Keystone logo
International Graduate Center - Hochschule Bremen

International Graduate Center - Hochschule Bremen

International Graduate Center - Hochschule Bremen

pengenalan

Pusat Siswazah Antarabangsa (IGC) diasaskan oleh HSB Hochschule Bremen - City University of Applied Sciences sebagai Sekolah Siswazah antara disiplin untuk pengurusan dan kepimpinan. Bagi pemohon dengan ijazah universiti pertama IGC menawarkan MBA dan ijazah Sarjana dalam bidang perniagaan dan pengurusan antarabangsa dan Eropah. Semua program diajar dalam bahasa Inggeris.

IGC menjamin pendidikan pasca siswazah yang memenuhi keperluan akademik dan pekerjaan dalam ukuran yang sama. Syarahan dan seminar berorientasikan pasukan dalam kumpulan kecil dengan maksimum 25 pelajar memudahkan dialog yang membina antara ahli. IGC kini mempunyai kira-kira 200 pelajar dari lebih 40 negara. Rangkaian antarabangsa diperkukuh dengan melawat pensyarah dari kebanyakan universiti rakan kongsi antarabangsa kami yang menawarkan kursus, kuliah dan menyumbang kepada kecekapan antara budaya pelajar kami. Ramai pensyarah kami datang daripada pengurusan syarikat terkemuka di Eropah dan akan memberikan anda gambaran tentang syarikat dan bidang perniagaan yang berbeza. IGC ialah sebahagian daripada International Business School Alliance (IBSA) dengan empat universiti rakan kongsi (terletak di Amerika Syarikat, Sepanyol, Perancis dan Jerman) yang berjaya menawarkan program dwi ijazah yang unik.

Mengapa belajar di IGC?

 • IGC ialah sebahagian daripada HSB Hochschule Bremen - City University of Applied Sciences, sebuah universiti awam Jerman yang mempunyai tradisi lebih 200 tahun.
 • Dengan pelajar dari lebih 40 negara pada masa ini di kampus kami, IGC bermaksud keantarabangsaan secara langsung.
 • Bremen adalah sebagai bandar pelajar yang meriah, kaya dengan tradisi dan sejarah, khusus untuk sains dan penyelidikan berorientasikan masa depan, serta industri, perdagangan dan kepelbagaian budaya.
 • Belajar dan tinggal - selepas tamat pengajian anda boleh memohon "visa pencari kerja" yang membolehkan anda memulakan kerjaya anda di Jerman dan Eropah.
 • Pasukan Bantuan Pelajar Antarabangsa (ISA) akan gembira untuk menyokong anda dari awal lagi dalam hal-hal seperti pendaftaran, pendaftaran bandar dan mencari penginapan.
 • MBA Antarabangsa (dwi ijazah) ialah program yang diiktiraf EFMD.

Lokasi

 • Bremen

  International Graduate Center Hochschule Bremen Langemarckstr. 113, D-28199, Bremen

  Soalan