Keystone logo
Kaunas University of Technology

Kaunas University of Technology

Kaunas University of Technology

pengenalan

Reputasi tinggi

Dating kembali ke 1922, Kaunas University of Technology telah mengembangkan potensi besar untuk kajian dan penyelidikan dan tetap menjadi pemimpin dalam inovasi dan teknologi di wilayah Baltik Amerika. Dengan 10.500 pelajar dan 1,000 kakitangan akademik, KTU berusaha untuk menyatukan pelajar yang berbakat (disokong oleh universiti dan biasiswa luar), penyelidik dan ahli akademik untuk melakukan penyelidikan yang canggih, untuk memberikan pendidikan berkualiti dan menyediakan perkhidmatan penyelidikan dan pembangunan pelbagai perniagaan.

Antarabangsa

KTU meningkatkan keterlihatan antarabangsa dengan mengambil bahagian dalam kolaborasi penyelidikan antarabangsa, dengan mewujudkan program pengajian antarabangsa, dengan berkolaborasi dengan rakan antarabangsa dalam membuat program pengajian bersama, dan dengan mendorong penyertaan dalam pertukaran antarabangsa antara pelajar dan komuniti akademik. Pada masa ini, pelajar antarabangsa boleh memilih antara 37 program ijazah sarjana dan pascasiswazah dan 19 program Doktor Falsafah dalam Bahasa Inggeris dalam bidang Teknologi, Fizikal, Bioperubatan dan Sains Sosial, Kemanusiaan dan Seni Kreatif & Reka Bentuk.

Membesarkan bakat

KTU melabur dengan pelajar semasa dengan meningkatkan persekitaran pembelajaran dan kualitinya, dengan menyediakan peluang untuk aktif dalam sukan, kesenian, persatuan pelajar, dan dengan membina keyakinan mereka, kerana ia adalah pelaburan untuk masa depan masyarakat di dalam dan luar negara. terma. Pelajar kami membentuk sebahagian besar komuniti pelajar yang bertenaga di Kaunas, bandar kedua terbesar di Lithuania.

Di KTU

  • Antara 5% universiti teratas di dunia: KTU menghimpunkan pelajar, penyelidik dan akademik yang sangat berbakat.
  • Pemimpin yang bekerjasama dengan perniagaan: dari pembangunan program pengajian melalui analisis kes kepada pemindahan teknologi.
  • Pelbagai perkhidmatan untuk pelajar: program pertukaran, latihan, Space Startup, sukan, dll.

Lokasi

  • Kaunas

    Donelaicio St. 73,, 44249, Kaunas

Soalan