Keystone logo
Georgia State University

Georgia State University

Georgia State University

pengenalan

Institusi Penyelidikan Awam yang Berdaya Usaha di Tengah Atlanta

Georgia State University , yang diasaskan pada tahun 1913, mempunyai misi kecemerlangan dalam pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan. Terletak di tengah-tengah pusat bandar Atlanta, universiti penyelidikan utama ini, menggabungkan ketegasan akademik dengan pengalaman universiti yang kaya, mengubah kehidupan pelajar dan membentuk pemimpin masa depan. Georgia State University mendaftarkan lebih daripada 53,000 pelajar sarjana dan siswazah di 11 kolej dan sekolah dan secara konsisten mendapat kedudukan tinggi untuk inovasi dan pengajarannya.

Mendaftarkan salah satu badan pelajar yang paling pelbagai di negara ini, Georgia State ialah universiti kedua terbesar di negeri ini, dengan pelajar datang dari setiap daerah di Georgia, setiap negeri di negara ini dan dari lebih 145 negara.

Sekolah Perniagaan Yang Nampak Seperti Seluruh Dunia

Kolej Perniagaan J. Mack Robinson di Georgia State University

Sekolah perniagaan terbesar di Selatan dan sebahagian daripada institusi penyelidikan utama, Kolej Perniagaan J. Mack Robinson Georgia State University mempunyai 200 fakulti, 8,000 pelajar dan 80,000 alumni.

Dengan pelajar siswazah dari hampir 70 negara, kolej ini bertaraf dunia dan di seluruh dunia. MBAnya secara konsisten disenaraikan antara yang terbaik oleh Bloomberg Businessweek dan US News & World Report (20 teratas dalam kalangan universiti awam), dan MBA Eksekutifnya berada dalam senarai Financial Times bagi program utama dunia.

Terletak di Atlanta, Kolej Perniagaan Robinson dan Georgia State telah melahirkan lebih ramai eksekutif tertinggi Georgia dengan ijazah perniagaan siswazah berbanding sekolah lain di Tenggara. Kolej Perniagaan Robinson berbangga dengan komunitinya yang pelbagai dengan lebih 1500 pelajar merentasi portfolio 18 program perniagaan siswazah termasuk MBA (dengan penumpuan STEM dalam Analisis Perniagaan), dwi ijazah MBA, 13 Sarjana Khusus (termasuk 6 program diperakui STEM) , MBA Eksekutif, Kedoktoran Eksekutif dalam Pentadbiran Perniagaan dan sijil siswazah yang fleksibel.

Sama ada anda seorang pelancar kerjaya, penambah kerjaya atau penukar kerjaya, MBA kami yang fleksibel, bergerak mengikut rentak anda sendiri, memberikan pengalaman pembelajaran yang terkini dan praktikal dengan pengalaman perendaman tamat buku dan kritikal sepanjang hayat. bengkel kemahiran kerjaya yang dimasukkan ke dalam pengalaman MBA untuk memastikan langkah seterusnya yang berjaya dalam kerjaya anda.

220482_1366_front.jpg

Perangkaan

  Kemasukan

  Siapkan Permohonan Anda

  Komponen aplikasi termasuk:

  • Hantarkan permohonan dalam talian anda
  • Transkrip universiti
  • Esei
  • Teruskan
  • Temuduga Video Dirakam (temuduga langsung untuk MBA diperlukan)
  • Peperiksaan IELTS atau TOEFL (pemohon antarabangsa sahaja)
  • Bahan tambahan (surat cadangan, esei pilihan dan markah ujian GRE/GMAT - tidak diperlukan)

  Untuk butiran mengenai kriteria khusus untuk program minat anda, sila lawati:

  Mohon ke Program Sarjana Khusus - Georgia State Robinson College (gsu.edu)

  Proses Permohonan MBA - Kolej Robinson Negeri Georgia (gsu.edu)

  Pemohon ke Georgia State diklasifikasikan sebagai "antarabangsa" jika mereka memenuhi mana-mana kriteria berikut:

  • Pelajar yang berada di AS dengan visa bukan pendatang (B-1, H-1, J-1, dsb.)
  • Pelajar yang tinggal di luar AS akan memerlukan visa F-1 untuk belajar di AS
  • Pelajar yang dalam proses memohon taraf Penduduk Tetap tetapi masih belum menerima Kad Penduduk Tetap
  • Pelajar yang telah mendapat pendidikan di luar AS

  Di samping memenuhi semua syarat kemasukan untuk program perniagaan siswazah yang diminati, sebagai pelajar antarabangsa, anda juga mesti menyerahkan bahan berikut pada tarikh akhir yang sesuai:

  Kemahiran Bahasa Inggeris

  Di samping memenuhi semua syarat lain yang berkenaan untuk kemasukan, penutur bukan penutur asli bahasa Inggeris mesti menunjukkan kecekapan berbahasa Inggeris yang mencukupi. Bukti penguasaan bahasa Inggeris boleh ditunjukkan melalui salah satu daripada yang berikut:

  • Bukti penyiapan ijazah sarjana muda atau siswazah di dalam (dari institusi bertauliah) atau di luar AS, dengan bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi negara – lihat senarai negara yang diluluskan oleh Georgia State University yang memenuhi keperluan ini.
  • Skor TOEFL (kertas atau berasaskan Internet)
  • Markah IELTS
  • Melengkapkan program ESL yang diluluskan oleh Sistem Universiti Georgia

  Mana-mana pemohon yang negara kelahirannya berbahasa Inggeris (seperti yang disenaraikan dalam Senarai Pengecualian Kemahiran Bahasa Inggeris GSU ) tidak tertakluk kepada keperluan Kemahiran Bahasa Inggeris.

  Keperluan Visa

  Selepas anda menerima I-20 atau DS-2019 anda dari Georgia State, tiba masanya untuk memohon visa anda. Visa F-1 atau J-1 anda akan membolehkan anda memasuki Amerika Syarikat untuk memulakan pengajian anda. Anda akan menggunakan I-20 atau DS-2019 anda dari Georgia State untuk memohon atau memperbaharui pandangan anda, mengikut langkah berikut:

  1. Bayar Yuran SEVIS I-901 anda. Anda memerlukan ID SEVIS anda untuk membuat pembayaran ini, yang terdapat pada I-20 atau DS-2019 anda.
  2. Lengkapkan Permohonan Visa Bukan Imigran Dalam Talian, Borang DS-160, dan cetak halaman pengesahan borang permohonan untuk dibawa ke temu duga anda.
  3. Buat temu janji visa di Konsulat atau Kedutaan AS terdekat menggunakan I-20 atau DS-2019 dan resit pembayaran yuran I-901 anda.
  4. Visa anda tidak akan dikeluarkan sehingga 120 hari sebelum tarikh mula pada I-20 atau DS-2019 anda. Anda boleh menghadiri temu janji visa sebelum tarikh pengeluaran visa, tetapi perlu diingat bahawa anda perlu menunggu visa anda dikeluarkan.
  5. Dapatkan visa anda dan buat rancangan perjalanan anda sebelum kelas bermula di Georgia State. Jangan beli tiket kapal terbang anda sebelum anda menerima visa anda.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Kami faham bahawa sekolah siswazah memerlukan pelaburan yang besar. Kami menawarkan peluang pembantu siswazah (GA) untuk menyokong pelajar cemerlang dalam mencapai matlamat akademik mereka.

  Pemohon yang mengemukakan permohonan yang lengkap akan dipertimbangkan secara automatik untuk anugerah Pembantu Siswazah (GA).

  • Anugerah GA berbeza mengikut program, tetapi kriteria termasuk pencapaian akademik dan kerjaya yang unggul, pengalaman peribadi yang berbeza dan bermakna, kemahiran interpersonal yang kuat dan potensi kepimpinan.
  • Kedudukan GA sangat selektif.
  • Jika anda dipilih untuk anugerah GA, anda akan dimaklumkan semasa kemasukan.

  Apakah yang diperlukan oleh Pembantu Siswazah?

  Pembantu siswazah terbahagi kepada dua kategori utama:

  • Akademik - Pembantu siswazah akademik bekerja rapat dengan fakulti dalam projek penyelidikan dan inisiatif.
  • Pentadbiran - Pembantu siswazah pentadbiran memberikan sokongan kepada kolej jabatan perniagaan.

  Komitmen kerja pembantu siswazah berkisar antara 12-16 jam seminggu bergantung pada anugerah GA.

  Tidak menerima GA semasa kemasukan? Anda masih boleh memohon satu!

  Anda mungkin masih layak dan boleh memohon peluang di Robinson dan di kampus Georgia State. Sebaik sahaja anda menyerahkan deposit pendaftaran anda, anda boleh mengakses tapak Jabat Tangan kami untuk melihat peluang Pembantu Siswazah yang lain di Georgia State.

  Peluang Biasiswa

  Di luar Pembantu Siswazah, terdapat peluang biasiswa terhad berdasarkan kriteria tertentu.

  Peluang biasiswa untuk pelajar siswazah Georgia State boleh dilihat dan digunakan di sini: All Opportunities - Georgia State University Scholarships (academicworks.com)

  Kedudukan

  Kedudukan Kolej Perniagaan J. Mack Robinson Georgia State University

  Masa untuk kita mengeluarkan meriam konfeti dan mula berlatih tarian kemenangan kita kerana Georgia State University kembali melakukannya! Baca di bawah untuk mengetahui apa yang kami raikan dan sertai keseronokan.

  Untuk tahun keempat berturut-turut, Georgia State University meraih gelaran "Tidak. 1 Universiti Awam untuk Pengajaran Prasiswazah," dan jika itu tidak cukup mengagumkan, kami juga "Tidak. 2 untuk Inovasi” untuk tahun ketiga berturut-turut. Ia mudah, konsisten adalah kunci!

  Sekarang, kami tahu apa yang anda fikirkan. “Satu lagi ranking universiti, masalah besar.” Tetapi inilah penyepaknya, kawan-kawan: Negeri Georgia bukan sekadar menunggang gelombang kecemerlangan jangka pendek. Tidak, kami telah berada di empat teratas untuk Inovasi selama tujuh tahun penuh! Dan selama lima tahun itu, kami telah menjadi inovator kedua terbaik di bandar.

  Bukan itu sahaja! Kolej Perniagaan J. Mack Robinson di Georgia juga membuat ombak. Program perniagaan siswazah kami sangat diiktiraf dan berpangkat baik termasuk:

  • Kedudukan utama di kalangan universiti awam AS:

  ‒ Program MBA Sambilan 20 Teratas Berita & WR AS (Apr. 2023)

  ‒ #7 Sistem Maklumat MS Berita AS & WR (Apr. 2023)

  ‒ #7 MS Marketing TFE Times (Feb. 2023)

  ‒ #6 MS Hartanah Berita AS & WR (Apr. 2023)

  ‒ #6 Majalah CEO MBA Eksekutif (Apr. 2023)

  ‒ #5 MS Analitis TFE Times (Feb. 2023)

  ‒ #5 MS Kejuruteraan Kewangan (QRAM) TFE Times (Feb. 2023)

  ‒ #2 MS Finance TFE Times (Feb. 2023)

  Kesimpulannya, Georgia State University bukan hanya satu keajaiban; kami adalah kuasa besar dalam hal inovasi, pengajaran dan pendidikan perniagaan. Kami telah melakukan ini kepada sains dan kami secara konsisten memasak kehebatan setiap tahun.

  Lokasi

  • Buckhead

   Tower 200, 3348 Peachtree Rd NE, Atlanta, 30625, Buckhead

   Soalan