Keystone logo
© CU Marketing Department
European University

European University

European University

pengenalan

European University adalah institusi pendidikan tinggi yang dibenarkan dengan status universiti pendidikan, yang melaksanakan program pendidikan tinggi sesuai dengan peraturan yang ditetapkan oleh undang-undang dan mengeluarkan sijil kelayakan yang diakui oleh negara.

Dengan keputusan Lembaga Kebenaran Institusi Pendidikan pada 21 Januari 2011, Universiti memperoleh status universiti perguruan untuk jangka masa 5 tahun. Menjelang tahun 2012, universiti ini telah melaksanakan tiga program pendidikan: Ijazah Sarjana Muda dalam Kejururawatan, Ijazah Sarjana Muda di Farmasi, dan Program Sarjana dalam Pengurusan Kesihatan. Bilangan pelajar marginal ialah 246 orang pelajar. Pada akhir tahun 2013, universiti ini mendapat akreditasi untuk program Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Kewangan dan Perbankan, dan pada tahun 2014-2017 - untuk program pendidikan yang dijalankannya sekarang, termasuk program pendidikan berbahasa Inggeris doktor siswazah, yang menyumbang bahagian terbesar pelajar asing. Mengikut keputusan Lembaga Kebenaran Institusi Pengajian Tinggi pada 18 Januari 2016, European University telah memperoleh semula status universiti pendidikan untuk jangka masa 5 tahun, sehingga tahun 2021. Menurut keputusan Lembaga Kebenaran Pengajian Tinggi Institusi Pendidikan bertarikh 13 Disember 2016, universiti ini mempunyai jumlah pelajar yang sedikit dengan 1500 pelajar, dan menurut keputusan Lembaga Kebenaran Institusi Pengajian Tinggi pada 26 Julai 2019, European University telah menetapkan ambang 3,000 pelajar.

4 fakulti beroperasi di European University :

 • Fakulti Perniagaan dan Teknologi
 • Fakulti Undang-Undang, Kemanusiaan dan Sains Sosial
 • Fakulti Perubatan
 • Fakulti Perubatan Veterinar

Dalam kerangka fakulti yang disebutkan, Universiti menerapkan 12 program pendidikan, yang meliputi program pendidikan dua tingkat pendidikan tinggi (sarjana, sarjana, satu tingkat, dan latihan guru satu tahun).

European University telah menentukan keutamaan strategi berikut untuk tujuh tahun ke depan sesuai dengan misi, visi, dan nilainya:

 • Membangunkan kesedaran jenama dan meningkatkan tanggungjawab sosial;
 • Pembangunan ketiga-tiga peringkat program pengajian tinggi;
 • Meningkatkan kualiti perancangan dan pelaksanaan proses pembelajaran, pengenalan kaedah pengajaran-pembelajaran dan penilaian yang inovatif;
 • Promosi dan pengukuhan aktiviti penyelidikan saintifik;
 • Pembangunan perkhidmatan dan persekitaran pelajar;
 • Pengurusan organisasi Universiti dan pembangunan sumber.

Menjelang tahun 2025, European University , menurut aplikasi visinya, adalah ruang akademik terbuka yang membangun infrastruktur pendidikan, ilmiah, dan kerja yang moden, lengkap, selesa, dan disesuaikan, mengekalkan kelestarian kewangan, menarik dan berkesan mengekalkan sumber daya manusia yang berkelayakan, mempromosikan pengembangan profesional mereka, dan mendorong mobiliti akademik dan pelajar melalui realisasi diri serta penglibatan aktif dalam proses pengantarabangsaan.

Fakulti Perubatan

Fakulti Perubatan European University telah beroperasi sejak tahun 2014. Matlamat fakulti ini adalah untuk memastikan latihan para pelajar dalam bidang penjagaan kesihatan dari segi kebebasan akademik dan autonomi institusi.

Proses pengajaran di fakulti ini dipimpin oleh pakar yang terkenal dan terkenal di bidang ini, yang mempunyai pengalaman perubatan dan pedagogi selama bertahun-tahun. Pelbagai kaedah pengajaran dan penilaian memberi peluang untuk menguasai bukan sahaja pengetahuan teori tetapi juga kemahiran praktikal.

Fakulti Perubatan telah menandatangani perjanjian kerjasama dengan sekitar 60 klinik di Georgia, serta dengan universiti perubatan dari pelbagai negara di seluruh dunia. Profesor dan pelajar Fakulti Perubatan adalah ahli dari pelbagai persatuan saintifik dan profesional antarabangsa. Berdasarkan semua yang disebutkan di atas, selain dari latihan praktikal yang disediakan oleh program ini, para pelajar berpeluang menjalani praktik klinikal di pelbagai klinik universiti di seluruh dunia, juga untuk terlibat dalam projek penyelidikan yang sedang berlangsung di fakulti dan mengambil bahagian dalam tempatan dan antarabangsa peristiwa ilmiah. Jurnal saintifik pelajar "Biomedical and Core Clinical Research Practice" telah diterbitkan sejak tahun 2020.

Terdapat pusat simulasi di fakulti, di mana kemahiran klinikal / sektoral diajar dan dinilai melalui teknologi perubatan moden, manekin dalam persekitaran klinikal simulasi.

Fakulti menjalankan:

 • Program Doktor Perubatan MD dalam bahasa Inggeris
 • Program Perubatan Pergigian dalam bahasa Inggeris
 • Program Perubatan Pergigian dalam bahasa Georgia

Institut Penyelidikan Perubatan telah ditubuhkan di fakulti, yang beroperasi berdasarkan Pusat Nasional Tuberkulosis dan Penyakit Paru. Selain mengambil bahagian dalam projek hibah sains tempatan dan antarabangsa, Institut menerbitkan jurnal ilmiah - "Journal of Biomedicine and Medical Sciences".

Kami tidak terhad hanya untuk mengajar anda ubat. Kami menawarkan anda perjalanan yang tidak dapat dilupakan melalui dunia mikro dan makro tubuh manusia, menggunakan literatur perubatan moden, alat multimedia, dan simulator perubatan. Kami mengalu-alukan anda ke klinik-klinik utama di mana anda akan dapat sepenuhnya menikmati persekitaran perubatan yang realistik dan membantu menyelesaikan tugas sebenar dan menggunakan teknik yang kemudiannya sangat penting untuk menjalankan prosedur bebas dalam kepakaran anda di masa hadapan.

Ciri-ciri Kampus

 • Pangkalan teknologi moden, perpustakaan yang pelbagai, dan peralatan yang diperlukan untuk program masing-masing;
 • Makmal;
 • Bilik yang serba lengkap;
 • Bilik simulasi yang dimodenkan dan bertingkat tinggi.

Mengapa belajar di European University ?

European University terletak di Tbilisi, ibu kota Georgia yang indah dan selamat, yang menempatkan kira-kira sembilan ribu pelajar antarabangsa, kebanyakan mereka belajar dalam program perubatan. Tbilisi ialah sebuah bandar lama dengan sejarah berusia 1500 tahun dan bangunan lama yang mengagumkan, makanan dan penginapan yang agak murah, dan yang paling penting, sangat selamat seperti di Georgia yang lain.

Asrama

Kami juga menawarkan asrama untuk pelajar kami. Asrama terletak di kawasan yang selamat dan mesra ekologi berhampiran kedutaan Amerika Syarikat ke Georgia. Asrama ini merangkumi 4700 meter persegi ruang dengan kapasiti perumahan 250 pelajar. Setiap bilik berperabot dan serba lengkap mempunyai bilik tidur untuk dua pelajar dengan Wi-Fi percuma, penghawa dingin, pemanasan pusat dan bilik mandi peribadi. Beberapa kawasan umum termasuk kafeteria dan gim di tingkat bawah. Kakitangan kehidupan kediaman profesional memastikan penyelenggaraan dan keselamatan asrama.

  Kemasukan

  Kemasukan Antarabangsa

  Kami cuba membuat proses kemasukan sefleksibel mungkin untuk pelajar yang memohon ke European University dari luar Georgia.

  Keperluan bahasa

  Bakal pelajar antarabangsa lulus peperiksaan Bahasa Inggeris jarak jauh. Ia menjadikan proses itu cekap kos untuk pelajar yang dapat melayakkan diri untuk program dari rumah mereka. Peperiksaan termasuk bahagian bercakap dan menulis.

  Dokumen yang diperlukan dihantar melalui permohonan

  Semasa mengisi borang permohonan yang diberikan di bawah pemohon hendaklah melampirkan dokumen berikut untuk melengkapkan permohonan.

  • Salinan notari dokumen kewarganegaraan.
  • Penyata seseorang yang tiada kewarganegaraan hendaklah disertakan dengan salinan kad kediaman dan bukannya dokumen yang mengesahkan kewarganegaraan.
  • Salinan Notari dokumen yang memperakui pendidikan am penuh atau yang setara dengannya diterima di negara asing.
  • Foto 3X4.

  Cara memohon?

  Isikan Borang Permohonan European University (memerlukan akaun Gmail) yang mengandungi arahan terperinci dan langkah demi langkah mengenai pengisiannya. Selepas mengisi permohonan, pengurus pengambilan dan kemasukan pelajar akan menyemak dokumen dan suruhanjaya akan mengadakan temuduga dalam talian bagi tujuan menentukan kelayakan pemohon menyertai program tersebut. Langkah seterusnya ialah menyerahkan dokumen calon kepada Pusat Peningkatan Kualiti Pendidikan Kebangsaan untuk pengiktirafan dan menghantarnya ke Kementerian Pendidikan, Sains, Kebudayaan dan Sukan Georgia bagi tujuan mendapatkan hak untuk belajar di Universiti .

  Selepas mendapat hak untuk belajar, perjanjian ditandatangani dengan pemohon, selepas itu pemohon membayar yuran pengajian.

  Selepas dokumentasi penuh diserahkan, pemohon akan diterima masuk ke European University dan visa dikeluarkan.

  Keperluan Visa

  Sebagai pelajar antarabangsa, anda boleh belajar dan tinggal di Georgia jika anda pemegang visa yang betul. Warga asing yang datang ke Georgia untuk tujuan pengajian jangka panjang diberikan visa imigresen (kategori D3) dengan tempoh 90 hari kalendar dan hak berbilang kemasukan. Kementerian Luar Negeri Georgia, perwakilan diplomatik Georgia di luar negara, dan jabatan konsular membuat keputusan tentang mengeluarkan visa kategori D dalam tempoh 30 hari kalendar selepas mengemukakan permohonan visa.

  1. Permohonan visa yang diisi secara elektronik dan ditandatangani;
  2. Dokumen perjalanan/pasport;
  3. Resit yang mengesahkan pembayaran yuran konsular;
  4. Foto;
  5. Dokumen yang mengesahkan tujuan perjalanan di Georgia;
  6. Dokumen mengesahkan pendaftaran ke institusi pendidikan yang dibenarkan;
  7. Dokumen mengesahkan kewujudan dana yang mencukupi semasa tempoh perjalanan yang diingini;
  8. Dokumen yang mengesahkan kewujudan tempat kediaman;
  9. Insurans perjalanan dan kesihatan;
  10. Dokumen yang mengesahkan pembayaran denda sekiranya warga asing itu dikenakan denda kerana tinggal di Georgia secara haram;
  11. Sekiranya dokumen itu diserahkan kepada badan yang mengeluarkan visa melalui wakil, dokumen yang mengesahkan hak perwakilan adalah perlu.

  Untuk maklumat lanjut tentang peraturan visa, sila layari laman web perkhidmatan konsular Kementerian Luar Negeri Georgia.

  Kedudukan

  Pengiktirafan Antarabangsa

  Fakulti Perubatan European University telah pun mencipta nama di pasaran Georgia dan asing serta diiktiraf oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) dan Yayasan Kemajuan Pendidikan dan Penyelidikan Perubatan Antarabangsa (FAIMER). Di samping itu, European University diwakili dalam Direktori Sekolah Perubatan Dunia. Fakulti itu juga diiktiraf oleh Majlis Perubatan (MCI) India dan Majlis Pengajian Tinggi Turki (YOK). European University ialah ahli Persatuan Pendidikan Perubatan di Eropah (AMEE), Persatuan Sekolah Perubatan di Eropah (AMSE), Jordan dan Jerman.

  Lokasi

  • Tbilisi

   Administrative Building Tbilisi, 0141, Guramishvili Avenue 76, , Tbilisi

   • Tbilisi

    The Building of the Faculty of Medicine Tbilisi, 0189, Sarajishvili Street 17, , Tbilisi

    Soalan