Keystone logo
International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

pengenalan

154822_1.jpg


Mengenai IMC

Kolej Perubatan Antarabangsa IMC® ialah institusi berasaskan universiti Jerman yang ditubuhkan untuk kursus Sarjana antarabangsa pasca siswazah dan pendidikan berterusan menggunakan konsep pembelajaran bercampur dengan matlamat pemindahan pengetahuan yang paling cemerlang dalam bidang pergigian, perubatan dan teknologi perubatan.

IMC adalah milik Universiti Duisburg-Essen yang merupakan salah satu universiti dengan kedudukan tertinggi di Jerman, Eropah, dan antarabangsa. (https://www.uni-due.de/med/en/index.php/www.uni-due.de/med/en/index.php). Ijazah Sarjana Sains akan dianugerahkan bersama oleh Universiti Duisburg-Essen dan IMC®. Pemegang institusi tersebut ialah MIB GmbH di Münster, Jerman.

Program Sarjana IMC berjaya diakreditasi mengikut Deklarasi Bologna oleh Majlis Akreditasi Jerman (Kementerian Pengajian Tinggi).
Ia mempunyai lebih daripada 1.200 Graduan dari 43 negara.

154824_3.png

154825_4.png

Universiti Rakan Kongsi IMC®

Program Sarjana IMC® dijalankan secara kerjasama dengan universiti rakan kongsi IMC® yang terkenal


Ditawarkan Kursus Sarjana

semua Kursus Sarjana ditawarkan dalam bahasa Inggeris dan Jerman (kecuali M.Sc. Amalan Pergigian Am Lanjutan - dalam bahasa Inggeris sahaja)

sambilan: 60 ECTS 3 semester ATAU 90 ECTS 4 semester:
- M.Sc. Implantologi dan Pembedahan Pergigian
- M.Sc. Pergigian Pemulihan dan Estetik
- M.Sc. Periodontologi
- M.Sc. Ortodontik khusus

sambilan: 90 ECTS 4 semester:
- M.Sc. Amalan Pergigian Am Lanjutan

Konsep Kami

Konsep pembelajaran campuran moden menjadikan program latihan dan pendidikan lanjutan lanjutan sambilan boleh diakses walaupun kepada mereka yang sudah terlibat dalam klinik harian atau rutin amalan. Konsep IMC® ialah pendekatan didaktik yang direka khas, menggabungkan modul E-pembelajaran, kuliah dalam talian secara langsung, dan blok latihan praktikal secara langsung.

Program latihan ini memberi tumpuan kepada pemindahan penemuan dan hasil penyelidikan terkini serta pertukaran pengetahuan peserta dalam kepakaran mereka yang berkaitan. Kerjasama antara universiti dan institusi latihan dan pendidikan antarabangsa masing-masing serta kurikulum yang direka khas dan program bersepadu membolehkan pendekatan ini.

Tanpa mengira semua perbezaan kebangsaan, politik, budaya dan agama, peserta dari pelbagai negara boleh membincangkan topik pakar dan saintifik dalam talian.

Perkembangan ini dituntut dan dihargai oleh Majlis Sains dan Kemanusiaan Kerajaan Persekutuan Jerman [Wissenschaftsrat] untuk menyokong penyelidikan dan pendidikan tinggi dalam perubatan pergigian. (Wissenschaftsrat, 2005)

<img class="inserted-image image-element img-responsive half-width" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_372,c_limit/element/15/154715_5.jpg" alt="154715_5.jpg" data-json="{"author":"©


Kemudahan Mengajar

MIB GmbH mempunyai lebih 1,000 m² premis latihan dan pengajaran di lokasi semasa mereka di mana kursus, kuliah, seminar dan latihan praktikal telah diadakan. Melalui perjanjian kerjasama dengan universiti dan klinik serta institut yang bekerjasama, kami dapat menjalankan latihan dan bengkel klinikal (7 hospital universiti, 5 hospital perguruan).


Institusi kerjasama selanjutnya

Lokasi

  • Münster

    MIB GmbH Gartenstraße 21 48147 Münster, , Münster

Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan