Keystone logo
Lund University

Lund University

Lund University

pengenalan

Lund University - Lund University Teratas Sweden

Lund University telah diasaskan pada 1666 dan mempunyai 40 000 pelajar dan 8 000 pekerja. Ia menawarkan lebih daripada 130 program Sarjana dan 10 program Sarjana Muda yang diajar dalam bahasa Inggeris .

Lund adalah destinasi pengajian Sweden yang paling menarik. Universiti menawarkan salah satu rangkaian program dan kursus yang paling luas di Scandinavia, berdasarkan kajian disiplin dan canggih. Satu ijazah dari Lund University adalah kualiti yang tinggi di Sweden dan di luar negara.

Bidang subjek

Sembilan fakulti kami dan banyak pusat penyelidikan khusus menawarkan pendidikan dalam bidang subjek berikut:

 • Senibina & Reka Bentuk
 • Kajian Kawasan
 • Perniagaan, Ekonomi & Pengurusan
 • Kejuruteraan & Teknologi
 • Persekitaran & Kelestarian
 • Seni Halus & Persembahan
 • Kemanusiaan & Bahasa
 • Undang-undang
 • Perubatan & Kesihatan
 • Sains
 • Pengurusan Perkhidmatan
 • Sains Sosial

Penyelidikan

Lund adalah rumah kepada lebih daripada 30 persekitaran penyelidikan terkemuka di dunia dan merupakan rumah bagi dua kemudahan penyelidikan bahan terbesar di Eropah: MAX IV (dirasmikan pada tahun 2016) dan ESS (akan dibuka pada tahun 2023). Lund University juga merupakan anggota rangkaian universiti intensif penyelidikan berprestij Universiti 21 (U21) , Liga Universiti Penyelidikan Eropah (LERU) dan European University Alliance for Global Health (EUGLOH).

Gaya mengajar

Pemikiran kritikal dan kebebasan fikiran adalah tonggak kehidupan akademik di Lund University . Tumpuan kepada kerja kumpulan dalam persekitaran kelas yang lebih tidak formal dan terbuka memudahkan pembelajaran, mewujudkan dialog dan membantu menghasilkan idea baru.

Lund adalah tempat pertemuan antarabangsa untuk pelajar dan penyelidik. Ini mewujudkan persekitaran kelas global di mana pelajar mendapat perspektif budaya baru dan boleh membangunkan rangkaian antarabangsa mereka, yang sangat dihargai oleh majikan di seluruh dunia.

Pelajar di Lund diberi peluang yang sangat baik untuk interaksi perniagaan . Bandar Lund mempunyai persekitaran bertaraf dunia yang unik untuk teknologi, pengetahuan, inovasi dan keusahawanan dan menjadi tuan rumah bagi syarikat-syarikat antarabangsa yang mengagumkan.

Kehidupan seorang pelajar

Lund adalah pilihan # 1 bagi pelajar antarabangsa yang datang ke Sweden dan dianggap sebagai bandar pelajar terbaik di Sweden, dengan gabungan unik kelab sosial ('bangsa' yang bersejarah), kesatuan pelajar dan Persatuan Akademik untuk mewujudkan pelajar yang aktif dan aktif kehidupan.

Bandar Lund

Terletak di selatan Sweden, bandar Lund hanya 10 minit dengan kereta api ke bandar ketiga terbesar di Sweden, Malmö, dan hanya 35 minit dengan kereta api ke Lapangan Terbang Copenhagen di Denmark.

Sebagai salah satu bandar tertua di Sweden, sejak tahun 990, Lund ialah bandar yang berbeza di mana lebih 1,000 tahun sejarah bercampur dengan pengetahuan dan idea moden. Di Lund, anda dapati pesona bandar yang kecil, indah, berbatu batu, bersebelahan dengan tarikan bandar besar seperti perkhidmatan, membeli-belah, restoran dan acara kebudayaan. Lund juga merupakan rumah kepada syarikat antarabangsa utama seperti Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfa Laval dan Gambro.

Bahasa Inggeris digunakan secara meluas di Sweden dan Lund (90% dari Sweden adalah fasih), yang bermaksud bahawa anda boleh mengalami budaya Eropah yang unik tanpa mengalami halangan bahasa.

Ketahui lebih lanjut mengenai Lund University

Untuk maklumat lanjut, sila lawati href="www.lunduniversity.lu.se

Untuk maklumat lanjut, sila lawati Anda juga boleh bertanya soalan melalui borang web kami di lunduniversity.lu.se/degree-studies atau cari kami di Instagram, LinkedIn, Twitter dan YouTube. Anda juga boleh mendengar Podcast Antarabangsa Lund University !

Kedudukan

Lund University secara konsisten berada di kedudukan antara 100 universiti terbaik dunia (ke-95 di dunia dan universiti teratas Sweden, QS World University Rankings 2023).

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

 • Lund

  Paradisgatan 2 , SE-223 50, Lund

 • Malmö

  Campus Malmö, , Malmö

  • Helsingborg

   Campus Helsingborg Universitetsplatsen 2, SE-251 08, Helsingborg

   Soalan