Keystone logo
© Penn State Great Valley
Fairleigh Dickinson University - Silberman College of Business

Fairleigh Dickinson University - Silberman College of Business

Fairleigh Dickinson University - Silberman College of Business

pengenalan

Universiti swasta terbesar di New Jersey, FDU ialah institusi berbilang kampus yang tidak mengaut keuntungan, bukan sektarian. Ditubuhkan pada tahun 1942, FDU mencapai status empat tahun pada tahun 1948 dan kelulusan sebagai universiti pada tahun 1956.

Universiti menawarkan lebih 100 program ijazah sarjana muda dan siswazah, termasuk program kedoktoran dalam farmasi, amalan kejururawatan, psikologi klinikal dan psikologi sekolah; dan sekolah perniagaan yang diiktiraf AACSB. Program ijazah ditawarkan di dua kampus New Jersey dan di dua lokasi FDU di luar AS: Kolej Wroxton, di Oxfordshire di England, dan Kampus Vancouver, di British Columbia, Kanada.

12,000+ pelajar sepenuh dan separuh masa FDU mengikuti program berorientasikan kerjaya berkualiti mengikut jadual yang disesuaikan dengan keperluan mereka — hari, malam dan hujung minggu.

Kurikulum mencerminkan misi pendidikan global dan asas Teras yang terkenal di peringkat kebangsaan.

Misi

Universiti Fairleigh Dickinson ialah pusat kecemerlangan akademik yang didedikasikan untuk penyediaan warga dunia melalui pendidikan global. Universiti berusaha untuk menyediakan pelajar dengan pemahaman pelbagai disiplin, antara budaya, dan etika yang diperlukan untuk mengambil bahagian, memimpin, dan makmur dalam pasaran global idea, perdagangan, dan budaya.

Komitmen

Kenyataan Komitmen Kepelbagaian, Ekuiti dan Kemasukan Universiti Fairleigh Dickinson

Asas kepada misi, visi dan nilai terasnya, Universiti Fairleigh Dickinson (FDU) komited untuk mencipta dan memupuk persekitaran kampus yang pelbagai, saksama dan inklusif yang memupuk rasa hormat dan persefahaman antara pelajar, fakulti, kakitangan, pentadbiran dan alumni.

FDU mengamalkan budaya berfikiran terbuka, kepelbagaian pemikiran dan ekspresi budaya. Universiti menggalakkan pelbagai perspektif untuk memperkayakan pengalaman pendidikan untuk komuniti Universiti. FDU menekankan pemahaman pengalaman budaya dan perspektif dengan memupuk komunikasi hormat di kalangan ahli komuniti FDU.

Universiti memberi tumpuan untuk memastikan pelajar, fakulti, kakitangan, pentadbiran, dan alumni berkembang maju secara peribadi dan profesional dalam persekitaran global untuk mencabar dan menolak perpecahan kaum, prejudis, keistimewaan sistemik, dan penindasan. Untuk tujuan ini, FDU tidak bertolak ansur dengan diskriminasi atau berat sebelah berdasarkan kaum, agama, identiti/ekspresi jantina, orientasi seksual, jantina, status keupayaan, umur, kewarganegaraan dan kelas sosioekonomi.

Sejarah

Ditubuhkan pada tahun 1942 oleh Dr. Peter Sammartino dan isterinya, Sylvia (Sally), Universiti Fairleigh Dickinson telah berkembang menjadi universiti swasta terbesar di New Jersey. Hari ini, lebih 11,500 pelajar dari 32 negeri dan 72 negara mendaftar di dua kampus Universiti di utara New Jersey dan kampus antarabangsanya di Wroxton, England dan Vancouver, Kanada. Bermula sebagai kolej rendah dua tahun, Fairleigh Dickinson berkembang kepada kurikulum empat tahun pada tahun 1948 untuk memenuhi keperluan pendidikan tinggi di utara New Jersey. Pada tahun 1954, program siswazah pertama, ijazah sarjana dalam pentadbiran perniagaan, telah ditawarkan, dan Maktab Rendah Bergen telah dibeli sebagai kampus kedua, kini Kampus Metropolitan. Pada tahun 1956, Fairleigh Dickinson mendapat status Universiti dan, setahun kemudian, ladang Vanderbilt-Twombly seluas 178 ekar telah diperoleh di Madison untuk berkhidmat sebagai kampus ketiga, kini Kampus Florham.

FDU menjadi universiti Amerika pertama yang memiliki kampus di England apabila ia memperoleh Kolej Wroxton dari Kolej Trinity, Universiti Oxford. Dibuka pada tahun 1965, Kolej Wroxton menawarkan kursus siswazah dan sarjana muda Amerika serta pengalaman budaya yang memperkaya. Dahulunya biara abad ke-13, Kolej Wroxton kini menjadi rumah agam Jacobean yang telah dipulihkan dengan indah dan dimodenkan. Pada tahun 2007, FDU memulakan kelas di kemudahan di Vancouver, British Columbia, Kanada.

FDU telah mengekalkan komitmennya untuk meluaskan ufuk global dan memupuk pemahaman antarabangsa yang lebih luas. Pada tahun 2000, Lembaga Pemegang Amanah menerima pakai misi tertumpu untuk FDU: untuk menyediakan pelajar untuk kewarganegaraan dunia melalui pendidikan global.

Setiap kampus Universiti mempunyai watak dan daya hidup yang unik. Pelajar mendapat manfaat daripada belajar di universiti komprehensif yang menawarkan pelbagai program dan kursus, tetapi mereka juga menikmati suasana kemesraan dan perhatian peribadi yang biasanya ditemui di institusi yang lebih kecil.

Hari ini, FDU menawarkan lebih 100 program ijazah di peringkat bersekutu, sarjana muda, sarjana dan kedoktoran. Pelbagai tawarannya, ditambah pula dengan kedalaman dan kepakaran fakultinya, menjadikan Universiti Fairleigh Dickinson bersedia untuk berkhidmat kepada warga New Jersey dan seterusnya.

Tunjang FDU

Persatuan Pilar Universiti Fairleigh Dickinson telah ditubuhkan pada tahun 2001 oleh Presiden Michael Adams, untuk mengiktiraf individu-individu luar biasa yang, dari masa ke masa, telah membuat sumbangan luar biasa kepada watak dan kualiti Universiti, komuniti dan budayanya.

Anugerah

Penyampaian cek $1000 yang dibentangkan pada Konvokesyen setiap musim gugur. Penerima Vancouver akan menerima anugerah mereka semasa Makan Malam Pra-Permulaan Vancouver. Nama penerima hendaklah ditulis pada plak individu — dikemukakan kepada penerima. Pin FDU diberikan kepada setiap penerima. Di samping itu, penerima Tiang dijemput untuk menyertai perarakan majlis perasmian bagi kampus masing-masing.

Kriteria

 • Individu yang berkhidmat di FDU dalam peranan bukan fakulti selama sekurang-kurangnya sepuluh tahun dan ke bawah pangkat Penolong Naib Presiden, Naib Presiden Bersekutu atau Naib Presiden.
 • Individu menunjukkan pemahaman yang mendalam tentang misi dan sejarah FDU.
 • Individu menggalakkan beradab di kampus.
 • Individu berfungsi sebagai teladan untuk pekerja dan pelajar FDU yang lain.
 • Individu menunjukkan tahap keprihatinan yang tinggi terhadap pelajar dan ahli komuniti Universiti yang lain.
 • Individu harus terlibat secara aktif dalam komuniti FDU di atas dan di luar keperluan pekerjaan khusus mereka.

Proses

Pada musim bunga setiap tahun akademik, Pejabat Sumber Manusia menyediakan surat kepada komuniti FDU, menyenaraikan kriteria untuk anugerah, memanggil pencalonan, dan menetapkan tarikh akhir yang diterbitkan.

Pelajar dan pembantu siswazah tidak dibenarkan mencalonkan diri.

Penama mesti bekerja dengan FDU sekurang-kurangnya tiga tahun.

Pencalonan mesti dikemukakan secara individu dengan cadangan. Pencalonan petisyen kumpulan tidak akan diterima.

Pencalonan semula penama terdahulu, yang tidak dipilih sebelum ini, tetapi yang masih layak, adalah digalakkan.

Sekiranya tiada kumpulan penama yang mencukupi, jawatankuasa boleh mengakses kumpulan penama sebelumnya dari dua tahun yang lalu.

Ahli Persatuan Tiang yang berkelayakan semasa akan dibenarkan mengemukakan satu pencalonan. Semua penerima Pilar semasa, selepas dinaikkan pangkat ke pangkat Penolong Naib Presiden, Naib Presiden Bersekutu atau Naib Presiden, akan mengekalkan jawatan mereka sebagai Tiang tetapi disingkirkan daripada proses pencalonan dan pemilihan.

Pencalonan akan dimajukan kepada Pejabat Sumber Manusia dan ditapis untuk mematuhi kriteria kelayakan yang dirujuk di atas.

Pejabat Sumber Manusia akan menyediakan ahli Persatuan Tiang yang aktif dengan salinan semua borang pencalonan yang layak, dan termasuk borang undi. Ahli akan diarahkan untuk menghantar semula surat undi kepada Sumber Manusia.

Pejabat Sumber Manusia akan menentukan keputusan, memilih tidak lebih daripada seorang penerima dari setiap kampus utama New Jersey dan Kampus Vancouver, dan berkomunikasi dengan sewajarnya dengan Pejabat Presiden, Operasi Universiti dan Komunikasi.

Pengumuman dan Penganugerahan Anugerah Tonggak

Surat yang ditandatangani oleh Presiden Universiti, akan dihantar kepada setiap penerima anugerah. Nama-nama itu dimajukan kepada Naib Presiden Kanan Operasi untuk dimasukkan dalam program dan skrip Konvokesyen, dan kepada Eksekutif Kampus Vancouver untuk dimasukkan dalam program Makan Malam Pra-Permulaan. Nama-nama tersebut dimajukan, bersama-sama dengan pencalonan, kepada Pejabat Komunikasi untuk pembangunan petikan 100-200 perkataan untuk dibaca pada konvokesyen New Jersey atau Makan Malam Pra-Permulaan Vancouver. Salinan semua pencalonan akan dimajukan ke Pejabat Presiden untuk disimpan dalam fail, secara sulit, selama dua tahun. Petikan hendaklah disemak oleh penerima anugerah sebelum pembentangan. NOTA: Naib Presiden Kanan Operasi membaca petikan; Presiden menyampaikan anugerah. Penerima digalakkan untuk membuat kenyataan ringkas (50 patah perkataan) penerimaan. Pejabat Sumber Manusia berhak untuk menyemak semula prosedur secara berkala dan membuat cadangan kepada Pejabat Presiden.

Ciri-ciri Kampus

Satu Universiti. Empat Kampus. Dan Dalam Talian.

Kehidupan kampus di Universiti Fairleigh Dickinson tidak seperti universiti lain. FDU menawarkan pengalaman yang menarik dan pelbagai untuk pelajar tidak kira apa minat mereka. Pelajar boleh memilih daripada dua kampus berbeza di New Jersey, peluang unik di luar negara dan pelbagai tawaran dalam talian.

Kampus Florham

 • FDU mempunyai dua kampus utama di Amerika Syarikat. Kampus Florham, di Morris County, New Jersey, adalah persekitaran kolej yang sempurna. Rumah agam Vanderbilt-Twombly yang berusia berabad-abad, kawasan yang direka oleh Frederick Law Omsted, program kehidupan pelajar yang mantap, dan kemudahan serta aktiviti tradisional menjadikan Florham jenis tempat yang diimpikan orang ramai.

Kampus Metropolitan

 • Kampus Metropolitan, di Teaneck, New Jersey, sebaliknya adalah persekitaran yang pantas, berorientasikan profesional dalam persekitaran pinggir bandar yang menyalurkan tenaga di New York City yang berdekatan dan menyediakan gabungan pelajar kediaman dan berulang-alik. Banyak program perniagaan, profesional, sains dan penjagaan kesihatan FDU — siswazah dan sarjana — berpusat di sini.

Kampus Vancouver

 • Kampus terbaharu Universiti dibuka pada tahun 2007 di Vancouver, British Columbia, dan menampilkan pelajar dan fakulti dari seluruh dunia. Kampus Vancouver menawarkan pelajar salah satu daripada sedikit peluang untuk memperoleh ijazah kolej Amerika semasa belajar di Kanada.

Kolej Wroxton

 • Kampus British FDU, Kolej Wroxton, menawarkan pelajar peluang untuk belajar di luar negara dalam persekitaran yang intensif. Wroxton terletak di tengah-tengah kawasan luar bandar England tetapi masih hanya 70 batu dari London. FDU juga menawarkan program pengajian di luar negara yang meluas dan bekerjasama dengan institusi lain di AS juga.

Program dalam talian

 • Sebagai sebahagian daripada misi pendidikan globalnya, FDU telah menggabungkan program ijazah dalam talian ke dalam pendekatan pengajaran dan pembelajarannya. Direka bentuk untuk membantu profesional yang bekerja mencapai potensi penuh mereka, program dalam talian kami menawarkan cara yang mudah untuk mendapatkan kelayakan yang mereka perlukan untuk berkembang maju.

  Kedudukan

  Universiti Fairleigh Dickinson berbangga dengan banyak pengiktirafan yang diperolehi secara tetap. Di bawah adalah beberapa sorotan terkini.

  • Universiti Fairleigh Dickinson berada di kedudukan #14 dalam Sekolah Nilai Terbaik di utara oleh Kolej Terbaik US News & World Report 2023. Universiti ini juga disenaraikan oleh US News antara universiti serantau terbaik di utara (#63). Di samping itu, program sarjana muda Universiti dalam bidang perniagaan, sains komputer dan kejuruteraan telah dinamakan antara yang terbaik di negara ini. Universiti ini berada di kedudukan #41 dalam Kolej Terbaik untuk Veteran di kalangan universiti serantau di utara dan di kalangan Pencapai Terbaik untuk Mobiliti Sosial (#28).
  • Program siswazah Universiti Fairleigh Dickinson dalam kejururawatan (sarjana dan DNP), MBA sambilan, hal ehwal awam dan psikologi disenaraikan antara yang terbaik di negara ini oleh Kedudukan Sekolah Grad Laporan Berita AS & Laporan Dunia (2022).
  • Universiti Fairleigh Dickinson disenaraikan di antara "Kolej Terbaik Amerika" oleh majalah Forbes (2022).
  • Universiti Fairleigh Dickinson telah dinamakan antara “Kolej Terbaik Untuk Wang Anda 2020″ oleh majalah Money. FDU juga dinamakan oleh Money antara Kolej Terbaik di Amerika (2020).
  • AcademicInfluence.com (AI) meletakkan FDU sebagai Kolej Terbaik nombor empat di New Jersey dan kolej kecil teratas dan institusi seni liberal terkemuka di negeri ini (2022).
  • FDU berada di kedudukan #2 "Permata Tersembunyi" di New Jersey oleh College Raptor (2023).
  • Madison NJ, rumah bagi Kampus Florham, telah dinamakan sebagai bandar kolej paling selamat #3 di Amerika oleh SafeWise (2021).

  "Fairleigh Dickinson berada di kedudukan #14 dalam Sekolah Nilai Terbaik di utara." — Berita AS & Laporan Dunia

  • Kolej Perniagaan Silberman disenaraikan antara "Sekolah Perniagaan Terbaik" oleh Princeton Review (2022).
  • Sekolah Antarabangsa Hospitaliti, Sukan dan Pengurusan Pelancongan FDU telah mencapai pengiktirafan yang terkenal dengan memetik program hospitalitinya antara yang terbaik di peringkat nasional dan global. Ini termasuk:
   • Kedudukan #7 untuk Sekolah Hospitaliti dan Pengurusan Hotel Terbaik di dunia oleh majalah CEOWORLD (2022).
   • Kedudukan #5 untuk program ijazah Pengurusan Hospitaliti Terbaik di negara ini oleh Sekolah Nilai Terbaik (2021).
   • Kedudukan #6 dalam senarai TheBestSchools.org bagi program hospitaliti teratas negara (2021).
   • Kedudukan #17 untuk Sarjana Terbaik dalam Pengurusan Hospitaliti di negara ini oleh Sekolah Nilai Terbaik (2021).
   • Kedudukan #23 untuk program pengurusan Hospitaliti Sarjana Muda terbaik dan #30 untuk program pengurusan Hospitaliti Sarjana terbaik di negara ini mengikut Kedudukan Kolej (2020).
   • Kedudukan #26 untuk MS dalam Pengajian Pengurusan Hospitaliti oleh Eduniversal (2021).
   • Sekolah Antarabangsa Hospitaliti, Sukan dan Pengurusan Pelancongan ialah ahli Hotel Schools of Distinction (HSD). HSD ialah organisasi bukan untung antarabangsa yang berpangkalan di Amerika Syarikat yang mengiktiraf sekolah dan program hospitaliti berkualiti tinggi dengan mengukur hasil pembelajaran pelajar berbanding standard profesional. Pelajar yang lulus dari sekolah HSD dianugerahkan HSD Visual Transcript™. Ini memberikan majikan maklumat konkrit tentang bakat dan kecekapan yang relevan yang dibawa oleh graduan ini kepada majikan mereka.
   • Universiti Fairleigh Dickinson memperoleh beberapa tempat teratas dalam Kedudukan Global PLEXUSS 2021. Program sarjana muda dalam seni teater dan penulisan kreatif telah mendapat kedudukan #1 di New Jersey, manakala filem dan kriminologi berada di kedudukan #2 di negeri ini. Selain itu, kejururawatan adalah #3 di New Jersey manakala kejuruteraan elektrik dan kejuruteraan masing-masing #6 dan #7 (2021).
   • Menurut laporan Projek Kesetaraan Peluang mengenai peranan kolej dalam mobiliti antara generasi (2017), Universiti Fairleigh Dickinson telah disenaraikan berhampiran teratas dalam kalangan universiti di negeri dan negara kerana membantu pelajar beralih daripada kumpulan berpendapatan rendah kepada kelas pertengahan dan atasan. Malah, 24 peratus pelajar yang lulus FDU meningkat sebanyak dua atau lebih kuintil pendapatan. FDU menduduki tempat ke-80 untuk mobiliti daripada 578 kolej swasta terpilih di seluruh negara.
   • Kolej Perniagaan Silberman FDU diiktiraf sebagai "Sekolah Perniagaan Cemerlang" di seluruh dunia oleh tinjauan Eduniversal (2020). Eduniversal juga telah meletakkan program ijazah sarjana FDU antara yang terbaik di peringkat global dan di Amerika Utara. Ini termasuk, dalam kedudukan Sarjana Terbaik Amerika Utara: Pemasaran Digital (#15), Perakaunan (#19), MBA (#32), Perniagaan Antarabangsa (#38) dan MBA Eksekutif (#44) (2021). Ini juga termasuk, dalam kedudukan Sarjana Terbaik Dunia: Pengurusan Rantaian Bekalan (#98) (2021).
   • FDU berada di kedudukan #49 untuk Sarjana Komunikasi Terbaik di Amerika Utara oleh Eduniversal (2021).
   • FDU berada di kedudukan #61 dalam Program Ijazah Perakaunan Teratas oleh Sekolah Nilai Terbaik (2021).
   • Panduan Program Sarjana meletakkan FDU sebagai salah satu daripada 10 Program Sarjana Terbaik dalam Percukaian (2020).
   • Sekolah Pendidikan Peter Sammartino FDU mendapat kedudukan #4 untuk Doktor Pendidikan Terbaik dalam Pendidikan Tinggi di negara ini dan #24 untuk Program Pendidikan Menengah Terbaik di negara ini oleh Sekolah Nilai Terbaik (2021).

  "Sekolah Antarabangsa Hospitaliti, Sukan dan Pengurusan Pelancongan FDU menduduki tempat ketujuh dalam kalangan Sekolah Pengurusan Hospitaliti dan Hotel Terbaik di dunia (2022)." — Majalah CEOWORLD

  • Sekolah Nilai Terbaik meletakkan FDU sebagai salah satu daripada 25 PhD Terbaik dalam Program Psikologi Forensik (2021). Di samping itu, Sarjana dalam Psikologi Forensik telah menduduki tempat #8 di negara oleh CollegeRank (2020). GreatValueColleges.net meletakkan FDU di tempat ke-19 dalam senarai 30 Program Sarjana Paling Mampu dalam Psikologi Forensik (2020).
  • Sarjana Sains Kesihatan berada di kedudukan #8 dalam 15 Sarjana Terbaik dalam Program Penyelidikan Klinikal oleh Panduan Ijazah Kerja Sosial (2021) dan juga berada di kedudukan #16 di negara ini oleh Kolej Bertauliah Terbaik (2021).
  • Tinjauan Hispanik dalam Majalah Pendidikan Tinggi menyenaraikan Kampus Metropolitan FDU antara 100 universiti Amerika terbaik untuk Hispanik memperoleh ijazah sarjana pertama mereka (2016).
  • Program kejururawatan FDU berada di kedudukan #6 untuk Sarjana Sains dalam Kejururawatan – Sistem Maklumat di negara ini oleh Sekolah Nilai Terbaik (2021). RNCareers.org meletakkan program kejururawatan FDU #2 di New Jersey dan #72 di seluruh negara (2021). Sekolah Kejururawatan dan Kesihatan Bersekutu Henry P. Becton disenaraikan antara sekolah kejururawatan AS teratas (#68 di rantau Mid-Atlantic) oleh Nursing Schools Almanac (2021). Selain itu, EveryNurse.org mengiktiraf FDU sebagai salah satu program RN hingga BSN teratas (#6) di New Jersey (2022).
  • Learn.org menamakan Universiti Fairleigh Dickinson #21 dalam 50 Ijazah Sains Komputer Terbaik (2020–2021).
  • FDU berada di kedudukan #12 dalam senarai GradReports bagi 25 Kolej Terbaik untuk Kriminologi (2020).
  • FDU berada di kedudukan #2 di New Jersey untuk Animasi dan dalam 25 teratas di peringkat kebangsaan (#24) dalam kalangan sekolah yang menawarkan BA berkaitan animasi oleh Kajian Kerjaya Animasi (2022).
  • FDU berada di kedudukan #5 daripada sepuluh program sekolah Reka Bentuk Grafik terbaik di New Jersey (2022), Kedudukan Kolej, oleh Kajian Kerjaya Animasi (2022).
  • FDU mendapat kedudukan #28 oleh CollegeRank untuk Sarjana Muda Terbaik dalam Filem di negara ini (2021).
  • Intelligent.com meletakkan FDU antara program Sarjana Dalam Talian Terbaik dalam Kejuruteraan Elektrik di #16 di negara ini dan antara Terbaik di Timur Laut (2021).
  • FDU telah disenaraikan dalam program Sarjana Dalam Talian Mampu Milik Terbaik #35 dalam Kejuruteraan Komputer oleh Panduan Program Sarjana (2020).
  • FDU telah ditetapkan semula sebagai Pusat Kecemerlangan Akademik Kebangsaan dalam Pendidikan Pertahanan Siber melalui 2026 oleh Agensi Keselamatan Negara dan Jabatan Keselamatan Dalam Negeri.
  • Kolej Nilai, panduan dalam talian bebas untuk nilai terbaik dalam pendidikan sarjana muda dan siswazah, dinamakan FDU antara Top 50 Program Musim Panas Pra-Kolej Terbaik (2021).
  • Graduan FDU berpangkat dalam 20 peratus teratas berpendapatan di kalangan kolej dan universiti negara, dalam Laporan Gaji Kolej PayScale berdasarkan pendapatan selepas tamat pengajian, pendapatan pertengahan kerjaya dan kepuasan kerja.

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Madison

   285 Madison Avenue, 07940, Madison

   • Teaneck

    1000 River Rd, Teaneck, 07666, Teaneck

    • Vancouver

     842 Cambie St, Vancouver,, BC V6B 2P6, Vancouver

     • Wroxton

      Church St, Wroxton, Banbury, OX15 6QF, Wroxton

      • New York

       New York, Amerika Syarikat

       Soalan