai-nilai kepimpinan hamba di antara pelajar, fakulti dan kakitangan

Komitmen Core kami

  1. penekanan kualiti pengalaman praktikal dan pembangunan kepimpinan 2. Komuniti iman dari pelbagai budaya memeluk misi dan pernyataan iman 3 PAC. kualiti pengajaran dan bersandar 4. Menggunakan berprestasi tinggi kakitangan profesional 5. teknologi maklumat 6. perancangan strategik dan penilaian 7. Jangkauan kepada masyarakat melalui pelbagai kenderaan komunikasi dalam membina pakatan strategik dan menggalakkan mencari kebenaran, kasih sayang dan keadilan 8. Penyelidikan dan biasiswa dalam menangani isu-isu sosial yang kritikal 9. khidmat masyarakat dengan menjadi pusat sumber Kristian yang membawa kepada masyarakat

Objektif kami:

  1. Memberi arahan peringkat universiti dalam pendidikan tinggi untuk kepercayaan dan amalan Kristian; Untuk bersedia untuk gereja-gereja di Afrika: matang, komited, dan pemimpin menteri teliti untuk berkhidmat dengan kecekapan dalam kementerian Gereja; 2. Untuk melengkapkan pelajar untuk perkhidmatan Kristian di kedudukan kepimpinan dan aktiviti dalam pelbagai kementerian Kristian dan kerjaya sekular; 3. Untuk membangunkan dan menghantar pengetahuan dan kemahiran melalui penyelidikan dan latihan di peringkat universiti; 4. Untuk terus memelihara, menghasilkan, mengeluarkan, memproses, menghantar dan menyebarkan pengetahuan, dan dengan itu merangsang kehidupan rohani, agama dan intelektual dan perkembangan budaya Kenya dan Afrika umum; 5. Memainkan peranan yang berkesan dalam pembangunan dan pengembangan Church Afrika dan kepimpinannya.

Secara khusus, kami berhasrat untuk berkembang di dalam setiap pelajar:

  1. , Hubungan A berkualiti dan berkembang dengan Tuhan; 2. Asas teologi evangelis bunyi, berdasarkan pemahaman latar belakang sejarah dan konteks Alkitab, metodologi yang betul tafsiran Alkitab dan sensitiviti kepada Roh Kudus; 3. Komitmen yang bijak untuk pengorbanan beribadah kepada Allah, gereja, dan dunia sesuai dengan hadiah yang Allah telah diberikan.

Lokasi

  • Nairobi

    OUR CONTACTS Pan Africa Christian University | P.o Box 56875 – 00200, Nairobi | Kenya. Call Centre +254205293034, Main Campus: +254721932050, +254734400694 Valley Road Campus: +254202318203 Email: [email protected] / [email protected] | Website: www.pacuniversity.ac.ke Facebook: www.facebook.com/pacuniversity and Twitter twitter.com/PacUniversity1.

    Soalan