Keystone logo
Japan Lutheran College

Japan Lutheran College

Japan Lutheran College

pengenalan

Misi sekolah ini adalah untuk melatih orang-orang yang "mengabdi kepada Allah dan dunia dalam semangat Kristus" melalui "arahan yang menghargai setiap dan tiap-tiap individu."

Arahan Kristian

Kristian - semangat pengasas yang menyokong Jepun Lutheran College

Kristian, semangat pengasas iaitu warisan JLC ini, tidak hanya muncul dalam kuliah, tetapi merupakan sebahagian daripada semua kehidupan kampus. Banyak yang boleh dipelajari dan diperolehi daripada interaksi harian dengan fakulti, kakitangan dan pelajar-pelajar lain.

Jepun Lutheran College mempunyai Campus Christian Center, di mana Chaplain (paderi) menyediakan kepimpinan untuk semua aktiviti-aktiviti yang berkaitan ibadah dan program di kampus. The Chaplain disampaikan oleh Penolong yang Chaplain, bersama-sama dengan pembantu lain dan sukarelawan pelajar yang membentuk Jawatankuasa Ibadat itu. Terdapat perkhidmatan gereja setiap hari kelas. Manakala ibadah tidak wajib, ia menyediakan tempat di mana fakulti dan pelajar boleh datang bersama-sama sebagai satu, mendengar firman Allah, dan turut serta dalam doa. Melalui mesej yang dibentangkan di sini, terdapat peluang untuk melihat satu lagi sisi orang-orang yang kita berinteraksi dengan setiap hari.

Dasar "Lutheraness" kami - kerana ia adalah-of memuji Allah dan memupuk cintakan sesama manusia kita mendapati dalam pengajaran Kristian ini. Adalah menjadi harapan kami bahawa tahun-tahun pengajian di JLC bukan sahaja akan menyebabkan pengetahuan dan kemahiran, tetapi akan menjadi masa yang sangat memberi kesan kepada setiap daripada kita sebagai individu.

Lokasi

  • Tokyo

    3 Chome-10-20 Osawa, Mitaka-shi, 181-0015, Tokyo

    Soalan