Keystone logo
Johnson College

Johnson College

Johnson College

pengenalan

Johnson College , sebuah kolej teknikal dua tahun, diasaskan oleh Orlando S. Johnson, seorang baron arang batu kaya di daerah Scranton yang meninggal pada tahun 1912. Mr. Johnson meninggalkan sebahagian besar harta tanahnya untuk mendirikan dan mengekalkan sekolah perdagangan dan tujuannya menjadi misi Kolej sebagai institusi "di mana lelaki dan wanita muda dapat diajarkan seni dan perdagangan yang berguna yang memungkinkan mereka membuat kehidupan yang terhormat dan menjadi anggota masyarakat yang menyumbang."

Sebuah lembaga pengarah telah dibuat dan sebidang seluas 65 hektar di Scranton yang dikenali sebagai harta tanah William H. Richmond dipilih sebagai tapak untuk perusahaan baru. Dibuka pada tahun 1912, sekolah ini mengakui lelaki dan wanita muda yang telah menyelesaikan sekurang-kurangnya lapan tahun persekolahan dan berusia 14 tahun.

Pada tahun 1964, sekolah ini menjadi institusi pasca-menengah yang memerlukan pemohon menjadi lulusan sekolah menengah atau memiliki sijil kesetaraan. Nama institusi ini ditukar dari Johnson Trade School menjadi Johnson School of Technology pada tahun 1966. Sekolah ini ditubuhkan sebagai sebuah syarikat bukan untung pada tahun 1967, dan pada tahun 1968 ia dilesenkan oleh Commonwealth of Pennsylvania Bureau of Private Trade Schools . Kelulusan untuk menganugerahkan gelar Associate in Specialized Technology datang pada tahun 1974, dengan mendapat akreditasi oleh Persatuan Nasional Sekolah Perdagangan dan Teknik (NATTS) setelah tahun 1979.

Pada tahun 1985, nama sekolah tersebut ditukar menjadi Johnson Technical Institute; program tiga tahun Associate in Specialized Technology ditukar kepada program dua tahun pada tahun 1987.

Lokasi

Lokasi
  • Scranton

    North Main Avenue,3427, 18508, Scranton

    Soalan