Keystone logo
IED – Istituto Europeo di Design Florence

IED – Istituto Europeo di Design Florence

IED – Istituto Europeo di Design Florence

pengenalan

Florence mempunyai salah satu warisan seni dan budaya yang paling penting di dunia, tetapi ia juga merupakan sebuah bandar yang mempunyai sejarah panjang dalam reka bentuk Itali.

Ia terletak di tengah-tengah wilayah yang menempatkan kecemerlangan pembuatan utama yang telah memberikan Florence reputasi antarabangsa yang dicemburui dalam bidang yang terdiri daripada fesyen dan ketukangan artistik kepada reka bentuk dan inovasi teknologi.

Di tempat yang tiada tandingan bagi mereka yang ingin mengejar seni dan inovasi kontemporari, IED memfokuskan pada kaedah untuk meningkatkan faedah jalinan kepakaran tempatan dengan semua budaya berbeza yang dihadapi.

Hubungan murni antara ketukangan artistik berkualiti tinggi dan industri adalah ciri tradisional kualiti pengeluaran di Florence dan sekitarnya.

IED Florence mewakili hubungan istimewa ini yang, apabila digunakan untuk latihan, diterjemahkan ke dalam menggabungkan semua kemahiran ini– kedua-dua lama dan kontemporari– yang berasaskan kepada profesion baharu.

Ciri-ciri Kampus

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Lokasi

  • Florence

   Via M. Bufalini 6/r , 50122 , Florence

  Soalan