Keystone logo
Jamestown Community College

Jamestown Community College

Jamestown Community College

pengenalan

Terletak di barat daya New York, JCC ditubuhkan pada tahun 1950 sebagai sebahagian daripada Universiti Negeri New York. Enrolmen masa ini adalah lebih kurang 3,500 pelajar kredit sepenuh dan separuh masa pada dua kampus, Dua pusat lanjutan, Dan dalam talian. Pada tahun 2012, JCC telah dinamakan sebagai "Top Persembahan Awam Dua Tahun College di New York" dalam laporan yang diterbitkan oleh The Chronicle Pengajian Tinggi.

JCC adalah, akses terbuka, institusi berpusatkan pelajar menyeluruh, serantau yang merangkumi kecemerlangan akademik dan memenuhi keperluan pembelajaran di dalam kawasan perkhidmatan ini dengan cara yang pelbagai. JCC program termasuk program seni liberal pemindahan ijazah, program kerjaya, khidmat masyarakat, pendidikan pembangunan, dan perniagaan dan latihan industri. Perkongsian itu kolej dengan masyarakat yang lebih besar menyumbang kepada peningkatan sosial dan intelektual, pembangunan ekonomi, dan pengayaan budaya barat New York dan barat laut Pennsylvania.

Kampus utama terletak di kawasan seluas 107 ekar di Jamestown, Di sudut barat daya New York. Jamestown terletak dalam jarak perjalanan sehari dari bandar-bandar utama AS termasuk Buffalo, New York City, Pittsburgh, dan Cleveland dan hanya sembilan puluh minit dari Niagara Falls.

Visi Kolej Komuniti Jamestown, merupakan sebahagian daripada rangka kerja sosial dan ekonomi masyarakat kita, akan menjadi pembekal utama di rantau ini pemindahan, kerjaya, perkembangan, dan pendidikan berterusan, dan akan diiktiraf bagi kecemerlangan akademik, semangat kerjasama, kepimpinan yang inovatif, dan minda keusahawanan.

Misi Jamestown Community College ialah, serantau, akses terbuka, institusi berpusatkan pelajar menyeluruh yang merangkumi kecemerlangan akademik dan memenuhi keperluan pembelajaran di dalam kawasan perkhidmatan dalam pelbagai cara, termasuk program pemindahan seni liberal ijazah, program kerjaya, khidmat masyarakat, pendidikan pembangunan, dan perniagaan dan latihan industri. Perkongsian itu kolej dengan masyarakat yang lebih besar menyumbang kepada peningkatan sosial dan intelektual, pembangunan ekonomi, dan pengayaan budaya barat New York dan barat laut Pennsylvania.

Pernyataan Kepercayaan

Komitmen kepada kualiti: Kolej itu komited untuk pembelajaran pelajar dan untuk mempromosikan kolej, misi, dan kebajikan masyarakat. Komitmen kepada Pelajar: Kami percaya pelajar dan pengguna lain perkhidmatan kolej adalah keutamaan pertama dalam semua yang kita lakukan. Komitmen kepada Sepanjang Hayat Pembelajaran: Kami percaya masyarakat kolej keseluruhan bertanggungjawab untuk memperkayakan kehidupan dengan mewujudkan suasana yang khusus untuk pembelajaran sepanjang hayat dan pertanyaan intelek dan untuk menggalakkan komunikasi, kerjasama dan persefahaman yang lebih baik daripada masyarakat majmuk kita dan dunia di mana kita hidup . Komitmen kepada Perkongsian Komuniti: Kami percaya kita berkongsi tanggungjawab untuk kesejahteraan kolej kami dan mesti memainkan peranan, dengan kerjasama agensi-agensi masyarakat lain, dalam memupuk ekonomi, sosial, dan budaya kesejahteraan daripada masyarakat kita.

Lokasi

 • Jamestown

  Jamestown Community College, Jamestown Campus, 525 Falconer Street, P.O. Box 20, NY 14702, Jamestown

  • Olean

   Jamestown Community College, Cattaraugus County Campus, 260 North Union Street, P.O. Box 5901, NY 14760-5901, Olean

   • Dunkirk

    Jamestown Community College, North County Extension Center, 10807 Bennett Road, NY 14048, Dunkirk

    • Warren

     Jamestown Community College, Warren, PA Center, Curwen Building, 185 Hospital Drive, PA 16365, Warren

     Soalan