Keystone logo
Kansas Wesleyan University

Kansas Wesleyan University

Kansas Wesleyan University

pengenalan

Misi Kansas Wesleyan University adalah untuk mempromosikan dan mengintegrasikan kecemerlangan akademik, pengembangan kerohanian, kesejahteraan diri, dan tanggungjawab sosial.

Kansas Wesleyan menyediakan program pendidikan yang dicirikan oleh kecemerlangan, dalam komuniti penyayang, yang berakar pada tradisi seni liberal. Panggilan universiti adalah untuk mengembangkan akal dan watak, untuk mendorong kreativiti dan rasa penemuan, dan untuk memelihara seluruh orang - tubuh, minda, dan semangat. Kepelbagaian merangkumi kurikulum, fakulti, dan pelajar.

Kansas Wesleyan University mempersiapkan pelajar bukan sahaja untuk kerjaya dan profesion tetapi juga untuk pembelajaran sepanjang hayat. Universiti melengkapkan para pelajarnya untuk kepemimpinan yang bertanggungjawab dalam komuniti mereka, untuk perkhidmatan berguna di dan ke dunia, dan untuk pengawasan bumi.

Kansas Wesleyan University menyediakan suasana di mana iman dan pembelajaran disatukan, karena pertemuan dengan proklamasi Kristiani adalah bagian yang tidak terpisahkan dari kehidupan Universiti. Universiti ini memupuk perbincangan mengenai iman dan nilai-nilai yang meriah, mendorong para pelajar untuk mengembangkan pandangan dunia peribadi yang bijaksana berdasarkan tradisi Kristian.

Lokasi

Lokasi
  • Salina

    East Claflin Avenue,100, 67401, Salina

    Soalan