We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Kimmage Development Studies Centre

Kimmage Development Studies Centre

Kimmage Development Studies Centre

pengenalan

Tentang Kita

Selama 40 tahun, Kimmage DSC telah memudahkan pendidikan dan latihan untuk pengamal pembangunan bekerja dalam pelbagai pekerjaan dari lebih 65 buah negara. Kami mempunyai reputasi yang kukuh dalam Pengajian Pembangunan di Ireland dan di luar negara dan menawarkan persekitaran pembelajaran yang antara budaya dan berasaskan pengalaman. Etos Kimmage DSC termaktub dalam pendekatan pengajaran berdasarkan pembelajaran partisipatif dan pemikiran kritikal yang bertujuan untuk memberi peserta kursus dengan kemahiran dan pengetahuan yang penting untuk kerja-kerja pembangunan hari ini.

Visi dan Misi

Visi Kimmage DSC adalah dunia kesaksamaan, hormat dan keadilan untuk semua. Misi kami adalah untuk menggalakkan pemikiran kritikal dan tindakan untuk keadilan, kesaksamaan dan pembasmian kemiskinan di dunia. Kami berhasrat untuk melakukan ini melalui memudahkan pendidikan dan latihan pengamal individu dan kumpulan kerja untuk perubahan sosial, ekonomi dan politik dalam masyarakat dan sebagainya membolehkan semua pengamal untuk bekerja dengan berkesan bagi pembangunan holistik semua.

Mengapa Kimmage?

Kami adalah pendidikan dan pembelajaran pusat kreatif, kritikal dan dinamik untuk Pembangunan. Kami menawarkan program pembelajaran iaitu penyertaan, berpusatkan pelajar, kemahiran berdasarkan, praktikal dan relevan. Kami mempunyai hampir 40 tahun pengalaman mengajar dan latihan dalam Pembangunan. Kami menawarkan pengalaman pelengkap kepada pelajar, yang melebihi apa yang akademik. Kami menyediakan ruang untuk refleksi, dialog, penyelidikan dan pembangunan keupayaan untuk pembangunan akar umbi orang dan masyarakat. Kami merapatkan jurang antara pengamal pembangunan utara dan selatan, antara masyarakat akademik dan awam, antara pendidikan pendidikan dan dewasa yang lebih tinggi, dan di antara NGO dan sektor dakwah. Kami menyediakan pilihan pembelajaran fleksibel, termasuk pembelajaran jarak jauh, pengajian separuh masa dan pengiktirafan pembelajaran terdahulu. Kami menyediakan menaik taraf profesional dan / atau batu loncatan untuk kerjaya dalam pembangunan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pendekatan Kimmage dan mendengar perspektif beberapa pelajar kita lihat video pendek kami:

Program Akademik

Program akademik yang ditawarkan mencerminkan gabungan metodologi pendidikan formal dan non-formal dan dijalankan di sarjana muda (BA) dan pasca siswazah (MA dan Diploma Siswazah) tahap, dengan pilihan untuk belajar secara sepenuh masa atau secara sambilan. Modul dari MA dalam Kajian Pembangunan kini boleh didapati kepada pelajar melalui fleksibel dan Pengajian Jarak Jauh (FDL) Mod baru bersalin.

Semua kursus yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan diiktiraf oleh Kualiti dan Kelayakan Ireland (QQI). Di samping itu, sejak 2013 September, kami menyampaikan Level 8 BA dalam Pembangunan Antarabangsa dengan kerjasama Universiti Kebangsaan Ireland, Maynooth (NUIM). Maklumat penuh program ini dan bagaimana untuk memohon boleh didapati di laman web NUIM dengan klik di sini

Perkhidmatan Pembangunan Kapasiti

Selain program akademik kami, kami menyediakan perkhidmatan pembangunan kapasiti yang dikhaskan untuk menaik taraf profesional kakitangan pembangunan antarabangsa Ireland dan berpangkalan di luar negara. Perkhidmatan-perkhidmatan pembangunan kapasiti disediakan sebagai mentor dan sokongan organisasi dan penyediaan latihan praktikal jangka pendek sama ada melalui latihan berasaskan bilik darjah atau terbuka dan pendidikan jarak jauh (KODE).

Alliances

Pendaftaran kami sebagai sebuah syarikat dan status amal kami telah membolehkan kami untuk mengukuhkan dan mengembangkan lagi aktiviti kami dan hubungan dengan organisasi seperti yang berfikiran, terutamanya dari segi memasuki lebih berkesan ke dalam forum awam dan pakatan strategik dengan orang lain dalam sektor pembangunan di Ireland dan di peringkat antarabangsa terutamanya di Tanzania, Afrika Selatan dan Sierra Leone. Baru-baru ini kita telah bekerjasama dengan NUI Maynooth untuk menawarkan program Ijazah Sarjana Muda dalam Pembangunan Antarabangsa.

Kimmage DSC adalah bukan untuk keuntungan syarikat berhad menurut jaminan yang tidak mempunyai modal saham, berdaftar yang ke: 414814 dan didaftarkan oleh Pesuruhjaya Hasil bagi Kebajikan pengecualian CHY: 16985

Lokasi

  • Dublin

    Dublin, Ireland

Soalan