Keystone logo
James Madison University

James Madison University

James Madison University

pengenalan

Kita tahu bahawa kejayaan memerlukan akal dan tindakan yang sama. Di JMU, itulah yang dimaksudkan dengan Being the Change.

Apabila pelajar yang tamat pengajian dari James Madison University dengan bangganya berjalan melintasi pentas untuk menerima diploma mereka, mereka lebih daripada sekadar berpendidikan. Mereka adalah ahli persekutuan pelaku. Mereka tahu bagaimana untuk membuat sesuatu berlaku. Mereka telah mengasah keupayaan mereka untuk berfikir secara kritis. Mereka telah mempelajari kepentingan etika kerja yang kukuh dan mereka telah menjadi komited dan mahir dalam bekerjasama dengan orang lain. Diploma di tangan, mereka meninggalkan kampus bertekad untuk menjalani kehidupan bermakna dan mengejar kerjaya tujuan.

Hanya dua jam dari Washington DC, JMU pantas menjadi salah satu peneraju utama negara dalam pendidikan tinggi. Ini kerana pelajar menikmati perhubungan luar biasa yang terlibat dengan fakulti bertaraf dunia yang berada di JMU kerana mereka ingin menuntut ilmu dan mengajar pelajar berbakat.

matahari terbenam di atas jmu

Pelajar, fakulti dan alumni JMU menggunakan intelek dan tindakan yang sama untuk berjaya dalam setiap jenis usaha: mereka meningkatkan inovasi dan penemuan, memimpin dalam perniagaan, memajukan budaya, meningkatkan penjagaan kesihatan, mereformasi pendidikan, memperbaharui masyarakat sivil, bersaing dalam olahraga — mereka Menjadi Perubahan dalam setiap cara yang boleh dibayangkan.

Perangkaan

Lokasi: Harrisonburg, VA

Pelajar sarjana muda: 20,070

Pelajar siswazah: 2,096

Program pengajian: 139

Nisbah pelajar/fakulti: 16:1

Kedudukan Sekolah

#1 Universiti awam yang paling disyorkan di AS oleh Wall Street Journal dan Times Higher Ed

#1 Kolej terbaik di Virginia kerana mendapat pekerjaan daripada statistik Jabatan Pendidikan AS yang disusun oleh Zippia

TOP 10 Pengajaran sarjana muda awam terbaik di AS oleh US News & World Report

  Ciri-ciri Kampus

   Kemasukan

   Mulakan permohonan anda hari ini di laman web JMU.

   Jelajah Maya JMU

   Lakukan lawatan maya ke kampus JMU

   Lokasi

   Lokasi
   • Harrisonburg

    S Main St,800, 22807, Harrisonburg

    • facebook
    • facebook
   • Florence

    Palazzo Capponi, Via dei Michelozzi, 2, 50125, Florence

    Soalan