Keystone logo
European Humanities University

European Humanities University

European Humanities University

pengenalan

EHU menjalankan aktivitinya dalam tradisi intelektual Eropah dan dipandu oleh prinsip pendidikan liberal. Pendidikan di EHU dijalankan mengikut model seni liberal, yang membolehkan untuk mendedahkan secara maksimum potensi kreatif dan akademik pelajar, serta membentuk kemahiran pemikiran kritis dan kewarganegaraan aktif. Daya saing tinggi program pendidikan EHU dengan ketara meningkatkan peluang pelajar untuk berjaya dalam pelbagai bidang aktiviti. Graduan EHU menerima diploma yang diiktiraf di seluruh Eropah dan Amerika Utara.

EHU ialah Universiti berpusatkan pelajar untuk menggalakkan pembangunan masyarakat sivil melalui Kemanusiaan dan Seni Liberal untuk pelajar dari Belarus dan rantau ini dengan membawa mereka bersama-sama dan menawarkan pengalaman antarabangsa dalam kualiti pengajian. Universiti ini berorientasikan kepada pelajar yang berfikiran sivik dari Eropah Timur, dibezakan oleh komitmen terhadap nilai-nilai Eropah dan Seni Liberal serta kehidupan di kampus yang kaya dan rangkaian alumni.

Pendidikan di EHU tidak hanya melibatkan pelajar dalam pelbagai mata pelajaran dan disiplin. Ia menggalakkan pendekatan transdisiplin, kemahiran berfikir kritis, serta penglibatan sivik yang memperkasakan mereka untuk membangunkan penyelesaian, idea dan perusahaan yang inovatif.

Nilai kami

 • Nilai Eropah – untuk menggalakkan peningkatan pelajar yang menyeluruh dan sikap demokratik terhadap pembangunan peribadi dan sivil menggunakan pengajaran dan pembelajaran liberal dan pemikiran kritis.
 • Kualiti pengajian - untuk menunjukkan pengalaman akademik dan kokurikulum yang unggul.
 • Ketangkasan – untuk memastikan tindak balas yang tepat pada masanya dan mencukupi terhadap perubahan dalam persekitaran luaran dan dalaman.

Di EHU

 • Pelajar bebas menyatakan pendapat mereka dan mencabar idea yang dikemukakan di dalam bilik darjah tanpa rasa takut akan tindakan balas;
 • Pelajar dan sarjana bebas menjalankan penyelidikan tanpa sekatan ideologi;
 • Pelajar dan cendekiawan bebas menyuarakan pandangan politik mereka dan digalakkan menjadi ahli masyarakat sivil yang aktif;
 • Pelajar dan sarjana digalakkan untuk menyatakan diri mereka dalam bahasa Belarus dan meneroka warisan Belarus mereka;
 • Tadbir urus dan kewangan diawasi oleh Lembaga Tadbir antarabangsa.

Misi dan Strategi

Sejak penubuhannya di Minsk pada tahun 1992, European Humanities University kekal komited untuk menghasilkan dan menyebarkan pengetahuan bertanggungjawab sosial dan kritikal dalam sains sosial dan kemanusiaan, memastikan pendidikan berkualiti melalui penyepaduan program pengajian dengan projek penyelidikan, kreatif dan gunaan.

Menurut Strategi EHU untuk 2021-2026, Universiti akan terus meningkatkan kualiti pengalaman akademik dan penyelidikan, memastikan pendekatan inovatif dalam pengajaran dan pembelajaran, menggalakkan dialog antara budaya dan memasukkan Belarus dalam komuniti politik dan akademik Eropah.

Kesan EHU

EHU mempunyai kesan tidak langsung yang kuat ke atas Belarus, yang hari ini dinyatakan dalam menyediakan platform kepada rangkaian untuk graduan yang mempunyai nilai rapat (demokratik).

Kesan yang berpotensi boleh dikuatkuasakan dengan mengukuhkan hubungan dengan organisasi masyarakat sivil, menyelesaikan isu dalaman, dan menambah baik kurikulum pendidikan.

Lokasi

 • Vilnius

  Savičiaus gatvė, 17, 01126, Vilnius

  Program

  Institusi juga menawarkan:

  Soalan