Keystone logo
The NUCB Business School

The NUCB Business School

The NUCB Business School

pengenalan

Universiti Perdagangan Nagoya

Sejarah The NUCB Business School

Yuichi Kurimoto adalah orang Jepun pertama yang menamatkan pengajian dari Fakultas Seni Universiti Alberta pada tahun 1930. Setelah kembali ke Jepun, beliau menyedari bahawa pendidikan kebanyakannya boleh diakses oleh golongan elit, dan oleh itu dia memperjuangkan perjuangan untuk menjadikannya tersedia untuk orang Jepun yang tidak disengajakan belia hari ini. Pada tahun 1935, beliau memulakan sebuah institut vokasional yang dikenali sebagai 'Sekolah Nagoya Railroad', yang kemudian diikuti oleh sebuah sekolah menengah dan sebuah kolej junior.

Sentiasa berwawasan, Yuichi Kurimoto sedar bahawa ekonomi pasca perang dan ledakan penduduk di Jepun akan mewujudkan permintaan yang kuat untuk institusi yang didedikasikan untuk pendidikan perniagaan. Oleh itu, pada tahun 1953, Universiti Perdagangan Nagoya

Akreditasi: NUCB telah diberikan dua akreditasi utama, AACSB

Sekolah Perniagaan NUCB dengan bangga mengumumkan bahawa ia adalah program MBA yang pertama di Jepun untuk mengadakan akreditasi dual dari AACSB International dan Persatuan MBA. Anugerah kecemerlangan ini yang diberikan oleh inisiatif strategik NUCB AACSB dan AMBA untuk menjadi yang terbaik di kalangan Sekolah Perniagaan di Jepun dan Asia. Dalam era globalisasi ini, pengiktirafan antarabangsa oleh badan akreditasi berprestij seperti AACSB dan AMBA menandakan komitmen berterusan kami untuk mengekalkan jaminan kualiti dan pemeliharaan standard global tertinggi.

Universiti Perniagaan dan Perniagaan Nagoya dan The NUCB Business School sepenuhnya diberi kuasa oleh Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, Sukan, Sains dan Teknologi Jepun.

NUCB dan AACSB International

AACSB International-Persatuan untuk Advance Collegiate Schools of Business adalah persatuan profesional untuk pendidikan pengurusan kolej dan universiti dan agensi akreditasi utama untuk program sarjana, tuan, dan kedoktoran dalam pentadbiran perniagaan dan perakaunan.

Pada tahun 2002, Universiti Perdagangan dan Perniagaan Nagoya

Sekolah Perniagaan NUCB dan AMBA

The NUCB Business School adalah sekolah perniagaan pertama dan satu di Jepun yang diiktiraf oleh Persatuan MBA. Akreditasi AMBA hanya terpakai untuk program MBA dan EMBA The NUCB Business School di Jepun; sedangkan, AACSB International meluluskan kedua-dua program sarjana dan lepasan.

Sekolah Perniagaan NUCB dan Eduniversal

Eduniversal mempunyai ranking yang dipilih oleh Dekan dari universiti dan sekolah dalam senarai 1,000. NUCB telah dipilih sebagai salah satu Sekolah Perniagaan yang terkenal di peringkat antarabangsa oleh Jawatankuasa Ilmiah Eduniversal.

Kedudukan

Kedudukan QS Global MBA 2021 mempunyai NUCB BS sebagai program MBA sepenuh masa #1 di Jepun dan #17 di Asia.

Akreditasi

Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

Lokasi

  • Nagoya

    The NUCB Business School Global Leader Program Admissions Office 1-3-1 Naka-ku Nishiki Nagoya, Aichi, Japan

Soalan