Keystone logo
Università LUM - School of Management

Università LUM - School of Management

Università LUM - School of Management

pengenalan

Dilahirkan pada tahun 2004, Sekolah Pengurusan Universiti menawarkan 44 Sarjana Universiti, 12 Sarjana Eksekutif dan lebih daripada 40 kursus Vokasional.

Ia menggalakkan banyak inisiatif seperti seminar, persidangan, simposium, dan Sekolah Summers, juga membincangkan isu masyarakat, undang-undang dan perniagaan melalui kursus dan program induk yang disediakan oleh Sekolah Undang-undang dan Sekolah Pengajian Antarabangsa.

Dalam proses pembangunan ini, Sekolah secara beransur-ansur menggabungkan hubungan yang banyak dan penting dengan syarikat-syarikat, institusi awam, organisasi penjagaan kesihatan dan perusahaan sosial di mana ia berfungsi sebagai pengantara yang istimewa. Dari perspektif ini, ia bertujuan memberi sumbangan kepada corak institusi dan budaya dengan menyediakan kepakaran dan sumber serta komitmen yang mendalam terhadap peningkatan dan pertumbuhan Itali dan kawasan Mediterranean. Dalam erti kata lain, Sekolah Pengurusan LUM, bersama-sama dengan bahagian penggabungannya, membentangkan organisasi moden, yang mampu menerjemahkan prinsip pengasasnya: memperkukuhkan corak pertukaran antara Fakulti dan Pelajar: antara sistem akademi dan produktif sambil mencipta sinergi yang berharga. Adalah penting untuk memberi penekanan kepada penempatan berkualiti tinggi yang disediakan oleh Sekolah menyediakan pelbagai faedah dan kesan positif bukan sahaja kepada pelajar, baik dari segi prestasi akademik mereka dan kemahiran pekerjaan mereka tetapi juga kepada syarikat, syarikat dan syarikat tempatan, swasta dan awam dengan siapa perjanjian dan memorandum persefahaman telah ditandatangani. Sekolah Pengajian Antarabangsa ditubuhkan dengan tujuan mewujudkan pendidikan pascasiswazah khusus untuk pengurus antarabangsa mengenai isu-isu ekonomi dan sosial yang relevan.

Walau bagaimanapun, sejarah masa depan Sekolah masih harus ditulis: halaman yang akan menceritakan kebanggaan dan keghairahan mereka yang mengambil bahagian dalam pengembaraan keras ini untuk membina kemajuan negara dengan kekuatan nilai, idea, dan aspirasi.

Lokasi

  • Bari

    Direzione amministrativa S.S. 100 Km 18 70010 Casamassima (BA), 70010, Bari

  • Milan

    viale Murillo, 17, 20149, Milan

Soalan