Keystone logo
Kodiak College

Kodiak College

Kodiak College

pengenalan

Mengutamakan pelajar melalui pengajaran inovatif, sokongan individu, dan layanan responsif terhadap keperluan masyarakat.

Kodiak College adalah sebahagian daripada sistem pengajian tinggi awam di seluruh negeri University of Alaska. Pada tahun 1987 ia berubah dari penamaan sebelumnya sebagai kolej komuniti menjadi kolej diperpanjang University of Alaska Anchorage.

Misi

Dengan fokus tempatan dan hubungan global, Kodiak College adalah komuniti pelajar yang berpusatkan pelajar dan bersemangat.

Visi

Kodiak College , UAA, mendahulukan pelajar melalui pengajaran inovatif, sokongan individu, dan layanan responsif terhadap keperluan masyarakat.

Akademik

Kodiak College menawarkan banyak kursus kredit akademik yang membawa kepada sokongan pekerjaan dan sijil sarjana muda dan ijazah bersekutu dan boleh dipindahkan ke kolej lain. Sebagai tambahan kepada kursus kampus tradisional, terdapat pelbagai format kursus alternatif termasuk kursus e-pembelajaran berasaskan web, bergerak sendiri, dan segerak. Kursus akademik, vokasional, rekreasi, dan pengayaan peribadi menyediakan pelbagai pilihan untuk pelajar Kodiak College . Kodiak College juga menyediakan perkhidmatan jangkauan kepada Pengawal Pantai AS, Pusat Senior Kodiak, sekolah-sekolah tempatan, dan komuniti luar bandar Kodiak.

Penyelarasan dengan agensi lain memperluas program pengajaran yang tersedia untuk orang dewasa tempatan. Kursus dan bengkel khusus disediakan dengan kerjasama agensi seperti Kodiak Island Borough School District, Kodiak Area Native Association, Kodiak Seafood and Marine Science Center, US Coast Guard, Pusat Sumber Wanita dan Krisis, Dewan Perniagaan, dan lain-lain.

Lokasi

Lokasi
  • Kodiak

    Benny Benson Drive,117, 99615, Kodiak

    Program

      Soalan