Keystone logo
OCAD University

OCAD University

OCAD University

pengenalan

Mengenai OCAD University

OCAD U adalah Universiti Imajinasi Kanada

Ditubuhkan pada tahun 1876, OCAD U didedikasikan untuk pendidikan, amalan dan penyelidikan seni dan reka bentuk serta pengetahuan dan penemuan dalam pelbagai bidang. OCAD U secara berterusan membina kekuatan tradisi, berdasarkan studio, menambah pendekatan baru untuk mempelajari bahawa juara praktikal disiplin, kerjasama dan integrasi teknologi baru muncul. Dalam Zaman Imajinasi, ahli-ahli masyarakat OCAD U adalah unik untuk bertindak sebagai pemangkin untuk kemajuan selanjutnya dalam budaya, teknologi, dan kualiti hidup untuk semua orang Kanada.

Bidang program dan jambatan penyelidikan media digital dan reka bentuk, kemampanan, kesihatan dan kesejahteraan, kepelbagaian budaya dan budaya pribumi.

Pelajar kami terlibat dalam pembelajaran kreatif berasaskan studio, estetik dan teknikal, bersama-sama dengan pengetahuan dan kaedah kritikal, teoritikal, saintifik dan sejarah.

Akhirnya, lokasi kami memberi inspirasi. OCAD U terletak di tengah-tengah seni, reka bentuk, perniagaan, dan modal media negara, di wilayah nenek moyang dan tradisional Mississippi Baru Kredit, Haudenosaunee, Anishinaabe dan Huron-Wendat - pemilik asli dan penjaga tanah di mana kita berdiri.

116258_116196_cityshot-topchoice9.jpg

Nama kami

 • 1876: Sekolah Seni Ontario
 • 1886: Sekolah Seni Toronto
 • 1890: Sekolah Seni Pusat dan Reka Bentuk Perindustrian Ontario Pusat
 • 1912: Kolej Seni Ontario
 • 1996: Kolej Seni Ontario
 • 2010: Universiti Kolej Seni dan Rekaan Ontario (OCAD U)

OCAD University terletak di tengah-tengah Toronto, di sebelah Galeri Seni Ontario dan Grange Park yang bersejarah. Kampus selatan yang berkembang itu adalah lima minit jauhnya di Daerah Seni dan Hiburan yang berkembang pesat di bandar ini.

Pusat Sharp untuk Reka Bentuk

Kini mercu tanda seni bina Toronto, Pusat Reka Bentuk Sharp yang ikonik dibuka pada tahun 2004 sebagai sebahagian daripada pembangunan semula kampus utama $ 42.5 juta. Struktur "tabletop" hitam dan putih yang memenangi anugerah ini terletak di atas bangunan kampus utama OCAD University pada 12 kaki keluli pelbagai warna. Pusat ini dinamakan selepas para pemangku Rosalie dan Isadore Sharp, dan merupakan rumah kepada Fakulti Reka Bentuk OCAD U, dengan kemudahan untuk Fakulti Seni dan Pengajian Liberal. Ia direka bentuk oleh arsitek British yang terkenal Will Alsop dengan kerjasama Robbie / Young Wright Architects Inc. yang berpejabat di Toronto, bersama-sama dengan jurutera struktur dari Carruthers

Anugerah

 • Anugerah Royal Institute of British Architects Worldwide, 2004
 • Anugerah Kecemerlangan, Seni Bina Toronto dan Anugerah Rekaan Bandar, 2005
 • Projek Teknikal Paling Cemerlang, Anugerah Kejuruteraan Perundingan Kanada, 2005
 • Benjamin Moore Contract Exterior Award, 2006 (Dianugerahkan kepada Will Alsop)

116257_116197_A-AGOtopchoice2.jpg

Pernyataan Visi dan Misi

Visi

Diubah oleh Imaginations

OCAD University mencabar anda untuk secara berani dan bertanggungjawab meneruskan soalan masa kita melalui interaksi seni, reka bentuk, sains sosial, kemanusiaan, dan sains yang berkuasa.

Kenyataan Misi

Anda

 • Kami menjemput anda untuk membina masyarakat yang sedar, murah hati dan gembira yang mengintegrasikan pelbagai perspektif dan amalan kritikal.

Mengejar dan bertanggungjawab

 • Kami memupuk kepelbagaian dan ketahanan, dan mengamalkan kesaksamaan, inklusi, kelestarian, dan menghormati suara dan budaya Orang Asli.

Soalan Waktu Kita

 • Kami mencari dan menjawab soalan-soalan masa kita untuk memperkayakan disiplin kita dan bertindak sebagai agen sosial, ekonomi, alam sekitar, dan budaya yang transformatif.

Interplay Power of Art, Reka bentuk, Sains Sosial, Kemanusiaan, dan Sains

 • Kami melibatkan bahan-bahan, data, teknologi, idea dan pedagogi dan pelbagai perspektif Orang Asal untuk menyokong penyelidikan unik, amalan studio dan pembelajaran, mewujudkan pelbagai ilmu pengetahuan yang disiplin dan muncul.

116259_116194_campus.jpg

Ciri-ciri Kampus

  English Language Requirements

  Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

  Lokasi

  • Toronto

   100 McCaul Street, M5T 1W1, Toronto

   Soalan