Keystone logo
Kyoto University - Graduate School Of Global Environmental Studies

Kyoto University - Graduate School Of Global Environmental Studies

Kyoto University - Graduate School Of Global Environmental Studies

pengenalan

Graduate School of Global Environmental Studies (GSGES) ditubuhkan pada April 2002 untuk menangani masalah persekitaran mendesak abad ke-21. Objektif utama kami adalah untuk membantu mewujudkan kelestarian persekitaran global sebagai bidang pengajian akademik baru, menyatukan etika, sains dan teknologi, dan kemanusiaan dan sains sosial. Melalui program pendidikan dan penyelidikan kami, kami berusaha untuk memupuk generasi baru pengamal profesional.

Membantu kami merealisasikan matlamat ini adalah fakulti pelbagai disiplin dan antarabangsa dari bidang yang merangkumi sains dan kejuruteraan, pertanian, undang-undang, ekonomi, dan kemanusiaan. Sekolah siswazah bertujuan untuk 1) mencapai perbincangan dan kerjasama yang mendalam di antara ahli fakulti, 2) melatih penyelidik dan pengamal peringkat tinggi yang dapat mencari penyelesaian menyeluruh untuk masalah persekitaran, dan 3) menyokong pendidikan dan penyelidikan melalui pelbagai kerangka kerja yang inovatif dan program.

Inisiatif penyelidikan terbaru kami merangkumi projek pelbagai disiplin yang bekerjasama dengan pelbagai kerajaan tempatan di Jepun serta kerjasama akademik antarabangsa yang diperluas dengan universiti dan penyelidik di negara-negara seperti Vietnam, China, Thailand, Indonesia, Malaysia, Fiji, dan Perancis.

Program pendidikan kami melatih profesional dan pemimpin yang cemerlang dalam pengurusan persekitaran. Kuliah teras dijalankan dalam bahasa Inggeris dan semua pelajar dalam program master mempunyai peluang untuk mengambil bahagian dalam kerja lapangan dan juga program magang selama tiga bulan. Dua projek baru - "Program Inovator Alam Sekitar (EIP) -Memperkembangkan Pemimpin Alam Sekitar di rantau ASEAN-" dan "Japan Gateway: Kyoto University Top Global Program (JGP) Kajian Alam Sekitar" dilancarkan pada tahun 2015, untuk merealisasikan pengantarabangsaan pendidikan dan menyelidik dan mewujudkan program ijazah / gabungan antarabangsa.

607 graduan program sarjana dan 196 siswazah program kedoktoran yang aktif bekerja dalam masyarakat hari ini mewakili hasil usaha kita sehingga kini. Kami bangga telah mendidik sebilangan besar pelajar berbakat yang kini memainkan peranan aktif di universiti, institusi penyelidikan, pejabat kerajaan, perusahaan swasta, dan NPO di seluruh Jepun dan luar negara.

Lokasi

  • Kyoto

    Kyoto, Jepun

    Soalan