Keystone logo
© TESS
ESSCA School of Management

ESSCA School of Management

ESSCA School of Management

Jangan lepaskan pengecualian awal, mulakan permohonan anda sebelum 15 Februari untuk mendapat faedah 15% daripada yuran pengajian anda!

pengenalan

Institut Pedagogi Lanjutan ESSCA

Fakulti, staf, dan pelajar di ESSCA terlibat dalam pelbagai projek yang bertujuan untuk mewujudkan pengalaman pembelajaran dan pengajaran yang unik. Pasukan pakar kami yang berpusat di Institut Pedagogi Lanjutan berusaha untuk memastikan kami terus menawarkan kepada pelajar di kampus kami di seluruh dunia tempat inspirasi untuk belajar untuk memastikan anda mengembangkan bakat dan potensi anda sepenuhnya!

Alami Persekitaran Pembelajaran yang Kaya

Berkat kepakaran antarabangsa mereka, staf inspirasi kami membawa perspektif ke dalam kelas dari seluruh dunia, memberikan anda gambaran panorama mengenai isu-isu semasa dalam perniagaan dan pengurusan. Ahli akademik pakar kami juga meminati mata pelajaran mereka dan akan memberi inspirasi kepada anda untuk berjaya dalam kerjaya pilihan anda.

Kembangkan Pekerjaan Anda

Kursus kami akan membantu anda mengembangkan kemahiran intelektual dan peribadi yang sangat dihargai oleh majikan, memastikan bahawa anda menonjol sebagai calon yang luar biasa di pasaran global. Beasiswa ESSCA yang berpengaruh, profil antarabangsa dan hubungan yang kuat dengan perniagaan bermaksud kami dapat menawarkan graduan kami peluang yang tiada tandingan untuk menjadi pemimpin dalam bidang mereka dan memberikan sumbangan yang berharga kepada masyarakat. Di samping itu, anda akan menjadi sebahagian daripada rangkaian alumni yang dinamik dan menyokong yang bekerja di organisasi perniagaan di seluruh dunia dan mempunyai lebih daripada 16,000 ahli sejak penubuhan ESSCA pada tahun 1909.

Kemasukan

- Untuk Sarjana Muda Pengurusan Antarabangsa (BIM) dan Program Grande Ecole (GEP) kami, kami memerlukan sekurang-kurangnya sijil tamat Sekolah Menengah, A-Levels, Diploma Sekolah Tinggi , IB atau mana-mana yang setaraf dengan French Baccalaureate

- Untuk anda Sarjana Pengurusan (MIM), kami memerlukan ijazah tiga tahun

- Untuk Sarjana Sains (MSc), kami memerlukan ijazah empat tahun

Dalam permohonan dalam talian anda, kami akan meminta anda memuat naik:

 • Diploma sekolah tinggi jika sudah mendapat + diploma terakhir anda dan transkrip anda
 • Bukti tahap B2 bahasa Inggeris (Ex IELTS 6, TOEFL IBT 85, Duolingo 105) kecuali orang asli
 • CV
 • Surat iringan

Pilihan : Surat pengesyoran daripada ahli akademik atau profesional

Statistik Alumni

Kedudukan

Diiktiraf di peringkat antarabangsa

Kami adalah Grande Ecole Perancis yang terkemuka, dan di antara hanya 1% sekolah perniagaan di dunia yang mengadakan akreditasi AACSB, AMBA, dan EQUIS, yang bermaksud bahawa ijazah dari ESSCA diiktiraf dan dihormati di seluruh dunia.

World Top 100: menduduki tempat ke-56 di dunia untuk Pengajian Pengurusan (Financial Times Masters in Management Rankings 2020).

Di puncak pendidikan pengurusan yang bertanggungjawab: menduduki tempat ke-8 di dunia untuk jumlah penerbitan penyelidikan yang sejajar dengan Matlamat Pembangunan Lestari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (Financial Times, Disember 2020).

20 teratas di Perancis: menduduki tempat ke-15 di Perancis untuk Pengajian Perniagaan dan Pengurusan (Le Figaro Business School Rankings 2020) dan tempat pertama untuk Business Engagement (Majalah L'Etudiant, 2020).

Inovasi pengajaran yang memenangi anugerah: kami telah menerima banyak anugerah daripada pakar industri dan pendidikan untuk kualiti inisiatif pengajaran dalam talian kami.

Akreditasi

Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

 • Paris

  55 Quai Alphonse le Gallo, 92100 Boulogne-Billancourt, , Paris

 • Angers

  1 Rue Joseph Lakanal, 49000 Angers, , Angers

  • Lyon

   4 Pont Pasteur 69007 Lyon, , Lyon

   • Budapest

    ESSCA Magyarország Alapítvány Czuczor utca 6 – 1093 BUDAPEST, , Budapest

    • Shanghai

     7Floor, Administration building, No.390 East Ti Yu Hui Road 200081 Shanghai, , Shanghai

     • Aix-en-Provence

      The Le Corsy Building 34-36-38 route de Galice CS 90421 13097 Aix en Provence CEDEX 2, , Aix-en-Provence

      • Bordeaux

       Bassins à Flot Dock G8 83 rue Lucien Faure CS11030 33081 – BORDEAUX CEDEX, , Bordeaux

       • Strasbourg

        Strasbourg, Perancis

        • Málaga

         Calle Marqués de Valdecañas, 4, Málaga, Spain., 29008, Málaga

         • Luxembourg City

          38, route d’Esch, Luxembourg, L-1470, Luxembourg City

          Soalan