Keystone logo
© ©Linnaeus University
Linnaeus University

Linnaeus University

Linnaeus University

Sesi Pelajar

Berpindah ke negara baru, memulakan pengajian dan kehidupan baru adalah satu langkah besar. Nasib baik untuk anda, pelajar kami telah pun melalui proses tersebut! Oleh itu, mereka ingin menjemput anda ke webinar untuk pelajar oleh pelajar.

pengenalan

Linnaeus University ialah universiti antarabangsa moden di tenggara Sweden. Kami terletak di dua bandar yang mencintai alam semula jadi, satu di tepi laut Baltik dan satu dikelilingi oleh tasik di bandar paling hijau di Eropah.

Belajar di Linnaeus University

Belajar di luar negara lebih daripada sekadar mendapatkan pendidikan. Belajar bermaksud membuat kawan baru, belajar tentang budaya baru, jatuh cinta, membina karier, belajar bahasa baru, mendapatkan basikal, dan menjadi sebahagian daripada komuniti. Linnaeus University penuh dengan kehidupan. Pilih universiti di mana kehidupan mungkin.

Kehidupan seorang pelajar

Kehidupan universiti banyak ditawarkan, dari bertemu dengan rakan-rakan di pub pelajar hingga menghadiri acara dan aktiviti budaya. Persatuan pelajar dan persatuan pelajar melakukan yang terbaik untuk membuat anda berasa seperti di rumah.

Masa luang yang berkualiti adalah penting apabila anda seorang pelajar. Jika anda mendapati kegembiraan dan pemenuhan dalam kehidupan pelajar anda, anda akan mendapat tenaga tambahan untuk pembelajaran anda. Anda tidak akan merasa sukar untuk mencari sesuatu yang perlu dilakukan. Pelajar hebat dalam menganjurkan pertandingan yang menyeronokkan, pesta, konsert, dan perjalanan.

Jika anda juga mengambil kesempatan untuk terlibat dalam kesatuan pelajar atau dalam aktiviti tambahan kokurikulum lain, anda boleh mendapatkan kemahiran dan pengalaman berguna yang mungkin terbukti tidak berguna ketika memohon pekerjaan di kemudian hari.

Linnaeus Union berusaha untuk memastikan anda mendapat pendidikan sebaik mungkin tetapi juga bertujuan untuk menawarkan aktiviti yang menyeronokkan selain pengajian anda. Terdapat sebilangan organisasi organisasi dan kelab di universiti yang menawarkan pelbagai aktiviti riadah untuk pelajar.

ESN (Erasmus Student Network) adalah organisasi pelajar terbesar di Eropah. Ini terdiri daripada rangkaian bahagian tempatan yang mengatur acara untuk pelajar yang pergi ke luar negeri untuk belajar, dan juga pelajar tempatan. Bahagian ESN di Linnaeus University adalah ESN Kalmar dan ESN Växjö (VIS). Kedua-dua bahagian ini mengatur acara-acara tempatan seperti barbeku, aktiviti sukan, dan malam-malam tema dengan tradisi khas Sweden yang diwakili, serta perjalanan di dalam dan di luar Sweden.

Program buddy

Program buddy itu sesuai dengan pelajar antarabangsa dengan kebanyakan pelajar Sweden. Para sahabat membantu pelajar antarabangsa dengan soalan sehari-hari, memperkenalkan mereka kepada kebudayaan dan gaya hidup Sweden serta bagaimana ia menjadi pelajar di Linnaeus University .

Persatuan pelajar

Terdapat sekitar 70 persatuan pelajar di Linnaeus University , di mana anda sebagai pelajar boleh mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti. Lihat persatuan pelajar.

Mungkin anda lebih suka acara sukan, bermain muzik di orkestra pelajar, sesi filem, menyanyi, atau terlibat dalam penulisan mengenai subjek yang mempengaruhi anda sebagai pelajar? Bersikap aktif dalam kehidupan pelajar adalah peluang untuk bertemu dengan rakan baru, dapat mengembangkan diri dengan salah satu minat anda, dan bekerjasama dalam satu pasukan dengan orang yang suka melakukan perkara yang sama.

Kemungkinan antarabangsa

Sebagai pelajar di Universiti Linneus, anda akan mendapat perspektif antara budaya melalui kedua-dua pengajaran, interaksi dengan pelajar antarabangsa, kesusasteraan kursus antarabangsa, dan profesor jemputan dari negara lain. Dengan cara ini, anda akan meluaskan ufuk anda dan mengalu-alukan cabaran serta perspektif berbeza tentang diri anda dan persekitaran anda. Pengalaman antarabangsa menjadikan anda berkembang secara akademik, peribadi dan profesional.

Perangkaan

Lagi fakta tentang Linnaeus University:

 • Ditubuhkan pada 2010 melalui penggabungan antara Universiti Kalmar dan Universiti Växjö;
 • Terletak di Kalmar dan Växjö;
 • 44,000 pelajar mendaftar;
 • 2,200 pelajar antarabangsa yang mendaftar;
 • Universiti ke-6 terbesar di Sweden dari segi bilangan pelajar;
 • 780 universiti rakan kongsi di lebih 80 negara;
 • Program 100 darjah pada peringkat kitaran pertama, 8 daripadanya diajar dalam bahasa Inggeris;
 • Program 80 darjah pada peringkat kitaran kedua, 35 daripadanya diajar dalam bahasa Inggeris.

  Ciri-ciri Kampus

  Kalmar dan Växjö

  Linnaeus University terletak di dua bandar di bahagian tenggara Sweden - Kalmar, dan Växjö. Kedua-dua bandar terletak di wilayah Småland, sebuah daerah di mana laut dan alam semula jadi sentiasa berdekatan.

  Kalmar - Bandar pelajar di tepi laut

  Bandar Kalmar terletak di pantai, sesuatu yang Linnaeus University baru-baru ini mengambil kesempatan dengan membina bangunan universiti baharu betul-betul di tepi pelabuhan dan mengumpulkan Universiti di satu tempat. Memandangkan pelabuhan terletak di pusat bandar Kalmar, pelajar boleh menjalankan perniagaan harian mereka di pusat bandar dan mengisi bandar dengan kesibukan aktiviti. Kalmar mempunyai kira-kira 65,000 penduduk dan sejarah yang panjang sejak Zaman Pertengahan - sesuatu yang tidak akan disedari apabila mempunyai Istana Kalmar lama tidak jauh dari kampus. Bandar ini telah diundi sebagai "bandar Musim Panas Sweden", mungkin berkat matahari yang berhari-hari, pantai-pantai dilihat di sekitar bandar dan acara serta konsert.

  Växjö - Kampus hidup

  Segala-galanya di kampus di Växjö berada dalam jarak lima minit berjalan kaki - penginapan pelajar, bilik darjah, perpustakaan, restoran dan pub, tasik dan kemudahan riadah. Kampus ini penuh dengan kehidupan dan tenaga dan merupakan tempat pertemuan semula jadi untuk semua pelajar dan minat. Växjö mempunyai kira-kira 90,000 penduduk dan telah diisytiharkan sebagai Bandar Terhijau di Eropah" kerana penyelesaian mesra alam yang dilaksanakan. Nama Växjö diterjemahkan ke dalam "bandar tasik", yang merupakan sesuatu yang tidak disedari, mempunyai salah satu daripada tasik yang banyak di tepi kampus. Dengan hutan di sekelilingnya, ia menjadi tempat yang sesuai untuk berjalan dan berjoging.

   Kemasukan

   Dapatkan maklumat lanjut dengan mengklik cara memohon.

   Keperluan Visa

   Memohon permit kediaman melalui Agensi Migrasi Sweden.
   Maklumat am, klik pada Baca Lagi.

   Biasiswa dan Pembiayaan

   Kami mempunyai biasiswa untuk pelajar yang belajar program sarjana. Ada kemungkinan untuk mendapat pengurangan sehingga 75 peratus daripada yuran pengajian untuk program penuh.

   Juga, lihat biasiswa Swedish Insititue di https://si.se/en/apply/scholarships/swedish-institute-scholarships-for-global-professionals/

   Bagi pelajar yang mengikuti program sarjana muda/Sarjana Muda, kami tidak menawarkan biasiswa dari tahun pertama.

   Statistik Alumni

   Kedudukan

   • Kedudukan Times Higher Education 2021. Linnaeus University meletakkan dirinya dalam kalangan 100 universiti terbaik dalam kawasan Pendidikan berkualiti dan antara 200 teratas dalam kawasan Perubahan Iklim; Kerja Layak dan Pertumbuhan Ekonomi. Dalam keputusan keseluruhan, Linnaeus University menempatkan dirinya di tempat 301–400 daripada sejumlah 1,115 universiti.
   • Kedudukan Shanghai 2020. Linnaeus University disenaraikan antara 800–900 teratas daripada 18,000 universiti di dunia.

   Testimoni Pelajar

   Kehidupan Kampus & Kemudahan

   Kehidupan universiti banyak ditawarkan, dari bertemu dengan rakan-rakan di pub pelajar hingga menghadiri acara dan aktiviti budaya. Persatuan pelajar dan persatuan pelajar melakukan yang terbaik untuk membuat anda berasa seperti di rumah.

   Lokasi

   • Växjö

    P G Vejdes väg, 351 95, Växjö

   • Kalmar

    Universitetsplatsen 1, 39231, Kalmar

    Chat with students

    Soalan