Keystone logo
Loughborough University Msc dalam Sains Komputer Lanjutan
Loughborough University

Msc dalam Sains Komputer Lanjutan

Loughborough, United Kingdom

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 9,500 / per year *

Di kampus

* Pelajar UK / EU. Yuran antarabangsa: £ 21,000.

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Program MSc Sains Komputer Lanjutan kami telah dibangunkan dengan input dari UK dan organisasi antarabangsa untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran praktikal yang canggih yang dicari oleh majikan.

Bidang ilmu sains komputer yang pantas - dan keperluan industri dan organisasi yang didorong oleh perkembangan teknologi - mewujudkan permintaan untuk individu berkemahiran tinggi yang memiliki kemahiran dan pengetahuan terkini yang mana program MSc kami direka untuk melengkapkan anda.

Dibangunkan dengan input dari UK dan organisasi antarabangsa, memastikan kesesuaian komersial, dan melukis kekuatan penyelidikan Jabatan, MSc Sains Komputer Lanjutan akan merayu kepada pelajar yang ingin membina ijazah pertama dalam Sains Komputer (atau disiplin yang boleh dibandingkan yang melibatkan pengaturcaraan dan rangkaian) .

Modul yang luas, mencerminkan kepakaran kakitangan akademik kami, akan membolehkan anda mengembangkan kemahiran profesional anda dan mengkhususkan diri dalam bidang seperti pemprosesan imej, multimedia, kecerdasan buatan, robotik, dan sains komputer teoritis.

Sebagai pelajar Jabatan Sains Komputer, anda akan mempunyai akses eksklusif 24 jam ke makmal komputer, termasuk makmal MSc yang ditetapkan, disokong oleh satu pasukan pakar sistem. Berasaskan bangunan Haslegrave yang diperbaharui £ 5 juta, kajian anda akan mendapat manfaat daripada makmal khusus untuk kerja-kerja perkakasan dan robotik dan peralatan terbaru terkini, termasuk sistem Realiti Maya.

Hubungan kukuh kami dengan industri meletakkan kami di barisan hadapan pembangunan teknologi dan menyediakan peluang pekerjaan yang sangat baik untuk pelajar. Penyelidikan kami bukan sahaja memberi makluman kepada kurikulum, tetapi juga menyediakan peluang untuk mengerjakan projek-projek kerjasama dengan rakan industri.

Agensi Jaminan Kualiti telah memberikan Jabatan ini pujian yang paling tinggi bagi standard peruntukan pengajarannya.

Apa yang membuat program ini berbeza?

 • Dibangunkan dengan input dari UK dan organisasi antarabangsa

 • Menjadi pakar dalam pelbagai topik menarik

 • Peluang untuk bekerjasama dengan projek-projek kerjasama dengan rakan kongsi industri

 • Berasaskan bangunan Haslegrave yang diperbaharui £ 5 juta

67850_ComputerScienceMasterstudies2.jpg

Siapa yang patut belajar program ini?

Program MSc Sains Komputer Lanjutan kami adalah untuk anda jika anda ingin mengembangkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi profesional pakar yang berkesan dalam industri pengkomputeran. Kami berhasrat untuk menyediakan anda bidang pengajian khusus supaya anda dapat memahami dan menerapkan teori dan amalan pelbagai topik pengkomputeran lanjutan.

Syarat kemasukan

Ijazah kehormat (2: 2 atau ke atas) atau kelayakan di luar negara yang setara dalam Sains Komputer atau disiplin bersekutu yang merangkumi pengaturcaraan dan rangkaian.

Keperluan Bahasa Inggeris

Semua pemohon untuk masuk ke Universiti Loughborough mestilah mempunyai kelayakan dalam Bahasa Inggeris sebelum mereka boleh dimasukkan ke mana-mana kursus atau program, sama ada bahasa pertama mereka adalah bahasa Inggeris atau tidak. Ketahui lebih lanjut.

IELTS: keseluruhan 6.5 dengan minima 6.0 dalam setiap komponen.

Apa yang akan anda pelajari

MSc Sains Komputer Lanjutan kami direka untuk memberikan anda bidang pengajian khusus supaya anda dapat memahami dan menggunakan teori dan amalan pelbagai topik pengkomputeran lanjutan

Modul

MSc Sains Komputer Lanjutan kami merangkumi pelbagai topik; untuk memberi anda penguji yang kami telah berkembang pada beberapa modul teras yang berkaitan dengan program ini dan kaedah penilaian khusus yang berkaitan dengan setiap modul.

 • Pemrograman Lanjutan (15 kredit)

 • Membina Rangkaian Selamat (15 kredit)

 • Visi Komputer dan Sistem Terbenam (15 kredit)

 • Kriptografi dan Sistem Selamat (15 kredit)

 • Robotik dan Sistem Pintar (15 kredit)

 • Rangkaian Tanpa Wayar (15 kredit)

 • Kaedah Penyelidikan (10 kredit)

 • Penyediaan Projek (30 kredit)

 • Projek Penyelidikan (50 kredit)

Prospek kerjaya masa depan

Dengan kandungan modul yang dipengaruhi oleh industri, dan peralatan khusus yang menyokong pembelajaran pengalaman, MSc Advanced Computer Science direka untuk menyokong kerjaya masa depan dalam industri dan akademik.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Sarjana dalam Sains Komputer
  • Tromsø, Norway
 • FinTech dan Polisi MSc
  • Guildford, United Kingdom
 • MSc Kecerdasan Buatan & Etika
  • London, United Kingdom