Keystone logo
Johns Hopkins University, Advanced Academic Programs Sarjana Seni dalam Penulisan
Johns Hopkins University, Advanced Academic Programs

Sarjana Seni dalam Penulisan

Online USA

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Pembelajaran jarak jauh, Di kampus

pengenalan

Program Akademik Lanjutan Johns Hopkins 'sembilan kursus dalam talian atau di kampus MA dalam Program Penulisan mencerminkan reputasi sekolah di sekolah untuk inovasi akademik dan kreatif akademik. Dalam program bengkel ini, 3 tahun, anda akan memilih pilihan tumpuan dalam fiksyen atau bukan fiksyen dan mempunyai pilihan untuk kediaman musim panas di seluruh dunia.

Sesetengah pelajar pergi ke kerjaya dalam kewartawanan, mengajar, undang-undang atau menulis korporat. Lain-lain pergi ke penulis bukan fiksyen, cerita pendek, novel, dan karya lain. Tidak peduli matlamat anda, anda akan lulus dengan kemahiran menulis lanjutan dan pemahaman mendalam mengenai profesion penulisan.

Sebagai graduan anda akan:

  • Berkesan menggunakan teknik fiksyen dan bukan fiksyen profesional dalam kerja anda sendiri.
  • Merancang rancangan untuk memasuki dunia penerbitan atau profesion yang berkaitan selepas tamat pengajian.
  • Merumuskan jawapan yang jujur dan konstruktif kepada rakan sebaya dalam persekitaran bengkel.
  • Evaluasi pertumbuhan anda sendiri sebagai seorang penulis, termasuk perasaan anda sebagai seorang penulis dan perubahan dalam proses penulisan anda.
  • Paparkan portfolio tulisan lengkap - kisah, esei, artikel dan bab buku - karya berpotensi diterbitkan dengan merit sastera.

Lengkap kursus teras yang termasuk:

  • Penulis Amerika Kontemporari
  • Teknik Fiksyen atau Teknik Bukan Fiksyen
  • Tesis dan Penerbitan

Kurikulum ini juga termasuk beberapa elektif penulisan dan tiga kursus bengkel dalam pilihan seperti fiksyen, bukan fiksyen, memoir, dan fiksyen percubaan.

Sebahagian daripada graduan kami pergi ke kerjaya dalam kewartawanan, mengajar, undang-undang atau menulis korporat. Lain-lain pergi ke penulis bukan fiksyen, cerita pendek, novel, dan karya lain. Tidak peduli matlamat anda, anda akan lulus dengan kemahiran menulis lanjutan dan pemahaman mendalam mengenai profesion penulisan.

Mengenai Sekolah

Soalan