Keystone logo
Frankfurt School of Finance & Management

Frankfurt School of Finance & Management

Frankfurt School of Finance & Management

pengenalan

Frankfurt School Kewangan & Pengurusan ialah sekolah perniagaan yang diterajui penyelidikan AACSB, EQUIS dan AMBA bertauliah, merangkumi setiap aspek perniagaan, pengurusan, perbankan dan kewangan. Portfolio perkhidmatan yang mengagumkan – daripada kursus ijazah hingga program Pendidikan Eksekutif, daripada projek penyelidikan hingga perundingan – bermakna Frankfurt School bertindak sebagai penasihat, pemangkin dan rakan kongsi pendidikan kepada syarikat dan organisasi, kepada individu yang memulakan kerjaya baharu dan kepada eksekutif berpengalaman. . Sebagai pusat aktiviti intelektual dan praktikal, sekolah perniagaan merumuskan penyelesaian berfikiran ke hadapan untuk dunia perniagaan, kewangan dan pengurusan, di mana agenda dan isu sentiasa berubah.

Kami menawarkan kursus ijazah kelas atas dan pilihan pendidikan berterusan dalam tujuh bahagian program yang berbeza. Kami mengekalkan empat pusat penyelidikan pakar dan menjalankan banyak projek perundingan antarabangsa. Semua aktiviti pendidikan, penyelidikan dan perundingan tertumpu kepada kewangan dan pengurusan. Dengan kewangan, kami maksudkan aktiviti kewangan silang fungsi di semua syarikat yang berurusan dengan pengurusan kewangan. Dan oleh pengurusan, kami maksudkan kepimpinan korporat klasik, di mana pengurus menggunakan pekerja dan sumber dalam cara yang matlamat syarikat dipenuhi dengan kos yang seefektif mungkin.

Frankfurt School Kewangan & Pengurusan berasal dari sektor kewangan, tetapi hari ini perkhidmatan kami menikmati peningkatan penghargaan dalam sektor perniagaan lain juga. Pada masa hadapan, kami akan terus mengembangkan rangkaian nasional dan antarabangsa kami dengan komuniti perniagaan.

Program Antarabangsa

Eksekutif hari ini menghadapi cabaran besar dalam pasaran yang sangat pelbagai dan dinamik, persaingan global yang semakin meningkat dan pelanggan dan pembekal yang semakin berdikari.

Dalam persekitaran perniagaan yang begitu kompleks, organisasi yang bertahan adalah organisasi yang mempunyai strategi yang dibangunkan dengan baik dan pengurus berkemahiran tinggi. Program Pendidikan Eksekutif boleh membantu eksekutif mempertajam kemahiran kepimpinan dan pengurusan mereka, memberi mereka peluang untuk belajar daripada amalan terbaik, dan mewujudkan rangkaian rakan sebaya dengan beberapa pemimpin dan syarikat yang paling berjaya dari seluruh dunia.

Frankfurt School Kewangan & Pengurusan mempunyai pengalaman selama 50 tahun dalam mendidik eksekutif dan pekerja. Kami menawarkan pelbagai program pendidikan eksekutif dan latihan tersuai lain, direka untuk memastikan eksekutif dapat memenuhi keperluan pasaran yang menuntut masa kini.

Portfolio kami

Program pendidikan kami termasuk pengajaran bilik darjah di tapak dengan fakulti yang berkelayakan dan berpengalaman, pembelajaran kendiri, latihan berasaskan web dan tunjuk ajar, serta peperiksaan dan pensijilan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Frankfurt School menawarkan pelbagai bidang subjek dalam perbankan & kewangan, pengurusan am dan kepimpinan. Pelanggan mendapat manfaat daripada kepakaran dan pengalaman mengajar hampir 3,000 fakulti tambahan dan pakar kami, yang menyampaikan kuliah dan bahan pendidikan dalam bahasa Jerman, Inggeris, Perancis, Sepanyol dan Rusia.

Kami menyampaikan pendidikan eksekutif pada semua peringkat, daripada eksekutif junior hingga senior, termasuk pendidikan eksekutif di peringkat lembaga pengarah, dalam pelbagai syarikat atau institusi daripada industri kewangan dan lain-lain.

Khususnya dalam bidang program pendidikan eksekutif tersuai, Frankfurt School menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan:

 • analisis keperluan latihan
 • reka bentuk program pendidikan yang disesuaikan
 • penghasilan bahan seminar dan buku pengajian yang disesuaikan
 • platform e-pembelajaran dan pentadbiran program latihan berasaskan web bagi pihak pelanggan kami

Program Sarjana

Apabila anda telah meletakkan asas untuk kerjaya yang berjaya dengan ijazah Sarjana Muda, langkah seterusnya adalah untuk mengembangkan pengetahuan anda dan membina kemahiran anda. Di Frankfurt School Kewangan & Pengurusan, anda boleh menyertai program Sarjana dalam mana-mana tujuh bahagian pakar – setiap satu menawarkan anda persediaan rapi untuk peranan kepimpinan masa hadapan; setiap satu membolehkan anda memperoleh kelebihan penting itu secara sistematik berbanding pesaing anda. Kebanyakan program Sarjana kami diajar dalam bahasa Inggeris, membantu membuka pintu kepada kerjaya antarabangsa.

Pelajar yang menuntut dan intensif, bermotivasi tinggi yang berminat untuk mempelajari tentang aspek utama kewangan dan perbankan dalam tempoh masa yang padat harus memohon.

Sorotan

 • Kuliah dan tutorial diketuai oleh pakar industri
 • Kumpulan perbincangan kecil
 • Lawatan institusi kewangan
 • Interaksi antara pelajar dari seluruh dunia
 • Aktiviti pembinaan pasukan, sosial dan sukan
 • Lawatan kebudayaan ke Heidelberg (termasuk lawatan ke istana terkenal mereka)
 • Meneroka makanan, minuman dan budaya Jerman (termasuk lawatan bandar berpandu)

Akreditasi

Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

Lokasi

 • Frankfurt

  Frankfurt School of Finance & Management Adickesallee 32-34, 60322, Frankfurt

 • Düsseldorf

  Düsseldorf, Jerman

  Soalan