Keystone logo
Manchester Community College

Manchester Community College

Manchester Community College

pengenalan

Selamat Datang

Ia merupakan satu penghormatan yang berbeza saya mengalu-alukan anda ke Manchester Kolej Komuniti.

MCC berdedikasi untuk menyediakan anda dengan pengalaman pembelajaran sepanjang hayat yang berkualiti yang akan menyediakan asas untuk apa sahaja yang anda memutuskan untuk lakukan pada masa akan datang, sama ada yang melanjutkan pelajaran anda, mengambil pekerjaan baru atau meningkatkan peluang sosial dan kebudayaan anda.

Ramai pelajar kita pergi untuk memindahkan kepada kolej empat tahun serantau dan kebangsaan dan universiti seperti Universiti Connecticut State, Universiti Connecticut, Universiti Massachusetts, Trinity College dan Howard University. Pelajar lain memilih untuk mendaftar dalam program-program khusus untuk menyediakan untuk kerjaya dalam pelbagai organisasi dan perniagaan.

Aktiviti ko-kurikulum kami, termasuk kelab dan organisasi, program kecergasan dan peluang pembelajaran perkhidmatan, akan menyediakan anda dengan persekitaran holistik yang kaya dengan yang untuk mengejar matlamat anda.

Di sentiasa berubah-ubah ekonomi berasaskan pengetahuan kami, majikan kawasan bekerja dengan kami untuk menyesuaikan latihan dan program pendidikan untuk mengemas kini kemahiran pekerja penyandang itu.

Kami mempunyai pembangunan dan pengayaan kursus profesional kredit bebas untuk orang dewasa dan program minat khas untuk kanak-kanak dan remaja seperti Junior Camp Masak-memasak, Jurutera Itu! dan Gadis Ambil Caj.

Beberapa penduduk kawasan datang ke daerah semata-mata untuk menikmati seni kita, muzik dan kebudayaan yang lain. Dan, sebagai sebahagian daripada usaha kemapanan kami, kami juga mempunyai Pasaran Peladang untuk penanam tempatan dan pedagang yang menarik beratus-ratus orang setiap minggu.

Pembelajaran adalah satu perjalanan yang mempunyai potensi untuk memenuhi rasa ingin tahu intelek anda dan menyediakan anda dengan cara-cara baru berfikir tentang dunia di sekeliling kita - ia dapat memenuhi impian anda. Ia adalah satu perjalanan yang tidak mempunyai penghujungnya walaupun anda pasti akan mendapat ganjaran anda dengan sijil atau ijazah jika itu adalah matlamat anda.

Ini adalah kolej anda. Ia adalah tempat di mana anda akan membentuk hubungan berkekalan dengan pelbagai kumpulan dan berdedikasi individu yang berkongsi minat anda dalam pembelajaran. Fakulti, kakitangan dan pentadbir di kolej yang sentiasa sedia untuk membantu membimbing anda sepanjang jalan ke arah matlamat anda. Matlamat utama kami adalah untuk membantu anda mencapai potensi yang besar.

Semoga,

Gena Glickman, Ph.D. Presiden

Lokasi

Lokasi
  • Manchester

    Manchester Community College, Great Path, CT 06040, Manchester

    Program

    Soalan