Keystone logo
International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

pengenalan

154822_1.jpg


Mengenai IMC

International Medical College IMC® adalah institusi yang berpusat di universiti Jerman untuk kursus Sarjana antarabangsa dan pendidikan berterusan dengan menggunakan konsep pembelajaran campuran dengan tujuan pemindahan pengetahuan yang paling baik dalam bidang pergigian, perubatan, dan teknologi perubatan.

IMC tergolong dalam Universiti Duisburg-Essen yang merupakan salah satu universiti dengan kedudukan tertinggi di Jerman, Eropah, dan antarabangsa. (https://www.uni-due.de/med/en/index.php/www.uni-due.de/med/en/index.php). Ijazah Sarjana Sains akan diberikan bersama oleh University of Duisburg-Essen dan IMC®. Pemegang institusi tersebut adalah MIB GmbH di Münster, Jerman.

Program Master IMC berjaya diakreditasi sesuai dengan Deklarasi Bologna oleh Majlis Akreditasi Jerman (Kementerian Pengajian Tinggi).
Ia mempunyai lebih daripada 1.200 Graduan dari 43 negara.

154824_3.png

154825_4.png

Universiti Rakan IMC®

Program Master IMC® dijalankan secara kerjasama dengan universiti rakan kongsi IMC® yang terkenal


Kursus Sarjana yang Ditawarkan

semua Kursus Sarjana ditawarkan dalam bahasa Inggeris dan Jerman (kecuali M.Sc. Advanced General Dental Practice - dalam bahasa Inggeris sahaja)

sambilan: 60 ECTS 3 semester ATAU 90 ECTS 4 semester:
- M.Sc. Implantologi dan Pembedahan Pergigian
- M.Sc. Pergigian Pemulihan dan Estetik
- M.Sc. Periodontologi
- M.Sc. Ortodontik khusus

sambilan: 90 ECTS 4 semester:
- M.Sc. Amalan Pergigian Am Lanjutan

Konsep kami

Konsep pembelajaran campuran moden menjadikan program latihan dan pendidikan pascasiswazah lanjutan separuh masa dapat diakses bahkan bagi mereka yang sudah terlibat di klinik sehari-hari atau menjalani latihan rutin. Konsep IMC® adalah pendekatan didaktik yang direka khas, menggabungkan modul E-pembelajaran, kuliah dalam talian secara langsung, dan blok latihan praktikal langsung.

Program latihan ini memberi tumpuan kepada pemindahan hasil dan hasil penyelidikan terkini serta pertukaran pengetahuan peserta mengenai kepakaran mereka yang relevan. Kerjasama antara universiti dan institusi latihan dan pendidikan antarabangsa masing-masing serta kurikulum yang dirancang khas dan program bersepadu memungkinkan pendekatan ini.

Terlepas dari semua perbezaan nasional, politik, budaya, dan agama, peserta dari pelbagai negara dapat membincangkan topik pakar dan ilmiah dalam talian.

Perkembangan ini dituntut dan dihargai oleh Majlis Sains dan Kemanusiaan Kerajaan Persekutuan Jerman [Wissenschaftsrat] untuk menyokong penyelidikan dan pendidikan tinggi dalam bidang pergigian. (Wissenschaftsrat, 2005)

154715_5.jpg


Kemudahan Pengajaran

MIB GmbH mempunyai lebih dari 1,000 m² tempat latihan dan pengajaran di lokasi mereka sekarang di mana kursus, ceramah, seminar, dan latihan praktikal telah diadakan. Melalui perjanjian kerjasama dengan universiti dan klinik dan institusi yang bekerjasama, kami dapat menjalankan latihan dan bengkel klinikal (7 hospital universiti, 5 hospital pengajaran).


Institusi kerjasama selanjutnya

Fakulti

Pengarah:
https://www.med-college.de/faculty-1/direktor

Profesor Kehormat:
https://www.med-college.de/faculty-1/honorary-professors

Profesor Pelawat:
https://www.med-college.de/faculty-1/visiting-professors

Wissenschaftlicher Beirat:
https://www.med-college.de/faculty-1/wissenschaftlicher-beirat

Prüfungsausschuss:
https://www.med-college.de/faculty-1/pruefungsausschuss

Dozenten:
https://www.med-college.de/faculty-1/dozenten

Lokasi

  • Münster

    MIB GmbH Gartenstraße 21 48147 Münster, , Münster

Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan