Keystone logo
© Carrianna Field
Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza

Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza

Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza

pengenalan

The Zaragoza Institute

The IAMZ adalah salah satu daripada empat Mediterranean Agronomic Institut CIHEAM yang (International Centre for Advanced Mediterranean Kajian Agronomi), sebuah pertubuhan antara kerajaan antarabangsa -founded pada tahun 1962 di atas inisiatif bersama OECD dan Majlis Europe- menyasarkan untuk membangunkan kerjasama antara Mediterranean negara melalui latihan lepasan ijazah dan promosi kerjasama penyelidikan dalam bidang pertanian, makanan dan pembangunan luar bandar yang mampan.

Siapa kita

Kami adalah pasukan global 25 profesional dengan lebih daripada 40 tahun pengalaman yang kukuh dalam latihan pasca siswazah, penyelidikan saintifik dan kerjasama antarabangsa.

kawasan kepakaran kami adalah Pengeluaran Loji, Pengeluaran Ternakan, Alam Sekitar, Perikanan dan Akuakultur, dan Sains Makanan, Teknologi & Marketing.

Apa yang kita lakukan

Latihan adalah aktiviti teras di IAMZ dan pendekatan kami adalah antarabangsa pelbagai disiplin. Setiap tahun kami mengalu-alukan lebih 400 peserta dan 250 pensyarah jemputan dari seluruh 80 buah negara. Kami menawarkan kursus-kursus lanjutan untuk profesional dan program MSc. Kita menggalakkan dan menyelaras projek-projek kerjasama penyelidikan dan juga pelbagai aktiviti kerjasama lain. Banyak aktiviti-aktiviti ini dijalankan dengan kerjasama institusi kebangsaan dan antarabangsa dan mengambil tempat kedua di IAMZ dan di pusat-pusat lain dalam pasangan negara Mediterranean.

Kini kami mempunyai portfolio 8 program MSc (kami memegang 4 setiap tahun). Kami menganjurkan kira-kira 12 kursus jangka pendek setiap tahun pada isu-isu saintifik dan teknikal canggih yang disasarkan kepada profesional.

Kami juga adalah rakan kongsi yang sangat baik dalam latihan, bekerjasama dengan universiti-universiti, syarikat dan organisasi antarabangsa yang lain (OECD, FAO, PBB, WTO, EFSA, EC, ICARDA, EEAP, dll) melalui projek-projek penyelidikan dan rangkaian untuk mereka bentuk dan kursus jahitan dan aktiviti latihan mengikut keperluan dan objektif rakan kongsi kami, tetapi terutamanya untuk membantu mereka menyebarkan hasil projek-projek dan aktiviti rangkaian.

Lokasi

 • Zaragoza

  IAMZ-CIHEAM Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza. Av. Montañana 1005, 50059, Zaragoza

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan