Keystone logo
Manchester Metropolitan University MSc dalam Pembangunan Permainan Komputer
Manchester Metropolitan University

MSc dalam Pembangunan Permainan Komputer

Manchester, United Kingdom

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Sep 2024

GBP 18,500 / per year *

Di kampus

* yuran sepenuh masa untuk pelajar antarabangsa EU dan Bukan EU Saya yuran sepenuh masa: £9,500 setahun pelajar UK dan Channel Island

pengenalan

Ketahui cara permainan direka dan dibangunkan dalam dunia industri permainan komputer yang menarik.

Di luar London, Manchester adalah rumah kepada lebih banyak syarikat permainan berbanding bandar UK yang lain (sumber: UKIE, 2023). Terima kasih kepada organisasi seperti Gameopolis, bandar ini merupakan penggerak untuk membina dan menyelaraskan masa depan industri permainan.

Dengan MSc kami dalam Pembangunan Permainan Komputer, anda akan memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya yang menarik dalam industri yang semakin berkembang ini, di sini di Manchester dan seterusnya. Anda akan mempelajari keperluan teras pengaturcaraan untuk permainan dan anda akan menjalankan sesi ujian permainan dan penyelidikan pengguna untuk memastikan permainan anda menyeronokkan, memberi kesan dan ia menjangkau khalayak sasaran mereka dengan berkesan.

Anda juga akan menyelesaikan projek sarjana. Walaupun anda akan mendapat banyak sokongan sepanjang perjalanan, ia merupakan projek penyelidikan solo yang direka untuk membangunkan keyakinan, autonomi dan sara diri – kualiti yang boleh membawa anda jauh di tempat kerja.

Pada masa anda melengkapkan sarjana anda, anda bukan sahaja mempunyai pengetahuan teknikal, tetapi anda juga akan memperoleh kemahiran kebolehkerjaan utama seperti kerja berpasukan, komunikasi, pengurusan projek dan kemahiran perundingan.

Dengan bimbingan kakitangan yang memfokuskan permainan yang bersemangat di Manchester Met, anda akan dapat membina portfolio yang halus dan pelbagai untuk membantu anda berusaha ke arah mendapatkan pekerjaan dalam industri permainan.

Ciri-ciri dan manfaat

  • Kemudahan standard industri – Kami mempunyai rangkaian luas peralatan di makmal pakar kami sendiri, jadi bersama-sama dengan sokongan kakitangan teknikal kami yang berdedikasi, anda akan lulus dengan kemahiran untuk bekerja di kemudahan profesional.
  • Makmal permainan pakar – Kampus kami dilengkapi dengan kerusi permainan, papan kekunci dan tetikus yang digunakan untuk acara eSports kami. Anda juga akan mempunyai akses kepada makmal animasi dengan kawasan skrin hijau dan makmal pengalaman pengguna.
  • Piawaian cemerlang - Jabatan ini adalah ahli Akademi Oracle dan rakan akademik Institut Keselamatan Maklumat Bertauliah (CIISec).
  • Sektor teknologi yang berkembang maju – Berada di Manchester meletakkan salah satu sektor teknologi kreatif dan digital terbesar di luar ibu negara di depan pintu anda.
  • Belajar bersama penyelidikan terkemuka dunia - 86% daripada hasil penyelidikan kami dalam Sains Komputer dinilai terkemuka dunia dan cemerlang di peringkat antarabangsa (REF, 2021).
  • Institut Pengekodan – Jabatan Pengkomputeran dan Matematik adalah sebahagian daripada Institut Pengekodan Kebangsaan (IoC) £40m. Pelajar kami mempunyai akses kepada makmal komputer termaju IoC untuk mengasah kemahiran mereka dalam bidang ini.
  • Tahun penempatan pilihan – Tingkatkan prospek kerjaya anda dan praktikkan teori dengan pilihan untuk mengambil tahun penempatan industri.
  • Melabur untuk masa depan anda – Kami telah melabur lebih daripada £115 juta untuk mengubah kampus sains dan kejuruteraan kami menjadi ruang untuk berkembang maju. Dibuka pada tahun 2024, bangunan Dalton baharu kami menyediakan persekitaran pengajian profesional yang dilengkapi dengan ruang pembelajaran dinamik, kemudahan pengajaran dan penyelidikan bertaraf dunia serta zon kajian kolaboratif untuk menyediakan anda lagi untuk kerjaya masa depan anda.
  • Ruang studio pengkomputeran khusus – Direka bentuk dengan kerjasama pelajar semasa kami, studio baharu menyediakan anda dengan persekitaran profesional untuk bekerja secara individu dan berkumpulan. Selain sebagai persekitaran pembelajaran yang hebat, ruang itu boleh digunakan di luar kelas anda untuk menganjurkan hackathon, membangunkan permainan video anda sendiri atau hanya di mana anda boleh menggunakan imaginasi anda untuk mencipta teknologi masa depan.

Kemasukan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Testimoni Pelajar

Mengenai Sekolah

Soalan