Keystone logo
KTH Royal Institute of Technology

KTH Royal Institute of Technology

KTH Royal Institute of Technology

pengenalan

KTH Royal Institute of Technology di Stockholm ialah salah satu universiti teknikal terkemuka di Eropah, serta pusat utama bakat intelektual dan inovasi. Kami adalah institusi penyelidikan dan pembelajaran teknikal terbesar di Sweden dan rumah kepada pelajar, penyelidik dan fakulti dari seluruh dunia yang berdedikasi untuk memajukan pengetahuan.

Sejarah

KTH adalah sebuah universiti dengan sejarah yang kaya dengan idea dan inovasi perintis yang wujud sejak tahun 1827. Selama hampir 200 tahun KTH telah mendidik pelajar yang terus mempengaruhi masa kini dan membuat kemajuan teknologi yang menentukan masyarakat moden. Masih hari ini, KTH mencungkil bakat yang akan mencari jalan penyelesaian untuk menghadapi cabaran esok.

Penyelidikan

KTH bekerjasama dengan industri dan masyarakat dalam mengejar penyelesaian yang mampan untuk beberapa cabaran paling penting umat manusia: perubahan iklim, bekalan tenaga masa depan, pembandaran dan kualiti hidup untuk populasi warga emas yang berkembang pesat. Kami menanganinya dengan penyelidikan dan pendidikan berimpak tinggi yang terkemuka di dunia dalam sains semula jadi dan semua cabang kejuruteraan, serta dalam seni bina, pengurusan industri, perancangan bandar, sejarah dan falsafah. Hampir dua pertiga daripada perolehan SEK 4 bilion adalah berkaitan dengan penyelidikan.

Penyelidikan asas dan gunaan dilakukan secara bersebelahan di KTH dan penyelidikan antara disiplin dilakukan selari dengan pekerjaan dalam bidang tertentu.

Kerjaya

KTH menjalin hubungan erat dengan rangkaian syarikat antarabangsa yang berkembang dan komuniti industri dalam beberapa bidang, dan bekerja dan belajar di sini memberikan akses ke rangkaian ini.

Laporan kerjaya terkini menunjukkan bahawa 94 peratus daripada mereka yang lulus KTH 2010-2012 telah bekerja sejak mereka menamatkan ijazah mereka dan baki 6 peratus telah melanjutkan pengajian ke Ph.D. pengajian. Daripada populasi pelajar antarabangsa, 30 peratus melanjutkan pengajian ke Ph.D. pengajian di KTH atau universiti ternama lain. 32 peratus Alumni KTH meninggalkan Sweden untuk bekerja atau belajar di luar negara. 13 peratus memimpin orang lain dalam kerja mereka, dan 13 peratus telah menerima jawatan pengurusan pertama mereka.

Lokasi

  • Stockholm

    KTH Royal Institute of Technology Brinellvägen 8

Soalan