Keystone logo
IQS – Universitat Ramon Llull

IQS – Universitat Ramon Llull

IQS – Universitat Ramon Llull

pengenalan

Mengapa Belajar Di IQS

IQS ialah pusat universiti Persatuan Jesus, ahli pengasas Universitat Ramon Llull, dengan lebih daripada seratus tahun pengalaman dan sejarah yang panjang. Akreditasi kebangsaan dan antarabangsa menjamin kerja berterusan kami dan mengukuhkan prestij kami.

 • Pendidikan Komprehensif
  Pekerjaan kami dan komitmen kami adalah untuk mendidik orang secara beretika dan menyeluruh dari segi peribadi, akademik dan profesional. Akibatnya, pada IQS , pemerolehan kemahiran profesional digabungkan dengan pembangunan dimensi manusia pelajar.
 • Dimensi Praktikal Program
  Program ini direka untuk menyediakan pendidikan praktikal, antara disiplin. IQS fakulti telah mengiktiraf pengalaman profesional dalam industri dan perusahaan, yang membolehkan mereka memberikan panduan yang sangat praktikal dan terkini berkenaan pasaran kerja.
 • Pautan dengan Perusahaan
  Semua pelajar menjalani latihan pengalaman kerja wajib di syarikat swasta dan projek akhir ditujukan untuk membangunkan kerja aplikasi praktikal seperti rancangan perniagaan.
 • Perkhidmatan Bimbingan Kerjaya dan Pertukaran Pekerjaan Profesional
  Pelajar mempunyai akses kepada IQS Pertukaran Kerja dan Perkhidmatan Bimbingan Kerjaya Profesional, di mana mereka diberi bimbingan dan bantuan profesional, terutamanya dengan penempatan kerja pertama mereka.
 • Vokasi Antarabangsa
  IQS pertukaran pelajar dengan universiti asing merupakan pelengkap yang ideal kepada pengajian program, dengan menyediakan pengalaman yang memperkayakan pelajar secara akademik dan peribadi.
 • Program Bahasa Inggeris Penuh dan Pembelajaran Bahasa
  IQS memberi peluang untuk mengambil beberapa program siswazah dan program sarjana muda dalam Pentadbiran dan Pengurusan Perniagaan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris atau secara beransur-ansur, dalam bahasa Sepanyol dan Inggeris, serta peluang untuk mempelajari bahasa Jerman.
 • Penjagaan Peribadi dan Kumpulan Kecil
  Pelajar mempunyai tutor peribadi untuk membimbing mereka dalam hal akademik, profesional dan peribadi. Kelas terdiri daripada kumpulan kecil dalam semua IQS program sarjana muda dan siswazah.
 • IQS Pemberian
  IQS mempunyai program biasiswa dan geran yang meluas, termasuk biasiswa untuk kecemerlangan dan geran bantuan keluarga.
 • Pengkhususan Profesional dengan IQS Program Siswazah
  Rangkaian IQS program siswazah memberi peluang kepada pelajar untuk mengembangkan profesion mereka dalam bidang pengajian tertentu dengan latihan komprehensif.
 • Penyelidikan dan Pemikiran Kritis
  Penyelidikan adalah aktiviti penting untuk menyediakan pendidikan berkualiti, membangunkan pemikiran kritis, dan menyumbang kepada kemajuan pengetahuan. Atas sebab ini, IQS menggalakkan penyelidikan dalam sarjana, siswazah dan Ph.D. program.

IQS mempunyai dua Sekolah: IQS Sekolah Kejuruteraan, tempat pengajian saintifik dan teknikal diajar, dan IQS Sekolah Pengurusan, tempat Pengajian Ekonomi dan Perniagaan diajar.

Pertukaran Antarabangsa

IQS komited sepenuhnya kepada idea mengantarabangsakan sains dan percaya bahawa hubungan antarabangsa yang lebih kukuh membawa kepada kajian dan penyelidikan yang lebih berkualiti.

Pertukaran pelajar dengan universiti asing ialah cara yang ideal untuk melengkapkan IQS pengajian dengan pengalaman yang akan memperkayakan pelajar dari segi akademik dan peribadi. Pertukaran dibuat dengan universiti asing yang terkenal, dengan IQS telah mewujudkan perjanjian pertukaran. Khususnya, IQS mempunyai perjanjian pertukaran dengan 96 universiti: 44 di Eropah, 31 di Amerika Utara, 12 di Amerika Selatan, 3 di Amerika Tengah, 5 di Asia dan 1 di Afrika.

Melalui Pejabat Perhubungan Antarabangsanya, IQS menyokong dan membimbing pelajar yang ingin belajar sebahagian daripada program mereka di luar negara. Pejabat Perhubungan Antarabangsa juga menawarkan bantuan kepada semua pelajar antarabangsa yang ingin datang ke IQS .

Terima kasih kepada pertukaran antarabangsa ini, IQS pelajar atau penyelidik akan menikmati kelebihan berikut:

 • Tingkatkan bahasa: tiada cara yang lebih baik untuk mempelajari bahasa selain tinggal di negara di mana bahasa itu dituturkan. Ini meningkatkan kemungkinan profesional mereka, kerana syarikat antarabangsa mencari calon yang boleh bercakap bahasa kedua dengan fasih.
 • Hubungan baharu: mereka akan berpeluang untuk berkenalan dengan orang yang mempunyai pandangan dan budaya yang berbeza daripada mereka, yang mungkin membantu mereka dalam kehidupan profesional mereka.
 • Pembangunan kemahiran: pengalaman tinggal di luar negara untuk tempoh masa tertentu membantu orang ramai menjadi lebih bertanggungjawab dan komited kepada orang lain dengan memahami perbezaan budaya.
 • Pekerjaan: rangkaian hubungan pelajar akan berkembang dengan ketara di peringkat antarabangsa dengan belajar di luar negara, yang akan membuka jalan mereka ke arah syarikat lain atau kemungkinan lain.

Satu kerjaya untuk pengajaran dan penyelidikan

Tujuan utama Sekolah Kejuruteraan IQS ialah latihan dan penyelidikan dalam sains dan teknologi. Program ini direka bentuk untuk menyediakan latihan praktikal dan antara disiplin, dengan perhatian khusus kepada kedua-dua sains asas dan kerja eksperimen.

Penyelidikan adalah aktiviti penting untuk menyediakan pendidikan berkualiti tinggi, membangunkan pemikiran kritis, dan menyumbang kepada kemajuan dalam pengetahuan. Inilah sebab mengapa IQS merangsang dan mempromosikan penyelidikan bermula dengan program sarjana muda dan siswazah dan berakhir dalam PhD. IQS School of

Kemudahan kejuruteraan termasuk makmal, bengkel, loji perintis dan separa industri. Di bengkel dan makmal pengajaran, setiap pelajar diberikan stesen untuk kegunaan masing-masing.

Sifat keusahawanan

IQS Pusat Pengajian Pengurusan diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk latihan graduannya dalam Pentadbiran dan Pengurusan Perniagaan.

Misinya ialah latihan menyeluruh orang yang mempunyai sikap, pengetahuan dan kemahiran yang akan membolehkan mereka mencipta, memimpin dan mengurus organisasi yang berdaya saing, yang akan menonjol dalam bidang perindustrian dan teknologi serta komited terhadap kecemerlangan dan keadilan.

Pengalaman profesional Fakulti Sekolah Pengurusan IQS terkenal serta profil penyelidikannya, yang sangat menuntut pengeluaran berterusan sumbangan seperti penerbitan artikel rujukan, penyertaan dalam kongres, bab untuk buku dan simposium , dalam kalangan yang lain.

Akreditasi

Akreditasi AACSB

Lokasi

 • Barcelona

  IQS Via Augusta, 390,, 08017, Barcelona

  Soalan