Keystone logo
HSE University Sarjana Sains Data
HSE University

Sarjana Sains Data

Moscow, Rusia

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

RUB 390,000 / per year *

Di kampus

* 195 000 - 390 000 RUB / tahun

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Untuk menganalisis peningkatan jumlah data yang dihasilkan di semua bidang masyarakat hari ini, industri IT moden mengangkat isu Big Data. Begitu juga, komuniti akademik sedang membangun bidang Sains Data yang baru muncul. Program ini merangkumi latihan dalam bidang model komputasi, pemodelan dan peramalan matematik, seni bina komputer, teknik pengaturcaraan lanjutan, serta penyimpanan dan pengambilan data. Dengan kekuatan reka bentuk pelbagai disiplinnya, program ini dapat berfungsi sebagai tulang belakang yang menarik bagi lulusan banyak fakulti, dan juga anggota staf di pusat penyelidikan. Lulusan program akan dapat menyelesaikan masalah mengenai pencarian data, pengumpulan, penyimpanan, persiapan, dan analisis, serta penafsiran hasil dalam bidang pengkhususan.

Gambaran Keseluruhan Program

Program sarjana Sains Data merangkumi trek pendidikan sepenuh masa untuk pelajar berbahasa Inggeris yang terdiri daripada satu set disiplin asas dan pelbagai kursus elektif dan pilihan dalam Bahasa Inggeris.

Tujuan program ini adalah untuk melatih pakar yang berkelayakan tinggi dalam matematik terapan, sains maklumat, dan analisis data.

Program ini melibatkan kajian mendalam mengenai kaedah matematik model kecerdasan buatan dan kaedah moden analisis data, pemodelan matematik dan maklumat sistem yang kompleks serta kesedaran komputer mengenai kaedah ini. Pengetahuan dan kemahiran lulusan kursus ini sangat diminati oleh kementerian dan institusi Persekutuan Rusia, pentadbiran wilayah, dan syarikat besar.

Konsep dan kurikulum pengkhususan dalam Analisis Data Internet telah dikembangkan bersama dengan Yandex. Trek ini melibatkan pengajaran disiplin khas oleh anggota kakitangan Syarikat, penyertaan pelajar, pascasiswazah, dan pensyarah dalam projek yang melaksanakan tugas yang disarankan oleh Yandex dan berkaitan dengan operasi perniagaannya, latihan vokasional untuk pelajar di Yandex, dan penyelidikan bersama yang dilakukan bersama dengan kakitangan Yandex.

Kemasukan

Kurikulum

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • MSc in Big Data and Business Analytics
  • Paris, Perancis
  • Berlin, Jerman
 • Master of Science in Internet of Things (IoT)
  • Biot, Perancis
 • Sarjana dalam Penyelesaian Data Besar
  • Barcelona, Sepanyol