Keystone logo
National University of Rio Cuarto - Universidad Nacional De Río Cuarto - UNRC

National University of Rio Cuarto - Universidad Nacional De Río Cuarto - UNRC

National University of Rio Cuarto - Universidad Nacional De Río Cuarto - UNRC

pengenalan

Universiti Nasional Río Cuarto adalah entiti undang-undang awam, institusi akademik, komuniti kerja yang mengintegrasikan sistem pendidikan awam nasional di peringkat yang lebih tinggi, dan yang menegaskan pendidikan sebagai hak sosial yang diam-diam untuk menjamin kewarganegaraan penuh dalam kerangka kerja demokrasi sosial.

Universiti Nasional Río Cuarto adalah bidang penciptaan pengetahuan dan mempunyai tanggungjawab sosial untuk mempromosikan kesesuaian maksimum anggotanya melalui latihan tetap.

Tujuan Universiti Nasional Río Cuarto adalah untuk: membina pengetahuan dan mengembangkan proses pengajaran dan pembelajaran, menjalankan penyelidikan, mempromosikan perluasan universiti, mempromosikan budaya negara, menghasilkan barang dan menyediakan perkhidmatan dengan unjuran sosial, memberikan sumbangan yang diperlukan dan berguna kepada proses. pembebasan nasional dan menyumbang kepada penyelesaian masalah Argentina dan Amerika Latin.

Ia dibuat pada 1 Mei 1971, dengan Keputusan Kuasa Eksekutif Nasional dalam program penyesuaian pendidikan universiti Argentina dengan keperluan pembangunan dan sebagai tindak balas terhadap gerakan sosial tempatan dan serantau yang kuat yang memungkinkan penaklukan budaya terbesar dari wilayah.

Penciptaannya adalah tonggak transenden di mana semua sektor sosial masyarakat tempatan dan wilayah berpartisipasi dengan usaha gigih. Ini merupakan contoh khas pengelolaan masyarakat kerana ia merupakan pencapaian lelaki dan institusi yang digerakkan dengan objektif yang jelas dan kematangan kolektif yang hebat, suatu fakta yang menjadi ciri khas asal usulnya.

Atas sebab ini, potensi UNRC terkait erat dengan masyarakat dan wilayahnya, berdasarkan yang mana ia menentukan dimensinya, tingkat pengembangannya, pekerjaan penyiasatannya, dan kemampuannya untuk inovasi untuk menyumbang kepada pengembangannya.

Universiti mengembangkan tindakannya dalam rejim autonomi dan autarki yang diberikan oleh undang-undang semasa. Ia mempunyai tempat duduk dan pemerintahan di kota Río Cuarto. Kegiatan akademik dan pentadbiran berpusat di kemudahan kampus universiti yang selesa.

Lokasi

  • Río Cuarto

    Río Cuarto, Argentina

    Soalan