Keystone logo
Manchester Metropolitan University MSc dalam Sains Komputer
Manchester Metropolitan University

MSc dalam Sains Komputer

Manchester, United Kingdom

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Sep 2024

GBP 18,500 / per year *

Di kampus

* yuran sepenuh masa untuk pelajar antarabangsa EU dan Bukan EU Saya yuran sepenuh masa: £9,500 setahun pelajar UK dan Channel Island

pengenalan

Pembelajaran mesin. Keselamatan. Data besar. Pengkomputeran berprestasi tinggi. Temui pemikiran terkini, teknik pakar dan teknologi di barisan hadapan sains komputer.

Kami telah mereka bentuk kursus ini untuk graduan yang mungkin tidak mempunyai latar belakang dalam pengkomputeran tetapi ingin melancarkan kerjaya mereka dalam bidang yang pantas dan dalam permintaan ini.

Memandangkan pengkomputeran terus berkembang pada kadar yang luar biasa, kepakaran untuk memanfaatkan teknologi terkini menjadi lebih penting setiap hari bagi organisasi dalam setiap sektor. Kursus MSc Sains Komputer kami menyediakan kepakaran itu, membantu anda mengembangkan kemahiran pakar untuk kerjaya dalam pengkomputeran.

Pada sarjana sains komputer ini, anda akan meneroka pengaturcaraan, rangkaian komputer lanjutan, pembangunan awan dan sistem maklumat. Anda akan mempelajari konsep, teknik dan teknologi untuk melengkapkan anda untuk bahagian praktikal menyiasat masalah dunia sebenar dan mencipta sistem atau penyelesaian untuk dipadankan. Melalui ini, anda akan memperoleh satu set kemahiran yang dibuat untuk dunia pengkomputeran profesional moden.

Anda juga akan mempunyai fleksibiliti untuk menetapkan hala tuju pengajian pascasiswazah anda dengan projek sarjana reka bentuk anda sendiri. Walaupun anda akan mendapat sokongan satu sama lain daripada penyelia anda, ia adalah projek solo – sama seperti membangunkan kemahiran pengkomputeran seperti membina keyakinan dan autonomi, kemahiran penting untuk tempat kerja.

Apabila anda selesai, anda akan dilengkapi dengan pemahaman teori dan kebolehan praktikal dalam sains komputer – bersedia untuk menggunakan pengetahuan anda kepada situasi dunia sebenar.

Ciri dan Faedah

  • Kemudahan standard industri – Jabatan ini mempunyai rangkaian luas peralatan di makmal pakar kami sendiri, jadi bersama-sama dengan sokongan kakitangan teknikal kami yang berdedikasi, anda akan lulus dengan kemahiran untuk bekerja di kemudahan profesional.
  • Sektor teknologi yang berkembang maju - Manchester adalah rumah kepada salah satu sektor teknologi kreatif dan digital terbesar di luar London, menjadikan kami berada pada kedudukan yang baik untuk menyampaikan kursus ini.
  • Institut Pengekodan – Jabatan Pengkomputeran dan Matematik ialah sebahagian daripada Institut Pengekodan (IoC) kebangsaan baharu £40m. Pelajar sarjana kami akan mempunyai akses kepada makmal komputer termaju IoC untuk mengasah kemahiran mereka dalam bidang ini.
  • Akreditasi profesional - Kursus ini diakreditasi oleh BCS (Institut Bertauliah untuk IT), menyediakan pautan industri yang kukuh dan tumpuan profesional.
  • Tahun penempatan pilihan – Tingkatkan prospek kerjaya anda dan praktikkan teori dengan pilihan untuk mengambil tahun penempatan industri.
  • Melabur untuk masa depan anda – Kami telah melabur lebih £115 juta untuk mengubah kampus sains dan kejuruteraan kami menjadi ruang untuk berkembang maju. Dibuka pada 2024, bangunan Dalton baharu kami menyediakan persekitaran pengajian profesional yang dilengkapi dengan ruang pembelajaran dinamik, kemudahan pengajaran dan penyelidikan bertaraf dunia serta zon kajian kolaboratif untuk menyediakan anda lagi untuk kerjaya masa depan anda.
  • Ruang studio pengkomputeran khusus – Direka bentuk dengan kerjasama pelajar semasa kami, studio baharu menyediakan anda dengan persekitaran profesional untuk bekerja secara individu dan berkumpulan. Selain sebagai persekitaran pembelajaran yang hebat, ruang itu boleh digunakan di luar kelas anda untuk menganjurkan hackathon, membangunkan permainan video anda sendiri atau hanya di mana anda boleh menggunakan imaginasi anda untuk mencipta teknologi masa depan.
  • Belajar bersama penyelidikan terkemuka dunia - 86% daripada hasil penyelidikan kami dalam Sains Komputer dinilai terkemuka dunia dan cemerlang di peringkat antarabangsa (REF, 2021). Penyelidikan keselamatan siber kami menyediakan penyelesaian 'sifar amanah', didayakan kecerdasan buatan dan kriptografi kepada pelbagai cabaran keselamatan siber yang membantu menyampaikan perkhidmatan yang selamat, berdaya tahan dan cekap.

Kemasukan

Yuran Pengajian Program

Testimoni Pelajar

Mengenai Sekolah

Soalan