Keystone logo
IU International University of Applied Sciences – Online

IU International University of Applied Sciences – Online

IU International University of Applied Sciences – Online

pengenalan

Soal IU

Dengan lebih 100,000 pelajar dari lebih 153 negara, IU International University of Applied Sciences ialah universiti terbesar di Jerman. Mereka menawarkan program Ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan MBA yang diiktiraf negeri dan berkualiti tinggi yang diajar dalam bahasa Inggeris – dengan pendekatan baharu.

Program IU direka bentuk dengan mengambil kira profesional yang sibuk: ia menyediakan tahap fleksibiliti baharu supaya anda boleh mengimbangi pengajian dan kerja, kehidupan atau keluarga. Dinilai 5 bintang di QS, program ijazah dalam talian mereka membolehkan anda memperoleh ijazah Jerman dari mana-mana sahaja di dunia, sepenuh masa atau sambilan. Dengan platform digital bersepadu sepenuhnya dan alatan pembelajaran inovatif mereka yang menggabungkan teknologi AI seperti ChatGPT dan Syntea, anda boleh menyesuaikan perjalanan pembelajaran anda mengikut keperluan dan jadual anda sendiri. Itulah sebabnya 96% pelajar mereka mengesyorkan belajar di IU.

Bagi mereka yang ingin belajar dan tinggal di Jerman, IU juga menawarkan program gabungan di kampus di kampus mereka di Berlin dan Bad Honnef. Anda boleh mendapat manfaat daripada jadual yang lebih tersusun, sambil menikmati sedikit fleksibiliti berkat gabungan tutorial secara peribadi dan pembelajaran kendiri dalam talian. Dengan cara itu anda boleh melibatkan diri di negara asing, membina rangkaian sosial dan profesional anda, dan meneroka pilihan belajar kerja. Pada penghujung pengajian anda, anda juga layak mendapat visa pasca pengajian selama 18 bulan untuk memulakan kerjaya anda di Jerman.

Ketahui lebih lanjut tentang IU.

Apa yang IU buat berbeza

Universiti Sains Gunaan Antarabangsa IU menyediakan program berkualiti untuk ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan MBA dengan pendekatan baharu. IU telah menubuhkan kampus untuk pelajar yang ingin menamatkan pengajian mereka di tapak tetapi juga menawarkan program 100% dalam talian untuk pembelajaran jarak jauh. Pelajar yang layak boleh menggabungkan kedua-dua pengajian dalam talian dan dalam kampus dan bertukar antara keduanya. Dengan cara ini, pelajar perlu membangun pada tahap peribadi dan profesional dan membantu memajukan kerjaya mereka melalui pengajian fleksibel yang berorientasikan masa depan.

Kenapa IU?

 • Mampu Milik: nikmati diskaun untuk yuran pengajian dalam talian sehingga 67%
 • Pilihan pembayaran yang fleksibel: Ansuran bulanan atau bayar penuh, pendahuluan
 • Yuran semua termasuk: Bahan kursus disertakan, tiada yuran permohonan
 • Fleksibel: Mulakan dalam talian dengan segera tanpa pengambilan semester tetap
 • Belajar dan ambil peperiksaan 100% dalam talian, mengikut kadar dan jadual anda sendiri - akses 24/7 kepada bahan pembelajaran digital IU, di mana sahaja anda berada Berorientasikan kerjaya
 • IU menawarkan ijazah dalam bidang permintaan, dengan pengkhususan
 • Kursus menggabungkan teori dan aplikasi praktikal melalui kajian kes dunia sebenar
 • Belajar daripada profesional industri yang pakar dalam bidang mereka

Berjaya di peringkat global bersama IU

Dengan IU, anda boleh membuka pintu kepada peluang kerjaya di seluruh dunia. Program mereka yang diiktiraf oleh kerajaan akan melengkapkan anda dengan pengetahuan yang berkaitan dengan industri dan kemahiran dalam permintaan supaya anda boleh menonjol dalam pasaran kerja global. Belajar di IU juga memberi anda akses kepada perkhidmatan dan acara kerjaya dalam talian eksklusif mereka dan menghubungkan anda dengan rangkaian global rakan kongsi akademik mereka supaya anda boleh belajar di AS, Kanada atau Australia.

misi IU

Apa yang mendorong IU, ialah apa yang mendorong anda: IU mereka bentuk programnya sefleksibel dan seinovatif mungkin— tanpa mengorbankan kualiti. Mereka menyampaikan kepakaran pakar dan bahan pembelajaran yang inovatif serta memberi tumpuan kepada perkhidmatan pelajar yang cemerlang dan nasihat profesional. Program IU menyampaikan pengetahuan khusus subjek dan kemahiran insaniah dengan pendekatan berorientasikan masa depan dan alatan digital untuk menyediakan graduan untuk dunia perniagaan antarabangsa.

Webinar dan Soal Jawab Percuma

Webinar: Belajar Dalam Talian dengan IU 3:00 PTG - 3:45 PTG (CEST)

Keperluan Visa

• Pelajar yang merancang untuk melaksanakan semua pengajian mereka dalam talian melalui kampus maya IU, tidak perlu mendapatkan permit kediaman – tanpa mengira kewarganegaraan mereka.

• Pelajar dengan kewarganegaraan negara anggota EU, yang merancang untuk menghadiri kuliah di kampus semasa sebahagian (atau semua) pengajian mereka, tidak memerlukan permit kediaman untuk memasuki Jerman.*

• Pelajar tanpa kewarganegaraan negara ahli EU, merancang untuk menghadiri kuliah di kampus semasa sebahagian (atau semua) pengajian mereka, mesti mendapatkan permit kediaman yang sah untuk dapat belajar di Jerman.*

*Ini hanya terpakai kepada pelajar yang ingin menghadiri satu semester atau lebih di kampus di Jerman.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai proses permohonan permit kediaman, sila hubungi Pasukan Penasihat Pengajian IU.

Biasiswa dan Pembiayaan

Ubah masa depan anda dengan IU - mohon dan jimat sehingga 67% untuk pengajian dalam talian!

IU sentiasa mencari cara baharu untuk membantu anda menggabungkan pendidikan berkualiti tinggi, pendidikan boleh diakses, tidak kira keadaan anda. Anda berpeluang mendapat diskaun sehingga 67% daripada pengajian dalam talian anda!

Kuliah IU akan menawarkan fleksibiliti yang hebat, memberi anda peluang untuk bekerja, bersosial dan meneroka benua baharu sambil berusaha ke arah masa depan anda.

Minta maklumat percuma dan sertai hari ini!

Kedudukan

Akreditasi, Kedudukan dan Keahlian

Akreditasi

Universiti Sains Gunaan Antarabangsa IU telah menerima akreditasi sistem daripada EQAR, FIBAA, Majlis Akreditasi Jerman, Majlis Sains dan Kemanusiaan Jerman, dan WES Kanada. Ini bermakna kursus, fakulti dan bahan pengajaran mereka semuanya sepadan dengan piawaian ketat yang telah ditetapkan untuk mereka dan mereka kini boleh mengakreditasi program mereka sendiri.

Cambridge Assessment Pendidikan Antarabangsa / Diploma Sekolah Menengah A-Levels

IU ialah rakan kongsi universiti dalam talian pertama bagi peringkat A-Levels diploma sekolah tinggi Cambridge International. Pelajar kini berpeluang memperoleh diploma sekolah tinggi sambil belajar untuk ijazah sarjana muda – tanpa kos tambahan. A-Levels ialah kursus 12 bulan yang unik dengan beban kerja 150 jam, yang anda ambil bersama kursus sarjana muda anda. A-Levels diakhiri dengan peperiksaan yang boleh diambil semula dalam jumlah yang tidak terhingga.

Anugerah dan Kedudukan

IU ialah universiti Jerman pertama yang mendapat 99/100 pada Laporan Bintang QS, tetapi mereka juga mengungguli 6 daripada 25 kategori dalam ranking universiti terbesar Jerman oleh CHE. Baru-baru ini program MBA dalam talian IU menduduki tempat ke-26 di Eropah dalam Kedudukan MBA Dalam Talian QS yang berprestij, satu pencapaian dan pengiktirafan yang mengagumkan di peringkat antarabangsa.

Keahlian

IU ialah ahli Persatuan Graduan Perniagaan, Konsortium Pembelajaran Dalam Talian, AASCB, dan Gabungan Pendidikan Global UNESCO. Keahlian ini memberi mereka sambungan kepada institusi, syarikat, dan NGO lain serta program ijazah peringkat tinggi dan kursus pembangunan pembelajaran sepanjang hayat. Dengan memanfaatkan teknologi canggih, IU membantu pelajar yang memerlukan untuk meneruskan pendidikan mereka dan meneruskan pembelajaran sepanjang hayat.

Pengiktirafan Global dan Rakan Kongsi Akademik

Pengiktirafan Global

Memandangkan IU diiktiraf oleh WES Kanada dan AS, ijazah mereka boleh ditukar kepada mata mengikut piawaian akademik tempatan dalam Sistem Mata Imigresen Kanada dan Skim Penilaian Imigresen Amerika. Pada April 2023, IU menjadi universiti Jerman pertama yang menjadi ahli Persatuan Universiti India (AIU), satu-satunya pihak berkuasa awam di India yang memastikan institusi asing. Ini bermakna program di kampus mereka diiktiraf oleh majikan di seluruh India dan Negara Komanwel yang lain.

Rakan Kongsi Akademik

Melalui perkongsian dengan institusi akademik dari seluruh dunia, IU menawarkan cara yang lebih berpatutan untuk pelajar belajar dan tinggal di luar negara. IU Study Abroad Alliance membenarkan pelajar memulakan ijazah dalam talian di IU dan melengkapkannya di universiti rakan kongsi di AS, Kanada, Australia atau Eropah, di mana peluang kerjaya adalah banyak.

Lokasi

 • Berlin

  IU International University of Applied Sciences - Frankfurter Allee,73a, 10247, Berlin

  Soalan