Keystone logo
International University of the Caribbean

International University of the Caribbean

International University of the Caribbean

pengenalan

Universiti Antarabangsa Karibia (IUC) adalah sebuah institusi yang merangkumi tradisi pengalaman yang panjang dalam bidang pendidikan dan merupakan salah satu respons paling mendalam terhadap realiti dan cabaran di Caribbean.

University of the Caribbean diasaskan oleh United Church di Jamaica dan Kepulauan Cayman pada bulan November 2005. Ia terdiri dari dua entiti pendidikan: Kolej Kepimpinan dan Pengembangan Teologi (CLTD) [dahulunya Institut Pembangunan Teologi dan Kepimpinan] dan Mel Nathan College. Entiti-entiti ini membawa kepada University sejarah yang kaya inovasi pendidikan, piawaian akademik dan penyelidikan yang tinggi, dan komitmen untuk penglibatan komuniti. Kesatuan kedua-dua entiti ini akan berkempen untuk mengukuhkan kekuatan mereka yang sedia ada, sambil menyediakan platform untuk pengembangan dan peningkatan kesan di Caribbean dan seterusnya.

Universiti telah berjanji untuk menyampaikan pendidikan yang berpatutan, terakreditasi, dan tertiari, kepada orang-orang yang mempunyai hasrat untuk memperkasa diri mereka untuk memenuhi tuntutan persekitaran pekerjaan global yang berdaya saing.

Universiti Antarabangsa Caribbean mempunyai ciri-ciri komitmen untuk:

 • Pembentukan Kepimpinan
 • Kebolehcapaian
 • Orientasi pelajar yang mesra pelajar dan fokus
 • Program khusus kebudayaan
 • Penyelidikan dan penerbitan kualiti
 • Kakitangan yang berkelayakan tinggi

Agenda Kajian Keamanan

Semangat dan watak Universiti dikaitkan dengan penubuhan Agenda Kajian Keamanan. Dengan cara ini, Universiti akan komited untuk mengesahkan suara dan nilai-nilai yang menghormati kebaikan tertinggi orang yang berada dalam lingkungan pengaruhnya. Fungsi Universiti dengan beban pengetahuan tentang 'shalom', bahawa ini, Damai - istilah teologis yang kuat dan merangkumi semua. Keamanan ditinggikan sebagai prinsip asas kesihatan dan lambang hidup yang sihat dan bermaklumat. Keamanan diajar, berpengalaman dan dipelajari sebagai tenaga tenaga yang memberikan kehidupan. Agenda Kajian Keamanan akan memanggil orang dari semua lapisan masyarakat untuk bergelut dengan dan mengamalkan sebagai cara hidup perkara-perkara yang berfungsi untuk damai. Dalam masa terdekat semua program yang ditawarkan di IUC akan menggabungkan kursus yang berkaitan dengan keamanan sebagai sebahagian daripada komitmen institusi untuk membuat perdamaian di kalangan pelajarnya.

Visi

Visi Universiti Antarabangsa Caribbean adalah untuk mempengaruhi pemberdayaan orang yang berkualiti yang akan memupuk dan mempromosikan kesejahteraan keluarga, masyarakat dan negara. "

Kenyataan Misi

"Pencipta bersama cara yang lebih baik untuk pembelajaran sepanjang hayat, pemberdayaan pendidikan, kemakmuran, kedamaian, dan keutuhan."

Lokasi

 • Kingston

  47 Old Hope Road Kingston 5, , Kingston

  Soalan