Keystone logo
© Hanken School of Economics
Hanken School of Economics

Hanken School of Economics

Hanken School of Economics

pengenalan

Hanken School of Economics (HSE), salah satu sekolah perniagaan tertua di negara Nordic, telah ditubuhkan lebih seratus tahun yang lalu. Hari ini, Hanken ialah satu-satunya sekolah perniagaan yang berdiri sendiri di Finland. Strategi kami termasuk memprofilkan Sekolah sebagai sekolah perniagaan yang benar-benar antarabangsa dan berorientasikan penyelidikan yang mempunyai hubungan rapat dengan dunia korporat. Kami menawarkan program akademik pada semua peringkat (BSc, MSc, dan Ph.D.) di dua lokasi, di Helsinki dan Vaasa. Hanken School of Economics memegang tiga akreditasi antarabangsa paling berprestij untuk sekolah perniagaan: EQUIS, AACSB, dan AMBA. Hanya satu peratus daripada semua sekolah perniagaan di seluruh dunia telah mencapai ini.

Sebagai sebuah sekolah perniagaan, Hanken mempunyai asas yang kukuh dengan pengiktirafan antarabangsa yang dicerminkan dalam akreditasi antarabangsa kami, asas kewangan yang kukuh, dan rangkaian nasional dan antarabangsa yang berharga yang menyokong program penyelidikan dan pendidikan berdaya saing antarabangsa kami. Kami menghargai rakan kongsi akademik dan korporat kami dan kami memastikan penyelidik dan pelajar di Hanken mendapat pendidikan kelas pertama sambil membina rangkaian profesional dan peribadi yang bermakna.

Hanken – sekolah perniagaan antarabangsa yang mempunyai hubungan kukuh dengan perniagaan dan masyarakat

Selamat datang! Di sini anda akan menemui maklumat tentang Hanken .

Hanken School of Economics , salah satu sekolah perniagaan tertua di negara Nordik, telah ditubuhkan lebih seratus tahun yang lalu. Hari ini, Hanken ialah satu-satunya sekolah perniagaan yang berdiri sendiri di Finland. Strategi kami termasuk memprofilkan Sekolah sebagai sekolah perniagaan yang benar-benar antarabangsa dan berorientasikan penyelidikan yang mempunyai hubungan rapat dengan dunia korporat. Kami menawarkan program akademik pada semua peringkat (BSc, MSc, dan Ph.D.) di dua lokasi, di Helsinki dan Vaasa.

Penyelidikan di Hanken dijalankan dalam semua jabatan, dengan tumpuan khusus pada empat bidang kekuatan terpilih. Ramai penyelidik kami berada di barisan hadapan mutlak dalam bidang mereka. Kerjasama kami dengan dunia korporat dicerminkan dalam projek penyelidikan bersama, dalam interaksi aktif melalui program rakan kongsi kami serta sokongan murah hati yang kami terima dalam pengumpulan dana kami.

Hanken ialah universiti pertama di Finland yang memperkenalkan semester wajib di luar negara sebagai bahagian bersepadu dalam kurikulum. Oleh itu, para pelajar ditawarkan peluang unik untuk mencipta rangkaian antarabangsa mereka seumur hidup melalui pertukaran atau tempoh latihan di luar negara. Rangkaian sepanjang hayat ini dicipta di peringkat antarabangsa dan di Hanken . Mereka meresap dalam pengajian dan memainkan peranan penting dalam penempatan cemerlang alumni kami di pasaran kerja antarabangsa. Melalui rangkaian dan aktiviti alumni kami, kami juga memastikan rangkaian yang dibina semasa di Hanken dan hubungan dengan Sekolah dikekalkan dan diperluaskan selepas tamat pengajian.

Sebagai sebuah sekolah perniagaan, Hanken mempunyai asas yang kukuh dengan pengiktirafan antarabangsa yang dicerminkan dalam akreditasi antarabangsa kami, asas kewangan yang kukuh, dan rangkaian nasional dan antarabangsa yang berharga yang menyokong program penyelidikan dan pendidikan berdaya saing antarabangsa kami. Kami menghargai rakan kongsi akademik dan korporat kami dan kami memastikan penyelidik dan pelajar di Hanken mendapat pendidikan kelas pertama sambil membina rangkaian profesional dan peribadi yang bermakna.

Strategi: Hanken 2030 – Untuk Finland Antarabangsa dan Dunia Mampan

Strategi baharu Hanken School of Economics , Hanken 2030 – Untuk Finland antarabangsa dan dunia yang mampan, telah diluluskan oleh Lembaga Pengarah Hanken pada 13 Disember 2023.

rangka kerja strategik Hanken

Strategi ini merangkumi misi dan visi Hanken serta nilai-nilai komuniti Hanken .

Strategi Hanken 2030 menetapkan objektif strategik Hanken . Misi mentakrifkan misi teras Hanken , dan visi mentakrifkan matlamat jangka panjang Hanken .

Ia juga terdiri daripada lima sub-strategi bersepadu, setiap satu dengan matlamat mereka sendiri.

 • Pendidikan
 • Penyelidikan
 • Penglibatan masyarakat
 • Kelestarian dan Tanggungjawab
 • Pemboleh

Di samping itu, Strategi mengenal pasti lima inisiatif yang akan dijalankan mulai 2024 ke hadapan, yang menyokong pelaksanaan keseluruhan Strategi.

Pelan operasi strategik akan disediakan pada suku pertama 2024 dan termasuk tokoh penting yang sentiasa dipantau oleh Lembaga Pengarah Hanken dan digunakan sebagai alat pemantauan untuk pembangunan.

Ciri-ciri Kampus

Perkhidmatan IT di Hanken

Anda mendapat maklumat tentang WLAN Hanken , Hak/ID Pengguna, pencetakan dan penyalinan, dan maklumat tentang sistem dan perisian yang digunakan di Hanken pada halaman IT.

Hanken menyediakan beberapa perkhidmatan IT untuk anda sebagai pelajar atau sebagai fakulti atau kakitangan Hanken . Banyak perkhidmatan hanya tersedia untuk anda selepas log masuk dengan id pengguna dan kata laluan Hanken . Sebagai pelajar yang berdaftar untuk semester tersebut, atau sebagai pekerja, anda mempunyai hak untuk mendapatkan ID pengguna. Ia dibuka dalam tetingkap baharu

Sebelum pengajian anda bermula, anda akan mendapat e-mel dengan maklumat tentang cara anda boleh mengaktifkan ID pengguna anda. Sebaik sahaja anda mempunyai maklumat yang diperlukan, anda boleh meneruskan untuk mengaktifkan akaun anda. ID pengguna anda hanya tersedia jika anda mempunyai kajian aktif dalam daftar kajian.

Makmal Perniagaan Hanken

"Misi kami adalah untuk membantu syarikat permulaan, peningkatan skala, organisasi bukan untung dan individu untuk mencapai pertumbuhan yang ketara"

Hanken Business Lab ialah bentuk inkubator baharu yang bertujuan untuk membantu syarikat pemula, peningkatan skala, organisasi bukan untung dan individu mencapai pertumbuhan yang ketara di Hanken . Makmal Perniagaan Hanken boleh didapati dalam apa yang dipanggil Torget (Helsinki) atau Stugan (Vaasa). Ini adalah ruang kerja bersama, tempat pelajar, alumni, fakulti dan kakitangan Hanken , serta rakan kerjasama lain boleh bertemu, pada bila-bila masa sepanjang hari.

Kuantum

Kuantum ialah tempat pertemuan serba boleh yang menawarkan akses kepada pangkalan data syarikat dan data kewangan yang membolehkan pengendalian data besar. Teknologi moden membolehkan penstriman semua pengajaran dan acara serta mengikuti berita kewangan masa nyata.

Penginapan

Pertukaran pelajar sama ada tinggal di flat yang disediakan oleh Yayasan Perumahan Pelajar di Wilayah Helsinki/Vaasa (HOAS/VOAS) atau mencari tempat di pasaran persendirian.

Kuota bilik HOAS Hanken di Helsinki tidak memenuhi permintaan pada semester musim luruh. Pada semester musim luruh, kira-kira 60% daripada pelajar pertukaran yang datang ke Helsinki mendapat penginapan melalui HOAS. Hanken memberi keutamaan kepada pelajar dari luar Eropah kepada pangsapuri HOAS jadi jika anda seorang pelajar yang datang dari Eropah untuk semester musim luruh, bersedialah untuk mencari penginapan di pasaran persendirian. Walau bagaimanapun, kami menggesa semua pelajar untuk memohon HOAS, tanpa permohonan anda tidak boleh mendapatkan tawaran daripada mereka.

 • HOAS di Helsinki
 • Pasaran Persendirian Helsinki
 • VOAS di Vaasa
 • Pasar swasta Vaasa

Pangsapuri pelajar Hanken di Helsinki

 • Jika anda berdaftar sebagai pelajar ijazah di Hanken di Helsinki, anda boleh memohon penginapan pelajar.
 • Penginapan pelajar bermaksud pangsapuri yang dibina dengan pinjaman awam oleh organisasi bukan untung. Sewa adalah lebih kurang 20% lebih rendah daripada sewa pangsapuri persendirian.
 • Semua kontrak sewa penginapan pelajar adalah sah untuk satu tahun akademik pada satu masa. Keperluan untuk mendapatkan kontrak baharu untuk tahun akademik berikutnya hendaklah didaftarkan sebagai hadir di Hanken di Helsinki dan bahawa anda telah menjaga komitmen anda melalui perjanjian sewa.
 • Anda boleh membatalkan kontrak sewa hanya dalam kes khas. Pelajar yang pergi ke luar negara untuk menyelesaikan pengajian pertukaran melalui pertukaran Hanken boleh menyewa semula apartmen untuk tempoh pertukaran.
 • Pelajar yang memohon apartmen diletakkan dalam barisan apartmen berdasarkan jarak semasa dari perbandaran kediaman mereka ke lokasi kajian. Anda akan menerima lebih banyak maklumat mengenai sistem giliran sebaik sahaja anda memohon.

Isabella Hanken di Helsinki

Hanken 's Isabella (dibina pada 2021) di Jätkäsaari mempunyai 78 studio dan dua pangsapuri satu bilik. Pelajar yang memohon apartmen diletakkan dalam barisan apartmen berdasarkan jarak semasa dari perbandaran kediaman mereka ke lokasi kajian. Anda akan menerima lebih banyak maklumat mengenai sistem giliran sebaik sahaja anda memohon.

Majsporten dan Helsinki

Hanken mempunyai 40 % pangsapuri di Majsporten di Arabianranta, Majstranden. Bangunan Majsporten (dengan kemudahan sukan di atas bumbung) telah dibina pada 2019. Projek perumahan pelajar Majsporten adalah kerjasama dengan Universiti Sains Gunaan Arcada. Aplikasi dikendalikan oleh Arcada Nova.

  Kemasukan

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Skim Biasiswa Hanken

  • Biasiswa hanya diberikan kepada pelajar yang bertanggungjawab untuk yuran pengajian.
  • Memohon biasiswa tidak akan menjejaskan permohonan anda ke program ijazah.
  • Biasiswa di Hanken adalah berasaskan merit. Semua biasiswa diberikan berdasarkan kecemerlangan akademik pemohon dalam kajian terdahulu dan keputusan skor ujian yang berkenaan.
  • Bilangan biasiswa adalah terhad.
  • Semua biasiswa memerlukan pelajar yang menerima untuk mengikuti pengajian mereka dengan baik.

  Biasiswa - Fasa kemasukan

  Penepian Premium Hanken

  • Pengecualian yuran pengajian sebanyak 50% daripada yuran pengajian untuk tempoh ijazah pertama di Hanken .
  • Tempoh sah: 2 tahun
  • Pemilihan penerima: Biasiswa ini diberikan kepada pelajar cemerlang berdasarkan kejayaan akademik dan/atau mata dalam kaedah kemasukan semasa peringkat kemasukan.
  • Keperluan semasa pengajian adalah untuk melengkapkan sekurang-kurangnya 60 ECTS pada akhir setiap tahun akademik, iaitu pada 31 Julai, untuk biasiswa meneruskan tahun akademik berikutnya.
  • Jika pelajar gagal melengkapkan 60 ECTS / tahun akademik dia akan kehilangan biasiswa pengecualian premium Hanken .

  Pengecualian Hanken

  • Pengecualian yuran pengajian sebanyak 25% daripada yuran pengajian untuk tahun akademik pertama pendaftaran.
  • Sah: Tahun akademik pertama pendaftaran sahaja.
   Pemilihan penerima: Biasiswa dianugerahkan kepada pelajar yang sangat baik berdasarkan kejayaan akademik dan/atau mata dalam kaedah kemasukan di peringkat kemasukan.

  Biasiswa Hanken Premium GBSN (hanya tersedia untuk pelajar Sarjana)

  • Pengecualian yuran pengajian sebanyak 100 % untuk tempoh ijazah pertama di Hanken dan 8000 EUR/tahun untuk perbelanjaan sara hidup.
   • Penerima komited untuk menyumbang kepada jumlah aktiviti pengambilan pelajar yang terhad semasa pengajian mereka di Hanken .
   • Tempoh sah: 2 tahun.
   • Pemilihan penerima: Biasiswa hanya diberikan kepada pelajar yang sedang belajar di atau alumni sekolah ahli GBSN dari negara membangun tertentu.
   • Keperluan semasa pengajian adalah untuk melengkapkan sekurang-kurangnya 60 ECTS dan mencapai GPA 3.0 pada akhir setiap tahun akademik, iaitu 31 Julai, untuk biasiswa meneruskan tahun akademik berikutnya.
   • Catatan! Biasiswa ini hanya diberikan kepada pemohon yang layak dalam pusingan kemasukan utama.
   • Baca lebih lanjut mengenai biasiswa GBSN di tapak rasmi GBSN dan semak dari institusi mana, pemohon biasiswa mesti memegang ijazah dari/menjadi pelajar di sini.

  Biasiswa Finland (hanya tersedia untuk pelajar Sarjana)

  • Pengecualian yuran pengajian sebanyak 100% untuk tahun akademik pertama pendaftaran dan geran lokasi semula 5000 EUR.
   • Geran penempatan semula dipindahkan kepada penerima biasiswa jika mereka telah menamatkan 10 ECTS semasa Tempoh Pengajaran 1 (biasiswa dipindahkan pada akhir November).
   • Biasiswa Finland dibiayai oleh Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan di Finland.

  Catatan! Permohonan untuk biasiswa adalah bahagian bersepadu dalam borang permohonan kemasukan ke pengajian ijazah Sarjana di Hanken , tiada permohonan berasingan diperlukan. Permohonan biasiswa tidak akan menjejaskan kemungkinan pemohon untuk diterima masuk.

  Pemohon yang diterima masuk yang menerima biasiswa dimaklumkan tentang biasiswa yang diberikan dalam surat kemasukan mereka dan menerima maklumat tambahan mengenai peraturan Biasiswa dalam surat biasiswa.

  Pembiayaan PhD

  Hanken menawarkan pembiayaan untuk pelajar kedoktoran yang belajar sepenuh masa. Hanken juga menawarkan bantuan dalam memohon pembiayaan.

  Akreditasi

  Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Helsinki

   Arkadiankatu 22 , 00100, Helsinki

   • Vaasa

    Kirjastonkatu, 16, 65100, Vaasa

    Soalan