Keystone logo
North Florida Community College

North Florida Community College

North Florida Community College

pengenalan

Mengapa NFCC? Ia mudah, kerana anda berhak mendapat yang terbaik.

Anda berhak mendapat pendidikan yang luar biasa pada kos yang berpatutan dan anda berhak mendapat peluang untuk memperbaiki masa depan anda. Kami menjemput anda untuk melawat kampus kami di Madison, Florida untuk mengetahui mengapa NFCC adalah pilihan yang tepat untuk anda.

Visi: Untuk menjadi masyarakat kita pilihan pertama untuk pendidikan dan penghayatan kebudayaan.

Misi: Kolej yang luar biasa khusus kepada suasana individu dan sokongan akademik, pendidikan diakses, peluang pembelajaran sepanjang hayat, dan pertumbuhan profesional untuk pelajar dan masyarakat kita.

Perhatian Individu - NFCC Adakah Yang

Mendapat perhatian dan pendidikan anda layak. Dari saat anda melangkah ke kampus kami, fakulti mesra NFCC dan kakitangan memberikan perhatian individu anda layak. Peribadi menasihati, program bantuan pelajar dan Kejayaan Pusat Akademik baru semua di tempat untuk membantu anda berjaya. Pada NFCC, anda mendapatkan yang terbaik daripada kedua-dua dunia - keselesaan dan keakraban kampus kecil dan kecemerlangan dan peluang akademik yang sama bahawa universiti yang besar.

Lancar Hadapan - NFCC Adakah Yang

graduan NFCC dianggarkan membuat 35% lebih daripada seseorang yang mempunyai diploma sekolah tinggi sahaja dan bagi mereka yang mencari untuk mendapatkan ijazah sarjana muda, kami boleh membantu dengan itu juga. Negeri 2 + 2 perjanjian artikulasi menjamin pelajar melengkapkan ijazah AA di NFCC peluang untuk mendaftar dan mendapat ijazah sarjana muda di salah satu daripada 11 universiti kerajaan Florida (dan anda akan menjimatkan banyak wang dalam tempoh dua tahun pertama dengan NFCC).

Bagi mereka yang mencari kerjaya yang langsung, Associate NFCC dalam ijazah Sains dan program sijil menawarkan latihan khusus dan bermegah kadar penempatan kerja yang tinggi selepas menamatkan pengajian. Apa sahaja laluan anda, NFCC adalah tempat yang hebat untuk belajar.

Yuran Pengajian berpatutan - NFCC Adakah Yang

College adalah pelaburan dan itulah sebabnya kita bekerja keras untuk membuat NFCC berpatutan. Kami adalah salah satu kolej yang paling berpatutan di Florida dan telah tidak meningkat tuisyen kami dalam tempoh tiga tahun lalu untuk memastikan bahawa anda mendapatkan pendidikan yang luar biasa pada harga yang hebat. Tahun lepas kami dianugerahkan hampir $ 230,000 dalam bentuk biasiswa dan geran, ditambah pelajar kita menerima satu lagi $ 2.2 juta pada bantuan persekutuan. kakitangan pintar kami akan melakukan yang terbaik untuk membantu anda mencari cara untuk membayar untuk kolej; termasuk rancangan tuisyen pembayaran, bengkel celik kewangan, peluang pekerjaan pelajar dan bantuan melengkapkan permohonan bantuan dan biasiswa kewangan. Membuat kolej kemungkinan yang berpatutan adalah salah satu daripada banyak cara yang NFCC melabur dalam masa depan anda.

Menggalakkan Pemimpin - NFCC Adakah Yang

pelajar NFCC mudah melangkah ke peranan kepimpinan di kampus dan dalam masyarakat. Dari aktiviti kurikulum untuk latihan amali, NFCC menawarkan pelbagai peluang kepada pelajar untuk membangunkan kemahiran kepimpinan di dalam dan luar kampus. Lihat sahaja beberapa cara pelajar-pelajar kita adalah pemimpin dalam masyarakat kita: Memelihara Sumber Haiwan kelab ekologi kami setiap tahun membantu St. Marks Perlindungan Hidupan Liar Nasional trek corak penghijrahan rama-rama Monarch dan menyelaras usaha kitar semula di kampus, ahli-ahli Sentinel Kor Perkhidmatan sukarela lebih 200 jam ke kampus dan masyarakat peristiwa tahun lepas dan Tutors Peer NFCC dan pakar pembelajaran khusus kira-kira 8,000 jam membantu rakan-rakan mereka berjaya dalam bidang akademik. pelajar kejururawatan dan EMS kami secara kolektif ribuan jam jam di kemudahan penjagaan kesihatan kawasan setiap perkhidmatan tahun sukarela manakala mendapat hands-on berharga latihan. Apa sahaja matlamat anda, anda akan mendapati tempat anda di NFCC dan keluarga kolej sokongan untuk berbangga dengan pencapaian anda.

Melibatkan diri. Menjadi pemimpin. Memohon kepada NFCC hari ini.

Lokasi

  • Madison

    North Florida Community College 325 NW Turner Davis Dr. Madison, 32340, Madison

Soalan