Keystone logo
ISAT - Institut Supérieur de l'Automobile et des Transports

ISAT - Institut Supérieur de l'Automobile et des Transports

ISAT - Institut Supérieur de l'Automobile et des Transports

pengenalan

ISAT terletak di Nevers, 2 jam perjalanan ke selatan Paris dan dekat dengan litar perlumbaan Nevers / Magny-Cours yang terkenal. ISAT adalah fakulti Université de Bourgogne sebahagian daripada 800 kedudukan dunia ranking Shanghai.

Institut Kejuruteraan Automotif dan Pengangkutan (ISAT) adalah sebuah sekolah yang dikendalikan oleh negara yang komited kepada latihan komprehensif jurutera, dengan minat khusus dalam sektor automotif. Tujuan utama ISAT adalah untuk merangkumi pelbagai jawatan dan kemahiran yang berkaitan dengan industri automotif dan pengangkutan, dengan kepakaran yang kuat dalam mekanikal - elektrik

Program kejuruteraan ISAT diakreditasi oleh Suruhanjaya des Titres d'Ingénieur dan EUR-ACE berlabel (label kualiti Eropah untuk program ijazah kejuruteraan di Sarjana Muda

ISAT memastikan para pelajar muncul sebagai profesional yang berwibawa dengan menyediakan pengetahuan dan kemahiran praktikal yang tidak hanya berkaitan dengan teknologi automotif tetapi secara langsung berkaitan dengan objektif syarikat.

ISAT komited untuk membangunkan penyelidikan dalam jabatan penyelidikan "DRIVE" dalam kejuruteraan kenderaan untuk alam sekitar (bahan komposit, getaran

ISAT menawarkan persekitaran yang dinamik untuk pembangunan penuh masyarakat ISAT melalui kehidupan budaya dan pelajar yang kaya. ISAT menawarkan banyak kemudahan sukan peringkat tinggi dan gastronomi yang terkenal. Terima kasih kepada saiz dan lokasi Nevers, tidak ada kekurangan perumahan pelajar yang berpatutan.

75444_75418_SIA-AESM-TV20161.jpg

POLYTECH ORLEANS

Polytech Orléans adalah sebahagian daripada rangkaian Polytech kebangsaan sekolah kejuruteraan universiti. Sebagai ahli kumpulan eksklusif ini, Polytech'Orléans menawarkan program yang unggul dengan pelbagai jurusan dalam bidang kejuruteraan, hanya satu jam di selatan Paris, di kampus berhutan.

Daya saing industri yang kukuh dan sinergi tempatan antara industri, penyelidikan dan latihan telah membawa kepada penciptaan hab daya saing dalam "Sains dan Sistem Tenaga Elektrik" dan satu lagi mengenai sensor. Kosmetik Valley sangat dekat dengan Orléans dengan syarikat terkenal dalam bidang ini.

Aset

Program multidisiplin yang dicadangkan oleh Polytech'Orleans menyediakan lulusannya dengan kemahiran dan kepakaran yang bervariasi yang diperlukan untuk menjadi pemimpin inovatif esok. Kurikulum kami mempunyai label EURACE.

... dengan kemudahan berteknologi tinggi dan peralatan canggih ...

- Dua tapak (Galilea dan Vinci) dengan lebih daripada 150 000 kaki persegi pembinaan baru-baru ini

- Sumber komputer termasuk 22 makmal, internet, dan pencetak laser, dengan pelbagai pilihan perisian (CAD, perhitungan berangka, simulasi, ...)

- Amphitheater, studio audiovisual, dan makmal bahasa

- Peralatan untuk penyelidikan asas dan teknologi yang disediakan untuk pelajar untuk kursus dan projek tertentu:

 • penganalisis spektrum

 • terowong angin subsonik

 • bangku ujian automotif

 • sistem fiberoptik

 • makmal laser

 • pengimbasan mikroskopik elektron

 • reaktor plasma

 • odometers
75414_CaptureISAT.PNG

Lokasi

 • Nevers

  49, rue Mademoiselle Bourgeois BP 31, 58027, Nevers

Soalan