Keystone logo
© Eva Dang
Unicaf - Liverpool John Moores University

Unicaf - Liverpool John Moores University

Unicaf - Liverpool John Moores University

pengenalan

Unicaf telah bekerjasama dengan Liverpool John Moores University untuk menawarkan pelbagai kursus.

Mengenai Liverpool John Moores University

Hari ini, dengan komuniti yang bersemangat lebih dari 23,000 pelajar dari lebih 100 negara di seluruh dunia, 2,400 kakitangan, dan kursus 250 darjah, Universiti John John Moores adalah salah satu universiti terbesar, paling dinamik, dan berpandangan ke depan di UK. Sebagai institusi, kami tanpa malu-malu bercita-cita tinggi - untuk pelajar, kakitangan kami, dan masyarakat global yang lebih luas. Kami mengalami kebangkitan semula kerana kekuatan pengajaran dan penyelidikan kami terus melebihi harapan tinggi kami sendiri. Kami adalah salah satu pendaki tertinggi secara nasional dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014, yang menilai kualiti penyelidikan di UK.

Mengenai perkongsian dengan Unicaf

Kerjasama antara Liverpool John Moores University dan Unicaf menyatukan sumber dan keupayaan kedua-dua organisasi untuk menawarkan penyelesaian dan program pembelajaran inovatif yang disampaikan sepenuhnya dalam talian untuk keperluan pelbagai profesional.

Unicaf adalah salah satu program biasiswa paling murah yang ada. Program ini menyokong pelajar yang berkedudukan di Afrika dan memberi peluang untuk belajar terhadap program dalam talian yang ditawarkan dengan kerjasama Universiti John Moores Liverpool dengan kos yang jauh lebih rendah.

Objektif utama Program Biasiswa Unicaf adalah menjadikan pendidikan berpatutan bagi pelajar yang tinggal di wilayah yang kurang berkhidmat dan memberi mereka peluang untuk melanjutkan pengajian akademik lanjutan dan memperoleh kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Program yang ditawarkan melalui perkongsian disampaikan dengan perspektif antarabangsa yang bertujuan untuk memastikan bahawa pelajar bersedia untuk bekerja di pasaran global dan mendapat pulangan dari pelaburan pendidikan mereka. Unicaf, sebagai rakan penyampaian dalam talian Universiti John Moores Liverpool, menjadikan program Universiti tersedia dalam talian dengan menyediakan persekitaran e-pembelajaran canggih yang dilengkapi dengan penekanan yang kuat pada sokongan pelajar pelbagai peringkat.

Rakan kongsi mempunyai pengalaman yang luas dalam penyediaan pengajaran dan pembelajaran yang berkualiti, inovatif dan penyediaan pembangunan profesional yang berterusan.

Universiti Liverpool John Moores bertanggungjawab untuk kualiti akademik program dan memberikan gelaran. Untuk maklumat lebih lanjut, lawati laman web Universiti John Moores Liverpool.

Unicaf adalah rakan penyampaian global Liverpool John Moores University, UK, yang bertanggungjawab untuk pengambilan, kemasukan, pendaftaran, dan sokongan pelajar dalam talian kepada anugerah Universiti yang diluluskan untuk penghantaran jarak jauh dalam talian. Setelah berjaya, graduan akan mendapat anugerah Liverpool John Moores University.

 • Visi kami
  • Kami adalah institusi yang bercita-cita tinggi dan berpandangan ke depan yang mencabar konvensyen dan percaya dengan penuh semangat dalam konsep 'Satu Universiti' - sebuah komuniti yang bekerjasama untuk mencapai objektif berpusatkan pelajar dalam strategi yang jelas.
  • Visi kami adalah untuk diiktiraf sebagai universiti sivik moden yang memberikan penyelesaian kepada cabaran abad ke-21.
 • Nilai kami
 • Transformasi
 • Kami percaya kepada kuasa pendidikan untuk memacu transformasi merentasi sempadan sosial, budaya dan ekonomi.
 • Inovasi
 • Kami inovatif dan progresif dengan semangat keusahawanan; kami berfikir secara kreatif tentang cara-cara baru untuk melakukan sesuatu.
 • Kecemerlangan
 • Kami berusaha untuk mencapai taraf tertinggi dalam semua yang kami lakukan.
 • Perkongsian
 • Kami percaya bahawa dengan bekerjasama dalam perkongsian kami dapat mencapai hasil yang kukuh dan berkekalan
 • Kepimpinan
 • Kami percaya dalam mengetuai jalan, konvensyen yang mencabar dan memecahkan masalah baru.
 • Komuniti
 • Kami percaya kepada kekuatan berkongsi kepakaran, dan orang yang datang bersama-sama dengan tujuan yang sama.

Pengalaman dalam talian

Pembelajaran dalam talian telah merevolusikan pendidikan tinggi kerana banyak kelebihan yang ditawarkannya. Sebagai pelajar dalam talian, anda dapat belajar mengikut kadar dan masa anda sendiri, dengan kos yang jauh lebih rendah.

Tetapi belajar untuk ijazah dalam talian mungkin juga menimbulkan beberapa soalan dan kebimbangan. Ia adalah satu pengalaman yang baru dan tidak diketahui, jadi ia adalah semula jadi untuk tidak pasti tentang apa yang diharapkan dan bagaimana proses itu akan dibentangkan.

Walaupun Penasihat Pelajar anda akan memandu anda melalui seluruh proses di muka dan akan berada di sana untuk menyokong anda setiap langkah dari kenalan pertama hingga tamat pengajian, kami juga menawarkan sorotan ringkas berikut sebagai pengenalan kepada Pengalaman Pembelajaran Dalam Talian.

Sorotan Pembelajaran Dalam Talian

Kelas anda akan berlangsung dalam persekitaran dalam talian. Anda boleh log masuk pada bila-bila masa mengikut keselesaan anda. Setelah dalam talian, anda akan berkomunikasi dengan tenaga pengajar dan rakan pelajar anda, membaca teks yang ditugaskan, mengakses bahan digital, menghantar tugasan, dan memberi komen mengenai tugas pelajar lain. Walaupun anda diminta untuk masuk sekurang-kurangnya dua hari berasingan setiap minggu, anda tentu akan mendapat banyak faedah daripada kehadiran yang kerap dan lebih kerap.

Pengalaman kursus dalam talian anda akan berlaku pada sistem pengurusan pembelajaran lanjutan yang direka untuk memudahkan pengalaman pembelajaran yang optimum bagi pelajar. Sebagai tambahan kepada platform pendidikan yang akan anda gunakan untuk berkomunikasi dengan fakulti dan sesama pelajar, anda juga akan mempunyai akses ke buku e-teks yang menawarkan anda keupayaan untuk menyerlahkan, memberi penjelasan, membuat penanda buku, mencari, memuat turun, dan menilai sendiri.

Setiap modul dirancang dengan teliti agar sesuai dengan harapan kedalaman dan luasnya kajian yang diperlukan untuk mencapai penghargaan pada tahap tertentu. Sesuai dengan perjanjian antarabangsa, setiap penghargaan dinyatakan sebagai sejumlah kredit untuk menjadikan pencapaian itu dapat diangkut dan telus kepada majikan masa depan dan institusi pengajian tinggi lain. Dalam merancang aktiviti pembelajaran dalam setiap program, ada harapan bahawa rata-rata pelajar akan mendedikasikan sekitar sepuluh jam dari total waktu belajar untuk mencapai 1 'kredit' (penghampiran ini merangkumi semua kerja persiapan, membaca, menulis, tugas penilaian, masa yang dihabiskan untuk berkomunikasi dalam forum perbincangan atau menghadiri seminar dan bengkel maya). Sebagai contoh, calon yang mengambil bahagian dalam 20 modul kredit yang berlangsung selama lapan minggu diharapkan dapat mencurahkan rata-rata 25 jam waktu belajar setiap minggu (200 jam total) untuk mencapai hasil pembelajaran modul dan menyelesaikan penilaian . Walaupun tidak ada peraturan yang keras dan cepat mengenai hal ini (sebagai contoh, setiap calon akan mempunyai profil yang unik dari segi masa yang diperlukan untuk membaca dan memahami bahan pembelajaran, atau menyelesaikan karya bertulis), senarai tugas berikut dapat membantu anda memahami komitmen masa yang diperlukan untuk berjaya menyelesaikan program anda:

Dalam modul tipikal, calon akan diminta setiap minggu untuk:

 • Rancang masa pengajian mereka mengikut pelan mingguan aktiviti yang ditetapkan dalam modul dan dipandu oleh pengajar
 • Baca bahan kajian dan bahan latar belakang dari e-buku dan sumber lain
 • Mengambil bahagian dalam perbincangan, membaca sumbangan, membuat sumbangan dan menjawab soalan-soalan tertentu
 • Sediakan tugas-tugas formatif yang telah disediakan (sebagai contoh, serahkan respon draf kepada soalan untuk maklum balas)
 • Sediakan tugasan bertulis dan serahkannya dengan tarikh akhir untuk tanda dan maklum balas rasmi (biasanya ini bukan tugas mingguan tetapi mungkin diperlukan, biasanya pada akhir modul)
 • Renungkan pembelajaran anda dan maklum balas pengalaman anda terhadap modul ini kepada pengajar dan kumpulan rakan sebaya anda
 • Sama seperti kelas kampus, pengalaman pembelajaran dalam talian akan melibatkan penyertaan yang luas dan interaksi dengan fakulti dan rakan-rakan. Anda juga akan menggunakan forum dalam talian untuk berkomunikasi dengan penasihat, pembantu pengajar dan pakar pengajaran.

Sebaik sahaja anda berjaya menyelesaikan ijazah anda, anda layak menyertai salah satu daripada dua upacara pengijazahan tahunan di Liverpool John Moores University.

Urutan modul bermula beberapa kali setiap tahun berdasarkan permintaan, jadi anda berpeluang untuk mendaftar dan memulakan program ijazah anda pada lebih dari satu kesempatan sepanjang tahun dengan itu memberikan anda fleksibiliti yang tidak sering dijumpai dalam kebanyakan program menghadapi muka.

Anda akan mengambil satu modul pada satu masa. Kaedah pembelajaran lanjutan yang direka untuk orang dewasa membolehkan anda menumpukan seluruh tumpuan anda ke satu kawasan subjek sebelum bergerak ke depan, sementara juga membolehkan anda memperoleh ijazah anda dalam tempoh masa yang dipercepat.

Tahap yang anda peroleh akan memegang nilai, penerimaan dan kredibiliti yang sama dengan mana-mana ijazah yang sama yang diperolehi dalam persekitaran kampus tradisional.

Perangkaan

 • 23,000 pelajar dari lebih 100 negara di seluruh dunia
 • 2,400 kakitangan
 • Kursus 250 darjah

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Program Biasiswa Unicaf

  Lokasi

  • Liverpool

   Liverpool John Moores University Kingsway House 2nd Floor, Hatton Garden , L3 2AJ, Liverpool

   Soalan