Keystone logo
Korea University Business School

Korea University Business School

Korea University Business School

pengenalan

Korea University Business School (KUBS) - Sekolah Perniagaan pertama dan terbaik di Korea.

Menandakan ulang tahun 100 tahunnya pada bulan Mei 2005, KUBS telah menerajui pembangunan dan inovasi pendidikan pengurusan di Korea dan oleh itu, telah menjadi tidak diragukan lagi sebagai sekolah perniagaan terbaik negara. Graduan KUBS kini menyumbang kepada jumlah terbesar eksekutif perniagaan negara dan akauntan awam yang disahkan (CPA), yang menjadi ciri utama pendidikan sekolah dalam teori dan amalan pengurusan.

Looking forward untuk masa depannya, KUBS kini bertekad untuk terus maju dengan visi baru menjadi sekolah perniagaan terkemuka di Asia. Dengan penglihatan ini, kami dikhaskan untuk memperkayakan pengalaman pelajar kami dalam persekitaran pengurusan kontemporari di seluruh dunia. Program KUBS, yang bertujuan untuk menjangkau dunia, menyorot pertukaran pelajar dan fakulti dengan universiti di seluruh dunia serta menggalakkan kajian tangan di pasaran global.

Setiap tahun, beratus-ratus pelajar KUBS dan antarabangsa mendapat manfaat daripada pelbagai program pertukaran antarabangsa KUBS di samping peluang latihan global, memperkaya pengetahuan mereka tentang pasaran global. Mengunjungi pelajar antarabangsa dan fakulti juga mendapat manfaat daripada pelbagai insentif KUBS, termasuk biasiswa, perbelanjaan hidup dan program latihan di firma multinasional yang berpusat di Korea.

KUBS yang luar biasa, kurikulum, program dan pusat penyelidikan menawarkan banyak peluang, disiplin, dan pengalaman untuk menjangkau pelajar KUBS kepada kenalan dunia dan pelajar antarabangsa yang mendalam dengan budaya korporat Korea. Di samping program sarjana dan siswazah yang pelbagai, fakulti KUBS, yang dipilih dari kalangan sarjana elit dunia, membuka jalan bagi pelajar untuk meneruskan objektif global. KUBS juga dilengkapi dengan kemudahan pengajaran dan penyelidikan yang canggih, termasuk LG-POSCO Hall, yang dikatakan sebagai kemudahan komunikasi pendidikan paling maju di dunia.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

  • Seoul

    Korea University Business School Anam-dong, Seongbuk-gu,

    Soalan