Keystone logo
Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

pengenalan

Free International University of Moldova"}" />

Why ULIM
/ ©Free International University of Moldova

© Free International University of Moldova

Free International University of Moldova (ULIM) ditubuhkan pada tahun 1992 oleh Keputusan Kerajaan dan diakreditasi oleh Majlis Kebangsaan untuk Penilaian Akademik dan Akreditasi Republik Moldova. Berdasarkan prinsip "nirlaba", ULIM beroperasi mengikut Perlembagaan dan undang-undang yang mengatur sistem pendidikan tinggi di Republik Moldova.

Masyarakatnya terdiri daripada kira-kira 6000 pelajar dan lebih daripada 300 staf akademik. Ia adalah universiti yang komprehensif termasuk 7 fakulti dengan jurusan masing-masing.

Fakulti (Undang-Undang; Sains Ekonomi; Sains Sosial dan Pendidikan; Surat; Bioperubatan dan Ekologi; Hubungan Antarabangsa, Sains Ekonomi, dan Kewartawanan; Informatika, Kejuruteraan, dan Reka Bentuk) yang berfungsi dalam rangka ULIM menawarkan program pengajian yang diiktiraf secara nasional di Sarjana Muda, Sarjana , dan peringkat Kedoktoran.

Free International University of Moldova menawarkan pelajar peluang untuk menggabungkan pengetahuan teori dan praktikal, dalam persekitaran pelbagai dan antara disiplin, mempersiapkan mereka untuk memasuki pasaran buruh global. Dengan lebih daripada 30% badan pelajar antarabangsa, universiti secara intensif terlibat dalam proses pengantarabangsaan dengan fakulti kami yang menawarkan 76 program pengajian dalam empat bahasa (Romania, Rusia, Inggeris, dan Perancis) di peringkat Sarjana, Master, dan Doktor.

ULIM tentunya meningkatkan standard pendidikan, penyelidikannya, dan modul inovasi; ia menjadi tuan rumah pelbagai pusat budaya dan bahasa asing (Confucius Institute, Korean Se Jong, Pusat Perancis CRU, Pusat British, Cervantes Spanish Center), dengan itu, menetapkan keutamaan untuk memperluas cakrawala antarabangsa kita dan memberikan kecemerlangan dalam bidang utama. Dengan fokus tinggi pada pengantarabangsaan kurikulum, Free International University of Moldova semakin berorientasi pada peluang penyerapan graduan dalam pasaran buruh global.

Free International University of Moldova telah menjadi pelakon penting di peringkat antarabangsa, tunduk pada persaingan global dan harus menghadapi pertandingan ini. ULIM mempunyai inisiatif terkenal untuk mencuba, dengan cara yang teratur, kemasukan universiti elit antarabangsa melalui kehadirannya yang aktif dalam kedudukan antarabangsa. Ini adalah tujuan yang dapat dilaksanakan, yang melibatkan usaha dari seluruh komuniti akademik, tetapi sesuai dengan ukuran, aspirasi, dan kualiti Universiti. Kedudukan di mana Free International University of Moldova dapat dilihat di peringkat antarabangsa ialah U-Multirank, Peringkat Pengajian Tinggi Times, Kedudukan Universiti Dunia GreenMetric UI, Kedudukan Web Universiti (Webometrik), Kedudukan Universiti uniRank (uniRank).

Seperti yang dijelaskan oleh edisi terkini World University Ranking (U-Multirank 2020), Free International University of Moldova paling kuat dalam Orientasi Antarabangsa. Profil keseluruhannya menunjukkan prestasi terbaik di pelbagai indikator, dengan skor 5 'A' (sangat baik) untuk dimensi berikut: program Sarjana Muda dan Sarjana bahasa asing, mobiliti, magang, perkongsian antarabangsa, dan staf akademik antarabangsa.

ULIM telah bergabung dengan rangkaian universiti terbesar seperti Persatuan Universiti Eropah (EUA), Persatuan Universiti Antarabangsa (IAU), serta banyak badan dan persatuan antarabangsa lain (Agence Universitaire de la Francophonie, Persatuan Fakulti Undang-Undang Eropah, Rangkaian Global untuk Inovasi, Magna Charta Universitatum, .etc).

Selain itu, setiap tahun, Free International University of Moldova melaksanakan lebih daripada 30 projek, di antaranya mempunyai dimensi antarabangsa yang kuat. Memupuk pendekatan pelbagai dan interdisipliner untuk pendidikan tinggi dan penyelidikan, dengan fokus yang jelas ke arah pengantarabangsaan, ULIM mempunyai lebih dari 100 perjanjian dua hala yang mendorong pertukaran di bawah program Erasmus + dan perjanjian dua hala lain dengan institusi pendidikan tinggi di seluruh dunia.

Akhir sekali, kampus pelajar terletak di tengah-tengah bandar dan dengan sendirinya menjadi tarikan, dengan banyak peluang untuk bersantai dan tinggal.

Institusi kami menyediakan perkhidmatan dan kemudahan pelajar berkualiti tinggi (hotel universiti, dewan kediaman moden, kantin, kantin, kelab, kemudahan riadah, dan sukan, perpustakaan, makmal komputer / media, klinik kehakiman, dll.).

Lokasi

  • Chisinau

    Strada Vlaicu Pârcălab,52, , Chisinau

    Soalan