Keystone logo
NEOMA Business School

NEOMA Business School

NEOMA Business School

pengenalan

Kami mendidik pelajar, eksekutif dan usahawan, dan menjana pengetahuan untuk membentuk masa depan perniagaan dan masyarakat dalam dunia global, mampan dan terhubung.

Dalam era kecerdasan buatan, kita memupuk kecerdasan manusia.

Sekolah ini menawarkan portfolio program yang luas di seluruh kampusnya di Reims, Rouen, dan Paris, dan kampus mayanya, daripada Sarjana Muda dan Sarjana dalam Pengurusan kepada Pendidikan Eksekutif.

Fakulti ini termasuk lebih daripada 195 profesor tetap dan profesor penyelidikan, 73% daripadanya mempunyai profil antarabangsa. NEOMA Business School mempunyai lebih daripada 72,000 graduan yang berpangkalan di 127 negara.

Dipimpin oleh Michel-Edouard Leclerc, Sekolah ini telah diberikan status Institusi Pendidikan Tinggi Konsular (EESC). Dekan ialah Delphine Manceau.

Manifesto jenama kami

Di NEOMA Business School, kami tahu satu perkara yang pasti:

 • Dalam dunia yang sentiasa berubah, pendidikan mesti membuka Pathwaysbaharu.
  Inilah sebabnya kami mencabar model pendidikan tradisional kandungan pengajaran untuk melengkapkan pelajar kami memainkan peranan aktif dalam transformasi syarikat dan masyarakat hari ini dan memberikan mereka kemahiran yang mereka perlukan untuk meneruskan profesion masa depan.
 • Dalam era kecerdasan buatan, kami juga percaya pada kecerdasan manusia.
 • Dalam era individualisme, kami memupuk empati dan kerjasama.
 • Dalam era globalisasi, kami percaya bahawa keunikan datang daripada perwatakan, nilai, komitmen dan minat seseorang.
  Kerana mempunyai semangat, bermakna mempunyai hala tuju, kerana kita sendiri bersemangat, kita membimbing pelajar kita dan menggalakkan mereka untuk berinovasi, untuk mencuba, untuk mengambil inisiatif. Kami mahu mereka mencari diri mereka sendiri, untuk mencari Pathway yang terbaik untuk kepuasan mereka sendiri, untuk membangunkan kemahiran dan bukannya mempelajari teknik semata-mata. Kami menggalakkan mereka untuk berusaha menjadi lebih baik, menerajui transformasi masyarakat, dan menghadapi sebarang cabaran, baik di Perancis mahupun di seluruh dunia.

Beginilah cara NEOMA Business School melatih orang yang bersemangat, pemain ekonomi yang berinspirasi dan memberi inspirasi yang mendambakan makna, dan mampu sepenuhnya membina masyarakat hari esok: arkitek masa depan.

Selamat datang ke NEOMA Business School

Bersemangatlah. Bentuk masa depan

Sekolah perniagaan yang inovatif dan global

cita-cita kita

adalah untuk menjadi sekolah perniagaan yang inovatif dan global, memberi impak melalui pengajaran dan penyelidikan berkualiti tinggi, dan memupuk minda yang bertanggungjawab, tangkas dan berorientasikan masa depan.

Kerana kami bersemangat tentang cabaran pendidikan tinggi, perniagaan dan masyarakat, kami memberi inspirasi kepada pelajar, fakulti dan pemimpin perniagaan untuk menyoal, mencuba dan berinovasi.

3 keutamaan strategik

 • Memfokuskan pada inovasi pendidikan: dengan menjangkakan transformasi dan kaedah pembelajaran baharu, dengan dimensi pengalaman dan digital di tengah-tengah projek ini.
 • Mencipta semula pengalaman antarabangsa: rangkaian universiti global kami yang cemerlang menyumbang kepada meningkatkan pengalaman pertukaran pelajar, yang sentiasa lebih bermakna apabila dihabiskan dalam rendaman di luar negara.
 • Menggunakan kepakaran 360°: dengan membangunkan sinergi pelbagai aktivitinya (program, penyelidikan, Pendidikan Eksekutif dan perniagaan) melalui penubuhan Bidang kecemerlangan yang bertujuan untuk mengekalkan hubungan rapat dengan isu transformasi perniagaan.

Nilai

Keterbukaan, Inovasi, Hormat & Kecemerlangan

Dalam persekitaran yang sentiasa berubah, NEOMA Business School dipandu dalam aktiviti hariannya oleh empat nilai utama: Keterbukaan, Inovasi, Hormat dan Kecemerlangan. Ini adalah nilai teras yang ingin dikongsi oleh sekolah dengan pelajar, graduan, dan secara amnya, komuniti yang berkembang dalam persekitarannya.

 • Keterbukaan kepada orang lain mencetuskan rasa ingin tahu, kebolehsuaian, dan pemikiran kritis dalam dunia yang sentiasa berubah.
 • Inovasi bertujuan untuk membangunkan minda keusahawanan dan memihak kepada kreativiti, ketangkasan, dan mengambil risiko.
 • Menghormati, menggabungkan etika, berfikiran terbuka, dan toleransi, bertujuan untuk menggalakkan kepelbagaian dan melibatkan dialog. Ia memerlukan rasa tanggungjawab.
 • Kecemerlangan sebagai pelan hala tuju: NEOMA berusaha setiap hari untuk mengatasi dirinya sendiri dalam semua yang dilakukannya.
177002_our-identity-EN.jpg

Ciri-ciri Kampus

Kampus Reims

Kampus NEOMA Business School Reims terdiri daripada dua kampus, 5 minit antara satu sama lain dengan trem, dan membentuk ensembel seni bina kontemporari yang tegas.

Kampus dilengkapi dengan peralatan pendidikan yang terkemuka: papan putih interaktif, bilik simulasi, bilik perdagangan, makmal bahasa, premis persatuan, perpustakaan media, ruang kediaman pelajar, dsb.

Persekitaran yang menyediakan pedagogi inovatif boleh diakses di kampus dan di luar: platform e-pembelajaran dan akses jauh kepada pangkalan pengetahuan dan dokumentasi Sekolah (e-buku, majalah elektronik, pangkalan data khusus).

Kampus Rouen

Kampus Rouen NEOMA Business School menawarkan pelajarnya persekitaran yang istimewa, di tengah-tengah kawasan berhutan seluas 7 hektar.

Kampus ini dilengkapi dengan peralatan pendidikan kelas pertama: bilik perdagangan, premis persatuan, perpustakaan media, ruang kediaman pelajar, dsb.

Persekitaran yang menyediakan pedagogi inovatif boleh diakses di kampus dan di luar: platform e-pembelajaran dan akses jauh kepada pangkalan pengetahuan dan dokumentasi Sekolah (e-buku, majalah elektronik, pangkalan data khusus).

Kampus Parsi

Kampus intramural Paris baharu NEOMA Business School ialah bangunan yang mampan dan bertanggungjawab, dengan kualiti dan sambungan alam sekitar yang tinggi, yang membuka pintunya pada permulaan tahun persekolahan 2021.

Ia terletak di tengah-tengah ibu kota, di arondisemen ke-13 di daerah Butte aux Cailles yang dinamik dan biasanya Paris, berhampiran dengan infrastruktur pengangkutan yang cekap.

Ia dikelilingi oleh institusi universiti utama (Paris Panthéon Sorbonne) dan sistem yang dikaitkan dengan inkubasi dan pecutan seperti Stesen F.

  Akreditasi

  Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

  Lokasi

  • Paris

   Rue Vandrezanne,6, 75013, Paris

   • Reims

    Rue Pierre Taittinger,59, 51100, Reims

    • Reims

     Avenue d'Epernay,120, 51100, Reims

     • Rouen

      1 Rue du Maréchal Juin, 76130, Rouen

      Soalan