Keystone logo
Istanbul Medipol University

Istanbul Medipol University

Istanbul Medipol University

pengenalan

Dalam keseluruhan sejarah masyarakat moden, konsep universiti telah difahami sebagai buaian ilmu, tempat kebijaksanaan, dan bengkel kemanusiaan. Walau bagaimanapun, hanya penerapan kebijaksanaan yang benar pada pengetahuan yang diperoleh dan corak keputusan yang dapat menjamin kebahagiaan dan masa depan orang ramai. Oleh itu, matlamat kakitangan Istanbul Medipol University adalah untuk "membuka laluan" ke arah memperoleh kebijaksanaan untuk semua pelajarnya.

Untuk mencapai matlamat ini, IMU telah menyesuaikan model pembelajaran dan pengajaran yang inovatif dan telah mewujudkan "masyarakat berpengetahuan" sebenar ahli akademik yang berjaya. Setiap ahli fakulti kami komited untuk melatih pelajar mereka mengikut keadaan dunia sebenar dan membantu mereka memperoleh maklumat dan kemahiran yang mereka perlukan untuk kerjaya yang cerah untuk masa depan yang lebih cerah. Teknologi maklumat digunakan secara meluas dalam proses pendidikan. Akses mudah pelajar ke perpustakaan multimedia, serta latihan mereka dalam bilik darjah multipleks dan komputer dengan peralatan terkini, meningkatkan kualiti pendidikan dan penyelidikan.

Salah satu tugas utama universiti adalah untuk meningkatkan mobiliti pelajar dalam membangunkan model pendidikan "bersepadu". Selain itu, dengan mewujudkan program e-pembelajaran dan menyediakan pendidikan tanpa halangan untuk semua, IMU akan mempunyai pengaruh yang signifikan ke atas pembangunan rantau ini. Pendekatan ini penting untuk universiti yang mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia dan menghormati kepelbagaian.

Semasa kami menyediakan pelajar kami untuk kehidupan kepimpinan dan perkhidmatan, kami tahu bahawa merekalah yang menentukan masa depan yang dekat dan jauh.

Rektor

Misi

Dengan pendidikan yang diberikan dan perbezaan yang dihasilkannya, Istanbul Medipol University mengamalkan prinsip untuk menjana individu yang telah memperoleh kelayakan tinggi tetap, yang menumpukan pada penghasilan sains dan teknologi, dan yang boleh bertindak balas terhadap permintaan masyarakat yang sentiasa berubah. dan ia menjadikan tanggungjawab untuk menyumbang kepada pengetahuan saintifik serta kesejahteraan masyarakat.

Penglihatan

Untuk menjadi universiti terkemuka yang akan memberi hala tuju kepada sains dan masyarakat dengan budaya organisasi yang kukuh, semangat keusahawanan, dan dinamisme yang stabil.

Ciri-ciri Kampus

Kompleks Hospital Mega Medipol

Selain hospital universiti, Kompleks Hospital Mega Medipol, yang merupakan pelaburan perubatan swasta terbesar di Turki, adalah kompleks perubatan yang terdiri daripada empat cawangan berasingan.

Ia juga dibezakan sebagai hospital dengan bilangan cawangan tertinggi di Turki termasuk Hospital Latihan Am, Onkologi, Pembedahan Kardiotorasik, dan Hospital Pergigian. Bukan sahaja pelajar Perubatan Pergigian, Fisioterapi, dan Pemulihan, Taska, Jabatan Pengurusan Penjagaan Kesihatan dalam program sarjana muda, tetapi juga pelajar Sekolah Vokasional Perkhidmatan Kesihatan yang memegang beberapa bidang kepakaran mendapat latihan di hospital ini. Selain itu, latihan Pengkhususan dalam Perubatan sedang diadakan di klinik-klinik hospital kami yang serba lengkap.

Kampus Haliç

Kampus Haliç (Golden Horn) terletak di semenanjung berhampiran Haliç, yang merupakan salah satu bahagian tertua Istanbul dan tempat Jambatan Unkapanı bertemu dengan tanah itu. Di dalam kampus terdapat Kolej Sains Kesihatan dan Sekolah Vokasional. Kampus ini juga mempunyai beberapa kemudahan.

Kampus Kavacık

Di kedua-dua belah TEM (Lebuhraya Trans-European), merapatkan Asia dan Eropah terletak Kampus Utara dan Selatan Kavacık.

Kampus Utara

Di Kampus Utara terdapat bangunan Rektorat Pentadbiran, Sekolah Bahasa, dan Sekolah Vokasional. Kampus ini juga meliputi beberapa kemudahan termasuk pusat sukan, restoran, asrama, perpustakaan, dewan belajar, dewan makan, makmal, tempat letak kereta, Pusat Perubatan, Khidmat Kaunseling, dan Pusat Penyelidikan REMER.

Kampus Selatan

Kampus Selatan meliputi Sekolah Perubatan, Sekolah Perubatan Antarabangsa, Sekolah Pergigian, Sekolah Farmasi, Sekolah Perniagaan Medipol, Sekolah Kejuruteraan dan Sains Semula Jadi, Sekolah Undang-undang, Sekolah Pendidikan, Sekolah Komunikasi, Sekolah Seni Halus, Reka Bentuk dan Seni Bina, Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Sekolah Kemanusiaan dan Sains Sosial, Kolej Sains Kesihatan, Sekolah Vokasional, Sekolah Siswazah Sains Forensik, Sekolah Siswazah Kejuruteraan dan Sains Semula Jadi, Sekolah Siswazah Sains Kesihatan dan Sekolah Siswazah Sains Sosial. Selain itu, kampus ini meliputi beberapa kemudahan termasuk dewan persidangan, struktur seni budaya, perpustakaan, dewan makan, pusat membeli-belah, pendandan rambut, bar kopi, asrama, restoran, pusat penyelidikan, dan makmal, dan sebagainya.

  Kemasukan

  Bagaimanakah saya boleh memohon ke universiti anda?

  Syarat kemasukan:

  • Borang permohonan yang lengkap.
  • Terjemahan Notari Sijil Tamat Pengajian Tinggi daripada Kedutaan atau Konsulat Turki di negara asal calon.
  • Terjemahan notari sijil transkrip daripada Kedutaan atau Konsulat Turki di negara asal calon.
  • Salinan asal laporan keputusan ujian yang diluluskan oleh Kedutaan atau Konsulat Turki di negara asal calon. Contoh: SAT DI: 7226.
  • Sijil Kesetaraan Graduasi Sekolah Tinggi, yang menunjukkan bahawa sijil tersebut adalah setara dengan diploma sekolah tinggi yang dikeluarkan di Turki, daripada Kedutaan atau Konsulat Turki di daerah asal calon.
  • Salinan halaman butiran peribadi pasport yang diluluskan oleh Kedutaan atau Konsulat Turki di negara asal calon.
  • Visa pelajar yang diperolehi daripada Kedutaan Turki.
  • Calon yang memohon ke Fakulti Perubatan dan Pergigian dikehendaki membuktikan penguasaan bahasa Inggeris mereka. Contohnya, TOEFL DI: 3619.
  • Sijil Kemahiran Turki daripada Peperiksaan Kemahiran Turki IMU atau TOMER.
  • Kad kediaman tetap untuk diserahkan kepada hal ehwal pelajar IMU dalam tempoh satu bulan selepas pendaftaran.
  • Empat keping gambar pasport.
  • Resit bank yang menunjukkan pembayaran tuisyen (keseluruhan atau sebahagian daripada).
  • Dokumen yang membuktikan bahawa pemohon mendapat tajaan kewangan semasa pendidikan.
  • Borang maklumat pelajar (diisi semasa pendaftaran).

  Keperluan Visa

  Bagaimanakah cara saya memohon permit kediaman?

  Anda boleh mengisi borang permohonan dalam talian, dan kemudian anda perlu menghantar kertas anda sendiri. Untuk maklumat lanjut, lawati href="https://e-ikamet.goc.gov.tr/

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Kami mempunyai peluang biasiswa sehingga 50%. Anda boleh mendapatkan maklumat terperinci semasa tempoh pendaftaran.

  Kedudukan

  Istanbul Medipol University pada Kedudukan Universiti Dunia

  Istanbul Medipol University menunjukkan pendidikan dan penyelidikan yang berkualiti dengan tempat yang berjaya dalam ranking yang disenaraikan oleh agensi penarafan pendidikan tinggi yang paling dihormati di dunia.

  Medipol, yang telah memperkukuh kualitinya dengan memenuhi proses akreditasinya pada tahun 2019, disenaraikan dalam banyak kedudukan universiti seperti Times Higher Education (THE), Kedudukan Universiti mengikut Prestasi Akademik (URAP), Scimago, Round University Ranking (RUR), Webometrics, dan U-Multirank.

  THE World's Young University Rankings: Times Higher Education ialah agensi penarafan yang berpangkalan di London yang meletakkan kedudukan universiti mengikut petunjuk prestasi utama tertentu seperti kesan penyelidikan, petikan, tanggapan antarabangsa dan persekitaran pendidikan. Istanbul Medipol University disenaraikan dalam julat 1001+ pada THE World University Ranking di mana lebih 25 ribu universiti telah dinilai. Medipol juga menduduki ranking 401+ pada THE World's Young University Rankings, 401+ pada THE Asia University Ranking, 501+ pada THE Emerging Economies University Ranking, dan 601+ pada THE Ranking mengikut Subjek: Klinikal, Pra-Klinis dan Kesihatan.

  Kedudukan Universiti Dunia

  Kedudukan mengikut Subjek: Klinikal, Pra-Klinis dan Kesihatan

  THE Emerging Economies Kedudukan Universiti

  Kedudukan Universiti Asia

  THE Impact Rating Kedudukan Universiti Dunia

  URAP (Kedudukan Universiti mengikut Prestasi Akademik) Kedudukan Universiti: Medipol menduduki tempat ke-65 daripada 166 universiti, dan 12 daripada 57 universiti swasta Turki dalam kedudukan 2019-2020. Dalam Kedudukan Universiti Dunia oleh URAP, Medipol menduduki tempat ke-2104 daripada 2500 universiti.

  RUR (Penarafan Universiti Bulat): Medipol menduduki tempat ke-768 daripada 829 universiti, yang dipilih daripada 1100 universiti yang diukur selepas kriteria tertentu.

  Kedudukan Universiti Scimago: Medipol menduduki tempat ke-734 daripada 3471 universiti (dunia), dan 20 daripada 112 universiti (Turki) dalam kedudukan 2020.

  Kedudukan Universiti Webometrics: Medipol menduduki tempat 2570 (dunia), dan 65 (Turki) oleh Webometrics, yang menempatkan 28 ribu universiti dari seluruh dunia di dunia dan kumpulan negara.

  U-Multirank: U-Multirank telah menyediakan data untuk institusi dan beberapa program sejak 2017. Kami mempunyai peluang untuk membandingkan universiti kami dengan universiti lain di dunia, dalam rangka institusi dan program tertentu.

  Lokasi

  • Istanbul

   Haliç Campus Cibali, Atatürk Blv. 25, Fatih/İstanbul, Turkey, 34083, Istanbul

   • Istanbul

    Kavacık Campus Kavacık, Beykoz/İstanbul, Turkey, 34810, Istanbul

    • Istanbul

     Medipol Mega Hospitals Complex Tem Avrupa Otoyolu Göztepe Çıkışı No: 1Bağcılar, İstanbul, Turkey, 34214, Istanbul

     Soalan