Keystone logo
Korea Polytechnic University

Korea Polytechnic University

Korea Polytechnic University

pengenalan

Universiti Terkemuka yang Mempromosikan Ekosistem Pintar untuk Industri Pembuatan yang berlokasi strategik di Hab Pintar Siheung dan Ansan, Korea Polytechnic University mengkhususkan diri dalam kerjasama industri-universiti, yang dimodelkan setelah kelompok industri maju di luar negara. KPU masih universiti muda tetapi institusi ini telah menyumbang kepada pengembangan industri negara dengan memupuk lebih banyak profesional dalam bidang kejuruteraan daripada yang lain. Dengan menerapkan kurikulum yang disesuaikan yang mencerminkan keperluan industri, KPU telah memupuk budaya kampus di mana industri dan universiti berdampingan dengan saling berpelukan.

Selain itu, sebagai universiti terkemuka yang memulakan dan menyebarkan sistem syarikat rakan kongsi, KPU memiliki jaringan syarikat terbesar di negara ini dengan sekitar 4,200 syarikat sebagai rakan kongsi. KPU juga merupakan yang pertama menjalankan sistem Rumah Kejuruteraan, di mana pelajar sarjana berpeluang bekerja dengan anggota fakulti dalam projek R&D mereka dengan syarikat, pendekatan inovatif untuk pendidikan kejuruteraan. Dari kelas lulus pertama tahun 2002 hingga sekarang, usaha KPU telah mendapat tempat sebagai institusi pengembangan kerjaya teratas dan pemikiran industri telah menjadi contoh bagi banyak universiti di Korea dan luar negara.

Selain itu, KPU telah menerima banyak bantuan kerajaan: Inisiatif Kerjasama Industri-Universiti yang berorientasikan Masyarakat (LINC +) dari Kementerian Pendidikan, Latihan untuk jurutera Industri Pembuatan Pintar dari Kementerian Perdagangan, Industri, dan Tenaga, dan Projek Pakej Permulaan dan Permulaan dari Kementerian Pekerjaan dan Buruh. Sekolah ini juga mendapat markah cemerlang dalam penilaian universiti yang dilakukan oleh media utama Korea, membuktikan kekuatannya kepada negara.

Paradigma industri global dengan cepat berubah dengan Revolusi Industri Keempat dan peningkatan teknologi kecerdasan buatan, IoT, teknologi percetakan 3D, dan sejenisnya. Sebagai tindak balas, KPU bertujuan untuk meningkatkan rangkaian kerjasama industri-universiti universiti yang ada dengan menyokong syarikat-syarikat di Siheung dan Ansan Smart Hub untuk menginovasi teknologi mereka dan menjadi pintar. Korea Polytechnic University akan terus maju ke depan untuk menyahut cabaran untuk menjadi pemimpin untuk mempromosikan ekosistem pintar untuk industri pembuatan dan juga mengembangkan bakat untuk masa depan.

Lokasi

  • Dongdaemun-gu

    Dongdaemun-gu, Korea Selatan

    Soalan