Keystone logo
Kansas State University Manhattan Campus

Kansas State University Manhattan Campus

Kansas State University Manhattan Campus

pengenalan

Tidak menjadi masalah jika anda bertanya kepada profesor lama, lulusan baru, alumni yang bersemangat atau pelajar baru yang bermata. Pilih ahli komuniti K-State secara rawak dan tanyakan kepadanya apa maksudnya menjadi Wildcat, dan kemungkinan besar anda akan mendapat jawapan satu perkataan: Keluarga.

K-Staters menganggap diri mereka sendiri keluarga, dan kepercayaan itu bersinar melalui sumbangan yang beragam seperti ahli kita. Penyelidik mencipta penyelesaian kepada masalah yang dapat menyelamatkan nyawa hidup di seluruh dunia, dan kumpulan pelajar bersama pada pagi Sabtu untuk perkhidmatan masyarakat. Beribu-ribu peminat Wildcat mengemas stadium kami berseru bersamaan, dan kepimpinan kami membimbing kami dengan cara yang sesuai dengan kewajipan universiti geran tanah.

Sebenarnya, kewajiban ini dapat dianggap sebagai nilai keluarga kita, dan banyak cara kita mencapainya adalah Wildcat Way. Kami menjemput anda untuk ikut perjalanan, kerana selalu ada ruang untuk satu lagi dalam keluarga K-State.

Kampus utama K-State terletak di "The Little Apple," dan berkembang dalam suasana kolej-bandar yang meriah.

Kampus Manhattan merangkumi lebih dari 2,320 ekar, termasuk kemudahan pertanian dan penyelidikan.

Manhattan mempunyai penduduk lebih dari 56,000, dan menikmati hubungan yang baik dengan keluarga K-State.

Kampus ini terletak bersebelahan dengan Fort Riley, sebuah pangkalan tentera yang besar, dan bekerjasama dalam banyak projek yang berfokus pada ketenteraan.

Kemudahan Bio dan Agro-Pertahanan Nasional Jabatan Keselamatan Dalam Negeri AS sedang dibina berdekatan dengan kampus.

Lokasi

Lokasi
  • Manhattan

    Manhattan, Amerika Syarikat

    Soalan