Keystone logo
Hohai University

Hohai University

Hohai University

pengenalan

Di antara universiti utama nasional, Hohai University adalah salah satu yang pertama mengadakan kursus dalam bidang ekonomi dan pengurusan, kerana Sekolah Perniagaan Hohai University ditubuhkan pada tahun 1983. Dalam tiga dekad yang lalu, sekolah kami telah menggunakan pernyataan misi "mengejar global pengetahuan dan menjadi elit perniagaan ”. Sekolah, bersama fakulti dan siswa, telah mendedikasikan pertumbuhan dan inovasi dengan menerapkan model pengembangan yang menggabungkan pendidikan, penyelidikan, perundingan, dan latihan. Dalam hal ini, inovasi yang baik bersama pelajar dan guru yang bekerjasama telah mewujudkan sekolah yang mengkhususkan diri dalam bidang kewangan, industri dan perniagaan, sains pengurusan, dan pengurusan projek. Sekolah ini mempunyai pelbagai pilihan peringkat ijazah kedoktoran, sarjana (termasuk MBA dan Sarjana Kejuruteraan), dan peringkat sarjana.

Untuk menyesuaikan diri dengan masyarakat Cina dan tren ekonominya, sekolah ini telah menerapkan norma antarabangsa yang standard dalam membentuk disiplin dan organisasi. Ia terus mengikuti latihan bakat dan penyelidikan ilmiah dan telah memperkuat penerapan kursus dan kemahiran pelajar sebenar. Oleh itu, sekolah ini berada di antara sekolah teratas di negara ini dari segi pengurusan sekolah dan kekuatan yang komprehensif.

"Berorientasikan komuniti dan memperluas hubungan" adalah prinsip penting sekolah. Oleh kerana itu, sekolah ini telah menjalin kerjasama dan pertukaran hubungan dengan Bank Dunia dan banyak organisasi akademik dan perusahaan di Amerika Syarikat, Jepun, Australia, Eropah, Hong Kong, dan Taiwan. Lebih jauh lagi, sekolah ini telah mengadakan kolaborasi jangka panjang dengan ratusan perusahaan di daratan.

Sejarah semakin maju, masyarakat berkembang. Melihat ke belakang, hati kita penuh dengan rasa bangga. Ke depan, kami masih mempunyai tugas yang mendalam untuk dilaksanakan dan masih banyak yang perlu ditempuh. Masyarakat manusia telah melangkah ke abad ke-21, di mana peluang dan cabaran wujud bersama. Dengan kesungguhan kami untuk mencapai kemajuan bersama dengan penjagaan dan sokongan masyarakat, kami sangat yakin bahawa Business School of Hohai University pasti akan membuat langkah tegas ke arah masa depan yang lebih baik.

Lokasi

 • Nanjing

  Xi Kang Lu,1, , Nanjing

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan